Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Nosferatu, az éjszaka fantomja (1979)

Nosferatu: Phantom der Nacht
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
Videók
Nosferatu, az éjszaka fantomja

Galéria (9)

Bruno Ganz
Klaus Kinski
Bruno Ganz
Klaus Kinski
Klaus Kinski
Isabelle Adjani
Isabelle Adjani
Bruno Ganz
Isabelle Adjani
Klaus Kinski
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Mintha visszautaznánk az időben jó hetven-nyolcvan évet a filmgyártásban.Érdekes koncepció,de nekem bejön.Jó nem veszem elő háromhavonta ezt a mozit,de horror,és művészfilm rajongóknak kötelező.A színészi játék,és a helyszínek magukkal ragadóak.

 
Timon   2020. 01. 25.

0

Az eredetihez jól illik,de a legjobb benne az volt,hogy a hangulatát igyekezett megőrizni. Erdély látványa hatalmas,ahol hátborzongatóbb részekhez ér ott a zene nagyon betalál. A kastély hangulata elképesztően erős,és van némi kellemes újítás,de igaz... több»

 
kounicakhaha   2018. 11. 30.

0

Nagyon nagyon lassú tempó...szinte lehinotizál...mint Drakula...mielőtt a nyakadba marna...vááá...

 
pet-et   2016. 11. 17.

0

Drakula örökké él...és nem élvezi annyira. Szerintem nem lehet mit mondani róla. Nagyon hanulatos film, ahhoz képest h nem éppen mai darab. Isabella Adjanmi még nagyon jó bőr volt akkoriban...de nem csak emiatt

A film összbevétele 5 190 818 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható egy lassított felvétel egy repülő denevérről. Mivel egy ilyen snitt elkészítse túl bonyolult volt a stáb számára, az egyszerűbb megoldást választották: kivágtak egy felvételt egy ismeretterjesztő dokumentumfilmből és az került bele a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film készítésekor már lejártak Brak Stoker Drakula című regényének szerzői jogai, így Werner Herzog már használhatta a regénybeli neveket, ellentétben Murnau-val, aki az eredeti, 1922-es Nosferatu-t készítette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film stábja mindössze 16 főből állt, ám ez még közel sem számít kevésnek egy Werner Herzog-film esetében (a rendező egyik korábbi filmjét, az Aguirre, Isten haragját mindössze nyolc emberrel készítette el)

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kritikusok körében nagy sikert aratott a film, a 29. Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon a díszlettervező Henning von Gierke munkáját Ezüst Medvével jutalmazták.

(Mavil)
 

A film igazi kasszasiker volt, hiszen 2 és fél millió márkából készült, és Olaszországban pl. majdnem 54 millió líra volt a bevétel, Németországban legalább egymillió jegyet adtak el, Franciaországban pedig több mint 930 ezret.

(Mavil)
 
Miért kötelező megnézni? Mert rendkívüli képi világgal, zenével és történetvezetéssel bűvöl el már az első fél órában is. Klaus Kinski pedig szinte nem is játszik, olyan, mintha ő maga lenne Drakula gróf. több»