Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
41
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Nosferatu - Drakula
 
Timon   2019. 12. 03.

legújabb vélemény

Első megtekintés óta az egyik leghatalmasabb klasszikusnak tartom. A vámpír árnyéka-jelentetek akár a klasszikus vámpír-filmek szimbólumaként is szolgálatnak, amelyek egy ilyen klasszikus alapkő esetén igencsak nagy szó. Minden egyes jelenete rendkívül erős érzelmi atmoszférával bír. 10/10

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Klasszikus horror, furcsa, hogy így 90+ év távlatából még mindig vannak benn ijesztő részek. Aki szereti a horrort, vagy csak kíváncsi milyen a régi, annak bátran tudom ajánlani.


 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Kb. 10 éve láttam, igaz nem olyan jó minőségben, de ha már elkezdtem, végignéztem... Némafilm, és kissé lassú, és vontatott a mai látásmódunknak, de nekem tetszett. Egy kis alapmű, ami közel 100 éves.Nosztalgiázzunk, megéri!!!

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

Kezdetleges, de ettől még jó. Az alapokat mutatja be, amit később formálnak a ma ismert Drakula alakjává. Érdemes legalább egyszer látni.

 
krajcsie   2016. 09. 30.

A Nosferatu - Drakula igazi klasszikusnak számít, az egyik legjobb némafilm, melyet valaha láttam. Annak ellenére, hogy nem mai darab, távol áll a mai filmek stílusától, mindenképpen érdemes megnézni, nem fog csalódást okozni.

Max Schreck
Max Schreck
Gustav von Wangenheim
Max Schreck
Max Schreck
Max Nemetz
Georg H. Schnell
Gustav Botz
Greta Schröder
Max Schreck
Gustav von Wangenheim
Max Schreck
 

Werner Herzog (aki 1979-ben elkészítette a film remake-jét Nosferatu, az éjszaka fantomja címmel) egy 1998-as rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a Nosferatu - Drakula minden idők legjobb német filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nosferatu karakterét a filmben kevesebb mint 9 percig lehet látni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ebben a filmben fordult elő először, hogy a vámpír halálát a nap sugarai okozzák, nem pedig egy szívébe döfött kard. Ennek a hátterében szintén az állt, hogy Murnau el akarta kerülni az irodalmi alappal való összevetést.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.