Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Nosferatu - Drakula (1922)

Nosferatu
Filmadatlap
 
41
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
2
Videók
Nosferatu - Drakula

Galéria (7)

Max Schreck
Max Schreck
Gustav von Wangenheim
Max Schreck
Max Schreck
Max Nemetz
Georg H. Schnell
Gustav Botz
Greta Schröder
Max Schreck
Gustav von Wangenheim
Max Schreck

Videók (2)

 
JRD   2023. 01. 03.

legújabb vélemény

0

Mint filmművészeti, filmtechnikai csemege páratlan a maga nemében. Amit meg lehetett valósítani, azt megvalósították, és van egy jelenet, ami szerintem ritka ideglelősre sikerült. Pedig akkor még a horror mint olyan nagyon gyerekcipőbe járt. Mindenképpen érdemes a figyelemre. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Kb. 10 éve láttam, igaz nem olyan jó minőségben, de ha már elkezdtem, végignéztem... Némafilm, és kissé lassú, és vontatott a mai látásmódunknak, de nekem tetszett. Egy kis alapmű, ami közel 100 éves.Nosztalgiázzunk, megéri!!!

 
BoBamburg   2020. 09. 01.

1

Nemrég olvastam ki a dracula könyvet, igy adta magát, hogy megnézzem a belőle készült első filmes adaptációt is. Nagyszerű és időtálló film, habár továbbra is a Lugosi felé verzió marad a kedvencem.

 
Timon   2019. 12. 03.

1

Első megtekintés óta az egyik leghatalmasabb klasszikusnak tartom. A vámpír árnyéka-jelentetek akár a klasszikus vámpír-filmek szimbólumaként is szolgálatnak, amelyek egy ilyen klasszikus alapkő esetén igencsak nagy szó. Minden egyes jelenete rendkívül erős érzelmi atmoszférával bír. 10/10

 
NorbiP   2017. 03. 11.

1

Klasszikus horror, furcsa, hogy így 90+ év távlatából még mindig vannak benn ijesztő részek. Aki szereti a horrort, vagy csak kíváncsi milyen a régi, annak bátran tudom ajánlani.

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

0

Kezdetleges, de ettől még jó. Az alapokat mutatja be, amit később formálnak a ma ismert Drakula alakjává. Érdemes legalább egyszer látni.

 
krajcsie   2016. 09. 30.

1

A Nosferatu - Drakula igazi klasszikusnak számít, az egyik legjobb némafilm, melyet valaha láttam. Annak ellenére, hogy nem mai darab, távol áll a mai filmek stílusától, mindenképpen érdemes megnézni, nem fog csalódást okozni.

 

Werner Herzog (aki 1979-ben elkészítette a film remake-jét Nosferatu, az éjszaka fantomja címmel) egy 1998-as rádióinterjúban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a Nosferatu - Drakula minden idők legjobb német filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nosferatu karakterét a filmben kevesebb mint 9 percig lehet látni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ebben a filmben fordult elő először, hogy a vámpír halálát a nap sugarai okozzák, nem pedig egy szívébe döfött kard. Ennek a hátterében szintén az állt, hogy Murnau el akarta kerülni az irodalmi alappal való összevetést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Nosferatu - Drakula nem számít hivatalos Drakula-filmnek, ugyanis F. W. Murnau nem rendelkezett a megfilmesítés jogaival, emiatt pedig megváltoztatta a neveket. A cselekmény azonban sok hasonlóságot mutatott Bram Stoker művével, s a család beperelte a rendezőt, amelyet Murnau elvesztett, ráadásként pedig az összes kópiát meg kellett semmisítenie. Öt azonban elkerülte ezt a sorsot, ezekből készült el 1994-ben a felújított változat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Orlok gróf a filmben mindössze egyszer pislog, méghozzá az első felvonás végénél.

(ArpiHajdu és Réci)