Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
95

Caligari (1920)

Das Cabinet des Dr. Caligari
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Istenem, hogy ez mennyire tetszett! Jó volt ez a sok geometrikus díszlet. Tetszett, hogy még a mai napig sem tudom, hogy ki az isten az a Dr. Caligari pontosan :D

 
Ragemarci   2015. 09. 20.

Expresszionista remekmű döbbenetes csavarral a végén.


 
batukán   2015. 12. 30.

Akit nem zavar, hogy már lassan 100 éve készült, mindenképpen nézze meg. nagyon jók a díszletek és a történet is tartogat meglepetéseket. Horror csemege.

 
marcibodri   2015. 09. 30.

Jó kis film ,nem várná az ember, hogy egy némafilm meglepi de aztán mégis :) A táj amit rajzoltak háttérnek sokszor nem áll össze, de ez gondolom direkt így volt. De amúgy telejesen korrekt.

Conrad Veidt
Werner Krauss
Rudolf Klein-Rogge
Friedrich Fehér
Werner Krauss
Conrad Veidt
Friedrich Fehér
 
Miért kötelező megnézni? Mert Carl Mayer és Hanz Janowitz olyan két síkon is értelmezhető forgatókönyvet alkottak, amilyet csak a legtehetségesebb forgatókönyvírók tudnak, és mert az expresszionizmus képviselői úgy képesek játszani a fénnyel, hogy egy idő után jobban félünk tőle, mint a sötétségtől – és ezt bizony, látni kell. több»
 

A film forgatási helyszíne : Lixie-Atelier, Weißensee, Berlin, Németország.

(citizenfour99 )
 

A filmre rengeteg más filmben hivatkoztak illetve megemlékeztek róla többek között : A macska és a kanári (1927) Aranypolgár (1941) A vadász éjszakája (1955)

(citizenfour99 )
 

A filmnek ezek a verziói léteznek: The Cabinet of Caligari (1962) The Cabinet of Dr. Ramirez (1991) Dead by Dawn (2004) (Video) The Cabinet of Dr. Caligari (2005)

(citizenfour99 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.