A filmet élőzenével láttam másfélszeres sebességgel. Talán ez a legjobb módja a több mint száz éves Nosferatu modern átélésének, anélkül, hogy álomföldön landolnék. Helyenként szeleburdi, helyenként túljátszott, helyenként egész ijesztő, jó dolog tör... Teljes kritika
Kb. 10 éve láttam, igaz nem olyan jó minőségben, de ha már elkezdtem, végignéztem... Némafilm, és kissé lassú, és vontatott a mai látásmódunknak, de nekem tetszett. Egy kis alapmű, ami közel 100 éves.Nosztalgiázzunk, megéri!!!
Első megtekintés óta az egyik leghatalmasabb klasszikusnak tartom. A vámpír árnyéka-jelentetek akár a klasszikus vámpír-filmek szimbólumaként is szolgálatnak, amelyek egy ilyen klasszikus alapkő esetén igencsak nagy szó. Minden egyes jelenete rendkívül erős érzelmi atmoszférával bír. 10/10
Mint filmművészeti, filmtechnikai csemege páratlan a maga nemében. Amit meg lehetett valósítani, azt megvalósították, és van egy jelenet, ami szerintem ritka ideglelősre sikerült. Pedig akkor még a horror mint olyan nagyon gyerekcipőbe járt. Mindenképpen érdemes a figyelemre. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!
Kétségtelenül filmtörténeti alkotásról beszélünk, de ezt leginkább annak köszönheti, hogy ez volt az első vámpírfilm, és Max Schreck kisugárzásának. Mert hát színészi játékról nem igazán beszélhetünk, még a korhoz képest sem, és hát a történetvezetés... Több
Nemrég olvastam ki a dracula könyvet, igy adta magát, hogy megnézzem a belőle készült első filmes adaptációt is. Nagyszerű és időtálló film, habár továbbra is a Lugosi felé verzió marad a kedvencem.
Klasszikus horror, furcsa, hogy így 90+ év távlatából még mindig vannak benn ijesztő részek. Aki szereti a horrort, vagy csak kíváncsi milyen a régi, annak bátran tudom ajánlani.
Az 1922-es Nosferatu is ilyen alakzat mint vámpír, több mint 100 év alatt nem sikerült jobbat vagy többet kitalálni. A film egyetlen kissé nevetséges képe az számomra, amikor a szörny a koporsóját cipeli át egy udvaron, az nem egy sikeres beállítás. Az összes többi jelenetétől még most is belém fagy a sza...loncukor. Amikor felemelkedik a ládából, vagy amikor jön fel a lépcsőn. Jájj! Ma már színesben is nézhető ez a film, én magam akkor írtam cirkalmas levelet jó anyámhoz Várnába, midőn a Youtube fondorlatos sátáni misztériumában láttam egy CSAK PÁR PERCES, sárgára színezett videoklip részletet a filmből. Hogy szívem végkép megfagyjon, ördögi doromb zeneszerszám szolgáltatta a zenét, kétségkívül a Sátánt dicsőítve. "Mama! Dobja el a vájlingot, a fia haldoklik! Vesztét a görény adta, ki szívja a vérét, amúgy most már digitálisan, hogy a kórság kerülgesse az amúgy is leprás, szikkadt tetem testét. Meg is mondom, ki vala. Az bizony Nosferatu."
Kezdetleges, de ettől még jó. Az alapokat mutatja be, amit később formálnak a ma ismert Drakula alakjává. Érdemes legalább egyszer látni.
A Nosferatu - Drakula igazi klasszikusnak számít, az egyik legjobb némafilm, melyet valaha láttam. Annak ellenére, hogy nem mai darab, távol áll a mai filmek stílusától, mindenképpen érdemes megnézni, nem fog csalódást okozni.