Közösség

Vélemény:

82 Nosferatu - Drakula

(1922)

Vannak tökéletes alakzatok mint pl. a Alien mint űrbestia vagy Indiana Jones mint műkincsrabló

Piczil Zsolt   2024.10.07 17:26
0

Az 1922-es Nosferatu is ilyen alakzat mint vámpír, több mint 100 év alatt nem sikerült jobbat vagy többet kitalálni. A film egyetlen kissé nevetséges képe az számomra, amikor a szörny a koporsóját cipeli át egy udvaron, az nem egy sikeres beállítás. Az összes többi jelenetétől még most is belém fagy a sza...loncukor. Amikor felemelkedik a ládából, vagy amikor jön fel a lépcsőn. Jájj! Ma már színesben is nézhető ez a film, én magam akkor írtam cirkalmas levelet jó anyámhoz Várnába, midőn a Youtube fondorlatos sátáni misztériumában láttam egy CSAK PÁR PERCES, sárgára színezett videoklip részletet a filmből. Hogy szívem végkép megfagyjon, ördögi doromb zeneszerszám szolgáltatta a zenét, kétségkívül a Sátánt dicsőítve. "Mama! Dobja el a vájlingot, a fia haldoklik! Vesztét a görény adta, ki szívja a vérét, amúgy most már digitálisan, hogy a kórság kerülgesse az amúgy is leprás, szikkadt tetem testét. Meg is mondom, ki vala. Az bizony Nosferatu."