Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Macskaemberek (1942)

Cat People
Filmadatlap
 
25
Szereplők
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Macskaemberek

Galéria (10)

Simone Simon

Videók (1)

A film összbevétele 4 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film akkora siker volt a pénztáraknál, hogy a másik két Lewton filmet, a Zombit gondoztam (1943), és Leopárdember (1943) bemutatását el kellett halasztani.

(rbernadett)
 

Val Lewton rendezői debütálása. Az RKO vette fel, hogy alakítson egy olyan részleget, amiben kis költségvetésű horrorfilmeket forgatnak. A forgatókönyvíró, DeWitt Bodeen szerint 150 ezer dollár jutott egy filmre.

(rbernadett)
 

Val Lewtont majdnem kirúgták három nappal a forgatás megkezdése után, ugyanis Lou L. Ostrow, az RKO B részlegének vezetője egyáltalán nem volt elégedett azzal, amit látott. Ostrow szerette volna Lewtont kívül látni a filmből, azonban Charles Koerner, az RKO vezetője felülbírálta a döntését, ugyanis neki tetszett, amit Lewton csinált és azt akarta, hogy folytassa a munkát

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 
Kinek ajánljuk: Érzékenyebb, pszichológiai thrillerekre is fogékony olvasóinknak elsősorban. Mások sokan gondolják majd azt mai fejjel, hogy „ez nem is horror”. több»