47% 95 szavazat
Párducemberek

Párducemberek

Cat People
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
20
Szereplők (20)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
2
Díjak (2)
1
Filmkritika (1)
kodin1  

FILMINFÓ

A film egy 1942-ben készült klasszikus remake-je ezúttal Nastassja Kinskivel a főszerepben. A párducemberek legendája a régi időkbe vezet vissza. Ekkor a férfiak feláldozták asszonyaikat a leopárdoknak, akik velük háltak... A gyönyörű Irena találkozik fivérével Paullal, akit négyéves kora óta nem látott. Irena felfedezi testvére szörnyű titkát, Paulnak fekete párducként embereket kell ölnie ahhoz, hogy ismét ember lehessen. Paul azt állítja csak egymást szerethetik és Irena is az ő fajtájából való. Irena szexuális ébredése nyomán felfedezi magában a titkot, ő is több mint szerető, de kevesebb mint ember. Azonban hajlandó lenne mindent feláldozni szerelméért, Oliverért. Megkezdődik a küzdelem.

Rendező: Paul Schrader
Forgatókönyvíró: DeWitt Bodeen, Alan Ormsby, Paul Schrader
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1982.04.02.

Macskaemberek  (1942)

 
2016.08.30 ovejuna

legújabb vélemény

Valahol egyet kell értenem abban, hogy a film legnagyobb "tragédiája", hogy horroként kategorizálták, noha egyáltalán nem mondanám annak. Nem az a fajta brutális alkotás, valahogy rá kell hangolódni és akkor szerintem egészen élvezhető.

0
 
2016.07.10 kodin1

Már bocs, de ez inkább hasonlított egy vígjátékra semmint egy horrora. Teljesen komolytalan és ötlettelen az egész, én legalábbis nem tudtam egy percig sem félni rajta.

0

A film összbevétele 7 000 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 
Értékelés: 5/10
(2020. 01. 20.)
Nagyon különböző film, és megvannak a maga értékei, de nem szabad megfeledkeznünk az eredetiről sem, ami hiába, hogy egy „futószalagon gyártott hollywoodi film” volt, sok tekintetben többet mondott saját korában és bátrabb, hatásosabb volt meztelenség és vér nélkül is. Több