Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Az új rémálom - Freddy feltámad (1994)

New Nightmare
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 20.

legújabb vélemény

0

Álom az álomban?Film a filmben?Hogy is van ez?Wes Craven nagyot húzott,és merészet,na és ez simán bejött.Kifejezetten jól összerakott mozi,éppen elég félelmetes,éppen elég véres,és éppen elég Freddys,nekem kifejezetten bejött.Egy nagyon izgalmas slasher.

 
Kóborló   2020. 04. 21.

a nap véleménye

1
Rémálom vagy rémes valóság?

Az 1984-ben Wes Craven által megálmodott Rémálom az Elm utcában tíz év alatt hét részel is megörvendeztette a horrorrajongókat. Ezen részek közül volt, ami örökre emlékezetes marad a horrorfilmek történelmében, és voltak olyan részei is, amik csak eg... teljes kritika»


 
TribeBubu   2015. 12. 27.

1

Az ezt megelőző pár része a sorozatnak nem sikerült túl izmosra, de ebben Wes Craven igazán kitett magáért. Ötletes és merész a történet, a kivitelezés pedig mesteri. Persze nem olyan korszakalkotó, mint a legelső rész, de valami ilyesmi korrektséggel kellene folytatni minden horrorfilmet.

 
koba1996   2017. 09. 26.

1

Egy teljesen új dimenzió az előző filmekhez képest. És igen, lehetséges! Bárki aki ezt olvasva azt mondja, nem lehet többet kihozni a sztoriból, mint az eddigi filmekben... de igen, lehet! Meg is tették. Tisztelet nekik.

 
Márton   2018. 10. 30.

0
Komorabb és sötétebb hangulatú Az új rémálom - Freddy feltámad

Összességben én is csatlakozom azok emberek táborához, akik azt vallják, hogy egy egészen fogyasztható rész kerekedett a hetedik Rémálom filmből! Persze ehhez azért elég sok mindent kellett tennie a stúdiónak! Először is vissza kellett az első rész r... teljes kritika»

Galéria (8)

Videók (2)

A film összbevétele 18 090 181 dollár volt (imdb.com).

 

A film végén látható stáblistán feltűnik Freddy Krueger neve, aki a filmben önmagát alakította.

(Kóborló )
 

A filmbéli Julie szerepére felkeresték Winona Ryder és Drew Barrymore színésznőket is, de mindketten visszautasították a szerepet.

(Kóborló )
 

A maga 112 perces játékidejével ez a leghosszabb Rémálom-film.

(Kóborló )
 

A film forgatása idején a Rémálom az Elm utcában 7. - A felemelkedés címet használták.

(Kóborló )
 

Heather Langenkamp férjét, David LeRoy Andersont felkeresték, hogy játssza el a színésznő férjét a filmben, de ő végül nemet mondott a felkeresésre.

(Kóborló )
 

Lin Shaye színésznő már második alkalommal szerepelhetett egy Rémálom-filmben. Az első alkalom az 1984-es első Rémálom az Elm utcában volt, ahol egy tanárt alakított, majd ebben a részben egy nővért alakít.

(Kóborló )
 

A film producerének, Robert Shaye-nek a húga, Lin Shaye is szerepel a filmben. Az egyik nővért alakítja.

(Kóborló )
 

Wes Craven lánya, Jessica Craven is szerepel a filmben. Ő alakítja az egyik nővért.

(Kóborló )
 

A filmben látható, földrengés okozta károkat mutató jeleneteket az 1994-es Los Angeles-i földrengésről készítették, majd felhasználták ennél a filmnél is.

(Kóborló )
 

A film alaptörténete szerint Freddy a való világot fogja fenyegetni, és azokat a színészeket és készítőket, akik életre keltették még 1984-ben. Ezt eredetileg már a harmadik Rémálom-filmben megcsinálták volna, de akkor a forgalmazó stúdió fejesei elutasították az ötletet.

(Kóborló )
 
A már említett fő probléma, a tartalmi önreflexióból, a cselekmény jellegéből fakadó elidegenítés ellenére azonban a lényeg igazából annyi, hogy értékes, érdekes próbálkozás lett a New Nightmare, tiszteletteljes búcsúja Wes Cravennek a Rémálom az Elm utcában világától. Tudva, hogy ő már soha nem rendezhet egy új Freddy Krueger filmet, én csak örülni tudok annak, hogy elkészítette ezt. több»