Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Érdekességek: Az új rémálom - Freddy feltámad (Rémálom az Elm utcában 7) (1994)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 18 090 181 dollár volt (imdb.com).

 

A film végén látható stáblistán feltűnik Freddy Krueger neve, aki a filmben önmagát alakította.

(Kóborló )
 

A filmbéli Julie szerepére felkeresték Winona Ryder és Drew Barrymore színésznőket is, de mindketten visszautasították a szerepet.

(Kóborló )
 

A maga 112 perces játékidejével ez a leghosszabb Rémálom-film.

(Kóborló )
 

A film forgatása idején a Rémálom az Elm utcában 7. - A felemelkedés címet használták.

(Kóborló )
 

Heather Langenkamp férjét, David LeRoy Andersont felkeresték, hogy játssza el a színésznő férjét a filmben, de ő végül nemet mondott a felkeresésre.

(Kóborló )
 

Lin Shaye színésznő már második alkalommal szerepelhetett egy Rémálom-filmben. Az első alkalom az 1984-es első Rémálom az Elm utcában volt, ahol egy tanárt alakított, majd ebben a részben egy nővért alakít.

(Kóborló )
 

A film producerének, Robert Shaye-nek a húga, Lin Shaye is szerepel a filmben. Az egyik nővért alakítja.

(Kóborló )
 

Wes Craven lánya, Jessica Craven is szerepel a filmben. Ő alakítja az egyik nővért.

(Kóborló )
 

A filmben látható, földrengés okozta károkat mutató jeleneteket az 1994-es Los Angeles-i földrengésről készítették, majd felhasználták ennél a filmnél is.

(Kóborló )
 

A film alaptörténete szerint Freddy a való világot fogja fenyegetni, és azokat a színészeket és készítőket, akik életre keltették még 1984-ben. Ezt eredetileg már a harmadik Rémálom-filmben megcsinálták volna, de akkor a forgalmazó stúdió fejesei elutasították az ötletet.

(Kóborló )
 

A rendező, Wes Craven a film elkészítése előtt végignézte az összes megjelent Rémálom-filmet, és az első rész kivételével nem igazán volt megelégedve azok minőségével.

(Kóborló )
 

A film Rémálom az Elm utcában 7 címen került a mozikba. Az ismerté vált alcímeket (Az új rémálom, Freddy feltámad) csak a VHS, DVD és a Blu-ray megjelenésekor használták.

(Kóborló )
 

A temetkezési jelenetnél Wes Craven szerette volna, hogy Johnny Depp is megjelenjen, de végül nem kereste fel ezzel kapcsolatban a színészt.

(Kóborló )
 

A filmben Heather Langenkamp színésznőt telefonhívásokkal és levelekkel zaklatják, ez azonban a való világban is megtörtént.

(Kóborló )