Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

Jumanji (1995)

Jumanji
Filmadatlap
 
28
Szereplők
56
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Robin Williams
Laura Bell Bundy
Robin Williams
Robin Williams
Bonnie Hunt
Kirsten Dunst
Bradley Pierce
Kirsten Dunst
Bradley Pierce
Kirsten Dunst

Videók (1)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 04.

legújabb vélemény

0
Robin Williams a társasjáték központjában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első Jumanji film és a 90-es évek egyik legaranyosabb kalandfilmje. Szegény Robin Williams a hátán vitte az egész filmet, de az akkor még csak 13 éves Kirsten Dunst is kiemelkedő szerepet alakított. Akkori szemmel nézve igencsak kiemelkedő effektek voltak, és tátott szájjal néztük vagy az állatcsordát vagy Bradley Pierce "Peter" majommá válását. Mára már eléggé elavultnak számítanak az akkoriban használt effektek, de még így is egy remek kis nosztalgikus filmnek számít. Egy igazán családbarát, egész estés kis kalandfilm, melyben Williams megmutatta nagyszerű tudását.

 
Thibo84   2019. 04. 10.

1

Mai szemmel az effektek elavultak, de a történet egyedi, Robin Williams mint mindig, most is nagyszerű. Hiába volt nagy színész – nyugodjon békében –, és vihette volna el a hátán az egész filmet, nekem úgy tűnt, hagyja a többieket is előtérbe kerülni. Egy nagyszerű kalandfilm az egész családnak.

 
indingo   2017. 04. 14.

0

Egy igazi kalandfilm. Végig nagy lendületes és izgalmas, néhol humoros, másutt szomorú. Robin Williams által megformált karakternek borzalmas gyeremkkora volt és még ráadásul tök egyedül kellett felnőnie egy idegen helyen.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 12.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, számtalanszor láttam, de még ma is ott maradok a tv előtt, ha adja valamelyik adó. Szerintem egy nagyon jó kis családi film, egyszerű történettel, ugyanakkor kellő izgalommal.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Nem rossz film,de nekem nem adott annyit,hogy úgy álljak fel,na alig várom hogy megint megnézhessem. Williams és a gyerekszínészek nem voltak rosszak,de semmi extra.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 24.

0

Jumanji egy kultuszfilm. Mindenkinek meg kell néznie legalább egyszer. Nagyon izgalmas a sztori. A gyerekszínészek kifogástalanok . Ajánlani tudom csak!

 
Crystaldeer   2020. 12. 26.

0
A 90-es évek kiemelkedő családi kalandfilmje

Nem véletlenül toplistás film. Gyerekkorom kedvenc filmjei közé tartozik. Remek színészi alakítások, izgalmas, váratlan fordulatok. Mindenképp ajánlom megnézésre.

A film összbevétele 262 797 249 dollár volt (imdb.com).

 

Robin Williams 12 órányi forgatás után, amelyet végig vízben töltött, ingerülten azt mondta, hogy „úgy néznek ki a golyóim, mint két mazsola.”

(ps)
 

A krokodilt egy bábos, Tom Woodruff Jr alakította, aki krokodil jelmezt viselt. Vele birkózott Robin Williams a vízben. Woodruffot végül az utómunkálatok során digitális krokodilra cserélték.

(ps)
 

A forgatás során először az utolsó jelenetet forgatták le, amely karácsonykor játszódik, ehhez ugyanis rend és tisztaság kellett. Aztán jöhetett a többi jelenet szépen sorban.

(ps)
 

Robin Williams egyszer azt nyilatkozta, hogy a forgatás olyan volt, mint egy LSD trip, ugyanis mindent úgy kell odahallucinálni, az állatok ugyanis az utómunkálatok során kerültek a filmbe.

(ps)
 

A forgatással kapcsolatban lábra kapott egy álhír, miszerint egy elefánt elpusztult a forgatáson. Az igazság az, hogy egyetlen állatot sem használtak a forgatáson, minden jelenethez CGI technológiát alkalmaztak.

(ps)