Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
86%

Jumanji (1995)

Jumanji
Filmadatlap
 
28
Szereplők
55
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Crystaldeer   2020. 12. 26.

legújabb vélemény

0
A 90-es évek kiemelkedő családi kalandfilmje

Nem véletlenül toplistás film. Gyerekkorom kedvenc filmjei közé tartozik. Remek színészi alakítások, izgalmas, váratlan fordulatok. Mindenképp ajánlom megnézésre.

 
Thibo84   2019. 04. 10.

1

Mai szemmel az effektek elavultak, de a történet egyedi, Robin Williams mint mindig, most is nagyszerű. Hiába volt nagy színész – nyugodjon békében –, és vihette volna el a hátán az egész filmet, nekem úgy tűnt, hagyja a többieket is előtérbe kerülni. Egy nagyszerű kalandfilm az egész családnak.


 
indingo   2017. 04. 14.

0

Egy igazi kalandfilm. Végig nagy lendületes és izgalmas, néhol humoros, másutt szomorú. Robin Williams által megformált karakternek borzalmas gyeremkkora volt és még ráadásul tök egyedül kellett felnőnie egy idegen helyen.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 12.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, számtalanszor láttam, de még ma is ott maradok a tv előtt, ha adja valamelyik adó. Szerintem egy nagyon jó kis családi film, egyszerű történettel, ugyanakkor kellő izgalommal.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 24.

0

Jumanji egy kultuszfilm. Mindenkinek meg kell néznie legalább egyszer. Nagyon izgalmas a sztori. A gyerekszínészek kifogástalanok . Ajánlani tudom csak!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Nem rossz film,de nekem nem adott annyit,hogy úgy álljak fel,na alig várom hogy megint megnézhessem. Williams és a gyerekszínészek nem voltak rosszak,de semmi extra.

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Gyerekkorom nagy kedvence ez a film. Akkor számomra nagyon félelmetesnek bizonyult, persze mára már más véleményen vagyok. Izgalmas, humoros alkotás.

Galéria (13)

Videók (1)

A film összbevétele 262 797 249 dollár volt (imdb.com).

 

Robin Williams 12 órányi forgatás után, amelyet végig vízben töltött, ingerülten azt mondta, hogy „úgy néznek ki a golyóim, mint két mazsola.”

(ps)
 

A krokodilt egy bábos, Tom Woodruff Jr alakította, aki krokodil jelmezt viselt. Vele birkózott Robin Williams a vízben. Woodruffot végül az utómunkálatok során digitális krokodilra cserélték.

(ps)
 

A forgatás során először az utolsó jelenetet forgatták le, amely karácsonykor játszódik, ehhez ugyanis rend és tisztaság kellett. Aztán jöhetett a többi jelenet szépen sorban.

(ps)
 

Robin Williams egyszer azt nyilatkozta, hogy a forgatás olyan volt, mint egy LSD trip, ugyanis mindent úgy kell odahallucinálni, az állatok ugyanis az utómunkálatok során kerültek a filmbe.

(ps)
 

A forgatással kapcsolatban lábra kapott egy álhír, miszerint egy elefánt elpusztult a forgatáson. Az igazság az, hogy egyetlen állatot sem használtak a forgatáson, minden jelenethez CGI technológiát alkalmaztak.

(ps)
 

A forgatáson történt egy súlyos autóbaleset. Betty Thomas, a kaszkadőrnő elvesztette az uralmat a rendőrautó felett és több mint 90 km/h sebességgel egy fának ütközött. Szerencsére megúszta a balesetet sérülés nélkül.

(ps)
 

A filmben használt eredeti Jumani játéktáblát 60,800 amerikai dollárért árverezték el.

(ps)
 

A jumanji kifejezés egy zulu szó, ami nagyjából annyit tesz „sokféle hatás”.

(ps)
 

A filmet sokan kritizálták azért, mert annak ellenére, hogy családi filmként reklámozták, túl ijesztő egy gyereknek. Állítólag még maga Robin Williams sem engedte meg a gyerekeinek, hogy megnézzék.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miközben Robin Williams a Jumanjit forgatta, elvállalt egy kis mellékszerepet is az Áldatlan állapotban című filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 
És alapvetően a Jumanjit érdemes is egy erősen felső korhatáros produkcióként kezelni, amely ötleteivel, könnyű felfoghatóságával és bazári látványosságaival kiválóan kielégíti a fiatalabbakat, a komplexebb élményre vágyó felnőtt közönségnek viszont már nagyobb eséllyel okoz csalódást. 7/10 több»