Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball meccséről, mindenhonnan elkésik, az ígéretei semmit nem érnek. Felesége, Moira (Caroline Goodall) sok küzdelem árán elviszi Londonba, hogy megünnepeljék Wendy nagyi (Maggie Smith) születésnapját. Az éj leple alatt Hook kapitány kilép a mesék birodalmából, és elrabolja Peter gyerekeit. Csak Pán Péter mentheti meg őket.
(SódóGA)
Steven Spielberg a '90-es évekre betonbiztos hírnévvel rendelkezett. Számtalan klasszikust tett le az asztalra, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújtanak, mind a mai napig. Megmutatta, hogy ért ahhoz, hogy szívhez szóló, t... teljes kritika»
Robin Williams nagy kedvencem, és mint mindig, most is nagyot alakít a filmben, ám a többi színészre sem lehet panasz, hisz elég húzós nevek olvashatók a listán. Spielberg bácsi viszont egy nagyszerű filmet hozott nekünk össze mind történetileg, mind... több»
Robin Williams általi egyik legkedvesebb filmem ez. Pán Péter története amúgy is nagyon kedves a szívemnek és ez a változat, filmként nagyon eredetire és izgalmasra sikerült. Bár csingiling karaktere valahogy nekem ijesztőre sikerült akkoriban, de ez nem von le abból hogy ez volt a legjobb film akkoriban és most is.
Rebecca De Mornay, Sherilyn Fenn és Samantha Mathis is jelentkezett Tinker Bell szerepére.
(Thibo84)John Williams és Leslie Bricusse több zeneszámot is írt a filmhez, ám soha nem használták fel azokat, és jogi okok miatt senki nem is hallotta a dalokat.
(Thibo84)Steven Spielberg eredetileg egy másik közeli barátját, Tom Hanks-t kérte fel Peter Pan szerepére.
(Thibo84)Steven Spielberg eredetileg Sir Richard Attenborough-t kérte fel, hogy játssza el Tootles szerepét.
(Thibo84)Dustin Hoffmant a filmben való szereplése után közeli barátja és egykori szobatársa, Gene Hackman viccesen "Hook"-nak nevezte. A becenév rajta ragadt, és kortársai a mai napig így hívják.
(Thibo84)