Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Hook (1991)

Hook
Filmadatlap
 
32
Szereplők
13
Vélemények
71
Képek
1
Videók
Hook

Galéria (71)

Robin Williams
Robin Williams

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 11.

legújabb vélemény

2
A legjobb...

Hiába az új feldolgozások, ennél jobb nem sikeredik! Látványosabb igen, de jobb nem! A film sikere egyértelműen a színészek kiválasztása és játéka volt! Robin Williams (az igazi nagy komikusok egyike) olyan fantasztikusan formálta meg Pán Péter figuráját, hogy teljesen el is feledkeztünk arról, hogy egy negyvenes pasi játssza. Az a lényéből áradó humor mindig velünk marad, mégha oly tragikusan is vesztettük el. És Dustin Hoffman a címadó kapitány, nos, fenomenálisan jó volt. Igazi kopaszka törpe, aki a lába ujjától a kampós kezéig velejéig gonosz és manipulatív. Nagyon jól állt a színésznek ez a karakter, noha addig igazából mindig pozitív figurákat játszott. A látvány pedig... hm... annyira adta a Senki szigetét, hogy vagy negyvenszer néztem meg ezt a filmet. Mindegy, hogy 90-es években vagy most nézem... az élmény mindig ugyanaz, és gyermeki lélekkel szurkolok Pán Péternek. Nem a mostani technikai világ, de nem marad el mögötte. Szóval! Kalandorok! Kalózok és elveszett fiúk, lányok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Filmdoki   2019. 03. 24.

a nap véleménye

1
Újra gyereknek lenni

Steven Spielberg a '90-es évekre betonbiztos hírnévvel rendelkezett. Számtalan klasszikust tett le az asztalra, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújtanak, mind a mai napig. Megmutatta, hogy ért ahhoz, hogy szívhez szóló, t... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

1

Időtálló és nagyon kedves film ami a rajzfilmet is lepipálja. Pán Péter története szerintem itt teljesedik ki, még úgy is hogy ez nem egy reeboot, hanem mint egy folytatás állja meg a helyét.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

1

Nagyon jó film. Tökéletes feldolgozása a mindenki által jól ismert Pán Péter tündérmesének. Nagyon frissnek és mainak hat a film. Robin Williams adja a lelkét a filmnek amire szükség van. Hook alakítása pedig zsenilis, született gonosztevő.

 
Thibo84   2019. 04. 05.

1

Robin Williams nagy kedvencem, és mint mindig, most is nagyot alakít a filmben, ám a többi színészre sem lehet panasz, hisz elég húzós nevek olvashatók a listán. Spielberg bácsi viszont egy nagyszerű filmet hozott nekünk össze mind történetileg, mind... több»

 
Homer   2016. 07. 29.

1

Robin Williams általi egyik legkedvesebb filmem ez. Pán Péter története amúgy is nagyon kedves a szívemnek és ez a változat, filmként nagyon eredetire és izgalmasra sikerült. Bár csingiling karaktere valahogy nekem ijesztőre sikerült akkoriban, de ez nem von le abból hogy ez volt a legjobb film akkoriban és most is.

 
Norbert93   2018. 11. 10.

0

Minden bizonnyal a legtöbbször újraértelmezett és feldolgozott történetek között van a Pán Péter, de bizton állíthatom, hogy jobb feldolgozás még nem készült ennél, amit Robin Williams jelenléte is magasra emel.

A film összbevétele 300 854 823 dollár volt (imdb.com).

 

Rebecca De Mornay, Sherilyn Fenn és Samantha Mathis is jelentkezett Tinker Bell szerepére.

(Thibo84 )
 

Donald Sutherland neve is felmerült Hook kapitány szerepére.

(Thibo84 )
 

Winona Rydere-t is felkérték Tinker Bell szerepére.

(Thibo84 )
 

John Williams és Leslie Bricusse több zeneszámot is írt a filmhez, ám soha nem használták fel azokat, és jogi okok miatt senki nem is hallotta a dalokat.

(Thibo84 )
 

Steven Spielberg eredetileg egy másik közeli barátját, Tom Hanks-t kérte fel Peter Pan szerepére.

(Thibo84 )