2019.03.24 11:38 Filmdoki Olvasottság: 113x
1

Újra gyereknek lenni

Steven Spielberg a '90-es évekre betonbiztos hírnévvel rendelkezett. Számtalan klasszikust tett le az asztalra, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújtanak, mind a mai napig. Megmutatta, hogy ért ahhoz, hogy szívhez szóló, tanítójellegű történeteket mondjon el nekünk. 1991-es Hook című filmje szintén ezen szemlélet alapján készült, mely a Pán Péter továbbgondolása.

Sajnos igen hányatott sorsú darabról van szó. Maga Spielberg sem kedveli túlzottan eme gyermekét, pedig a Hook egy igazi kalandfilm, mely az Indiana Jones trilógiához hasonlóan a műfaj aranykorát idézi meg, és az egész családnak kiváló szórakozás. A Hook a felnőtté válás története. Azé, hogy az emberek miként változnak meg, ahogy az évek alatt egyre több felelősség nehezedik a vállukra, és egyre több szerepben kell helytállniuk. Közben mindenki elhagyja énjének egy részét, elfelejti milyen volt fiatalnak, felszabadultnak lenni. Egyre nehezebbé válik a gyerekek fejével való gondolkodás, így nem feltétlen értjük meg őket mindig. Peter, az örök gyermek is ebbe a csapdába esett. Elérte a legszebb dolgot, melyet egy ember kívánhat, hiszen családja lett, azonban időközben az egyensúlyt elvesztette. Tündérmesének megfelelően persze a rend helyreáll, győz a jó és mindenki levonja a tanulságot.

Újra gyereknek lenni

Spielberg filmje örök érvényű tanmese lebilincselő színészi alakításokkal, csodálatos látvánnyal, és John Williams utánozhatatlan zenéjével. Nézzétek meg, hogy legalább e bő két óra idejére újra gyerekek legyetek ti is.

74 Hook  (1991)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball... több»

1