Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Sinister (2012)

Sinister
Filmadatlap
 
27
Szereplők
29
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Ethan Hawke
Ethan Hawke
Ethan Hawke
Ethan Hawke

Videók (1)

 
Mesi696   2022. 08. 04.

legújabb vélemény

0

A Sinister vérfagyasztó. A cselkemény lassan botakozik ki. Az ijesztések hosszan vannak elnyújtva. Azért is müködnek fantasztikusan, mert magát a lényt keveset mutatják, de ha igen, akkor kiráz a hideg. A frodulat petig eszméletlen.

 
Cipőket boxoló   2022. 03. 22.

6
A borzalom magasfoka!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az utóbbi 25 évem egyik TOP ötös mozija, ami rám rettenetes nagy hatással volt! Miért? A történet... A zene... A szereplők... A hangulata... Itt nincsenek masterek, robban a kép, félelmetesek a snittek. Choker ugrik az arcodba, és a képi világ eszmél... teljes kritika»

1
 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

3

A zene, a hangulat, a cselekmény lassú kibontakozása lenyűgözött!!! Magával ragad,borzongat....ez kell egy horrortól!

6
 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 13.

1
Mr. Boogie és Ethan csatája egy vetítőgépért

Itt nem a jump scare jelenetekre mentek rá, ahogyan az alapesetben történni szokott az effajta műfajoknál. Egy az egyben túlfokozott hangulat volt a cél, a végig tudatlanság állapota, melyet Ethan Hawke remekül alakított. A kis költségvetésű horrornak a home videós vonala jól működött, és nekem a végig komor, sötét hangulatú mű így is bejött, még ha nem is erre számítottam az előzetese után. Bevallom, a hiányérzet megmaradt, mivel jóval kevesebb jump scare vagy akciójelenet történt, mint arra számítani lehetett. Nem teljesen tudott kárpótolni a majd másfél órás kutakodás és az egyre groteszkebb puzzle átláthatósága. Kétes érzések voltak bennem a végén, bár azt hozzátenném, hogy a legvégén történtek nagy csavarbombája meglepett. Jó vége lett, amire nem igazán lehetett számítani, és az egy igazán erős horrorjelenet volt, amire a néző felkapja a fejét, még ha sejthető is, hogy valami történni fog még. Összességében egy jó kis elképzelés volt, persze ebben a műfajba sok újat nem hozott, de azért a sok kutakodás és kétségbeesés mellett (hozzáteszem, jó volt, és kíváncsivá is tett) több jump scare-t is el tudtam volna képzelni.

1
 
moov18   2016. 02. 27.

3

A Sinister az aprópénzből forgatott horrorfilmek egyik ékes példája, szép kis megtérüléssel. Nem pumpál új vért a kategóriába, nem váltja meg a műfajt mégis több mint másfél órás kellemes kikapcsolódásra alkalmas. Mesterien adagolja a feszültséget, i... több»

 
MKristijan   2016. 11. 14.

2

Nagyon betegnek találom, főleg a kisfilmeket. Pont ezért is kötik le az embert. A másodikhoz hasonlítva nekem ez jobban tetszett, határozottabb volt a történet és nem megszokott a befejezés.

 
Tipikus Semmilyen   2022. 07. 14.

2
A legjobb!!!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Itt van Bughuul (Nicholas King) és mindenkit kicsinál, nincs előle menekvés! Scott Derrickson hihetetlenül sötét tónusú, borzongató filmje. A talált szalagok, amit a frissen beköltözött Ellison (Ethan Hawke) talál, iszonyatos képsorokat tartalmaz. El... teljes kritika»

2

A film összbevétele 82 515 113 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 2011 őszén kezdődött Long Islanden.

(ps)
 

a film alapötletét az egyik rémálmából merítette, amit azután álmodott, miután megnézte A kör (2002) című filmet.

(ps)
 

Ethan Hawke a való életben is kipróbálta magát íróként. Két könyve jelent meg angolul, a Hottest State (1996) és az Ash Wednesday (2002).

(ps)
 

elismerte, hogy a főszereplő karakter, Ellison Oswalt nevét két ismert író, Harlan Ellison és Patton Oswalt nevei ihlették.

(ps)
 

A filmben látható kígyó a halálos marásáról híres királykígyó.

(ps)
 
Egy szó, mint száz a Sinister egy nagyon hangulatos, kegyetlen és izgalmas alkotás. Egy eléggé elcsépelt, sokszor látott zsánert újra tudtak gondolni és úgy tudták prezentálni, hogy valóban hatással vannak a nézőkre. több»