Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
27
Szereplők
22
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Sinister
 
Tamás T\'Boy Pomaházi   2018. 12. 25.

legújabb vélemény

Egy jó, ám elcsépelt alapsztoriból sikerült megalkotni egy kicsit értelmetlen, bár nem vitás, néhol elég hátborzongató filmet. "Egyszer nézhető" kategória.

 
moov18   2016. 02. 27.

A Sinister az aprópénzből forgatott horrorfilmek egyik ékes példája, szép kis megtérüléssel. Nem pumpál új vért a kategóriába, nem váltja meg a műfajt mégis több mint másfél órás kellemes kikapcsolódásra alkalmas. Mesterien adagolja a feszültséget, izgalmas, idegtépő. Egy volt a szerencsém méghozzá az, hogy nem láttam az előzetesét, melyben kivétel nélkül szinte az összes poént előre lelövik. Jól megírt történet, kidolgozott forgatókönyv, gondosan felépített alkotás. Több filmből láthatunk nyílt lenyúlást, az alaptörténet sem túlságosan egyedülálló: talált szalagról nézünk vissza különböző bűneseteket, gyilkosságokat, ha pedig "szerencsénk" van akkor szereplőink lakhelye a díszlet ahol éldegélnek. Itt sincs ez másként. A videókra felvett gyilkosságok meglehetősen borzongatóra sikerültek, néhányszor erősen kirázott a hideg. Az aláfestő muzsika abszolút megdobta a már egyébként is komor hangulatot. Már egy ideje beterveztem, hogy megnézem a második részt, sajnos még nem jutott rá időm, de erősen rajta vagyok a témán. Kíváncsi vagyok ehhez a részhez képest vajon hova fejlődünk. Van egy tippem! Röviden: érdemes megnézni nálam tökéletesen betalált. Izgalmas, feszült, nyomasztó. Nem kell ennél több egy horrorfilmhez.


 
MKristijan   2016. 11. 14.

Nagyon betegnek találom, főleg a kisfilmeket. Pont ezért is kötik le az embert. A másodikhoz hasonlítva nekem ez jobban tetszett, határozottabb volt a történet és nem megszokott a befejezés.

 
HercegPeter   2016. 12. 08.

Sajnos mielőtt megnéztem volna, többen is agyondicsérték nekem. Így óriási elvárásokkal ültem neki és nagyot csalódtam. A történet tetszett, de ezenkívül semmi extra számomra. Egyszer nézhető. A második rész viszont egyenesen borzasztó.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

Az eleje nagyon felcsigázott, amikor viszont felfedték a film apropóját nagyot csalódtam. Aki szeret rettegni másfél órán át, annak ajánlani tudom, de igényesek kerüljék.

Ethan Hawke
Ethan Hawke
Ethan Hawke
Ethan Hawke

A film összbevétele 82 515 113 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 2011 őszén kezdődött Long Islanden.

(ps)
 

a film alapötletét az egyik rémálmából merítette, amit azután álmodott, miután megnézte A kör (2002) című filmet.

(ps)
 

Ethan Hawke a való életben is kipróbálta magát íróként. Két könyve jelent meg angolul, a Hottest State (1996) és az Ash Wednesday (2002).

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.