Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
17
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
2
Videók
A köd
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ZozArt89   2019. 07. 17.

legújabb vélemény

John Carpenter félelmetesen érezte, hogy is nyúljon ehhez a filmhez. Így lett ez a remek, ijesztő és hátborzongató kis alkotás mely minden percével borzolja a kedélyeket.

 
Filmdoki   2019. 02. 02.

a nap véleménye

Kísértethistória Carpentertől

John Carpenter nem ok nélkül kapta meg a Horror Pápája megnevezést, hiszen pályája során olyan kultikus mozikat tett le az asztalra, mint jelen film is. A köd pedig egy vérbeli kísértettörténet, melybe Carpenter beleviszi utánozhatatlan, kissé B-filmes stílusát. Nagyon érdekes a film létrejöttének története, ugyanis Carpenter elmondása szerint nem csak a The Trollenberg Terror című 1958-as horror ihlette meg, hanem egy a Stonehenge melletti kirándulás során megpillantott sejtelmes köd is. Ezt az egyszerű, de annál vészjóslóbb természeti jelenséget kapcsolta aztán össze a jól ismert kalózhistóriákkal és voala, meg is lett a történet alapja. A cselekmény maga nem nyújt túl sok újdonságot, vala... több»


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Carpenter nagyon nagy varázsló. Tudja,hogy hogyan kell egy igazán jó, és félelmetes, borzongató filmet összerakni. Nagyszerű képsorok,szuper zenei aláfestés. Ajánlott kategória!

 
Berto49   2018. 02. 25.

Még a hetvenes évek elején, amikor elképzelhetetlen volt, hogy ilyen filmeket vetítsenek a királyi televízióban láttam az osztrák TV-ben. Akkori csekély német nyelvtudásom ellenére is maradandó élmény volt. Az a félelmetes hangulat, aztán meg a felbukkanó matrózok... A szereposztás is nagyon jó. Carpenter remek filmjei közé tartozik.

 
Márton   2018. 10. 02.

Alighanem John Carpenter legjobb rendezése A köd

Ha jól emlékszem ez volt az első Carpenter film amit láttam még nagyon fiatalon és már akkor is egy nagyon jó horrornak tartottam! Mára persze rengeteget "kopott" az erejéből, de a hangulatára még a mai napig nem lehet panaszom! Talán pont a hangulat és a félelmetes atmoszféra megteremtéséhez értett a legjobban Carpenter, mert szinte minden alkotására, ez a két jellemző annyira igaz volt számomra, hogy egyfajta jelenség is lett belőle (a Carpenter-hatás)! Elsőként a filmjeinek a zenei aláfestései a mai napig örökzöld klasszikusok (és hogy ezt a legtöbb esetben egy szintetizátor segítségével tudta elérni, bámulatos)! A minimalista zenék tökéletesen passzolnak a film jelenteihez és ezáltal is ... több»

A film összbevétele 21 378 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film első vágása után túl rövidnek bizonyult, ezért rendezője, John Carpenter, plusz jeleneteket forgatott hozzá. Ilyen volt például a film legelején látható tábortűz körül mesélő idős ember története is.

(Márton)
 

A filmben szereplő KAB Radio valójában nem létezik, de a műsorát felrakták a YouTube-ra: https://www.youtube.com/watch?v=Sp_hUL4lKhE

(Biktop)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.