Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
34%

Ördögűző 2. (1977)

Exorcist II: The Heretic
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Ördögűző 2.
 
Kóborló Nézhetetlen  2020. 01. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

Minden idők egyik legrosszabb folytatása

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az 1973-ban bemutatott, Ördögűző című film minden idők egyik legfélelmetesebb alkotása, ami a megjelenésétől számított 47 év elteltével sem vesztett sokat elementáris erejéből. Szinte minden magára adó horrorlistán megha... teljes kritika»

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

Szerintem ez a film nem lett olyan rossz, bár ez a gyermeket kínzó rémálmos jelenetek kicsit sokak, de hát van aki szereti, ezért nem is mondok mást, de ettől függetlenül négy csillagot érdemel.

Linda Blair
Richard Burton
Louise Fletcher

A film összbevétele 30 749 142 dollár volt (imdb.com).

 

A film dvd-s kiadása tartalmaz egy alternatív kezdési változatot, ami talán kissé sikeresebben tudja összeköti ezt a filmet a 73-as Ördögűzővel.

(Kóborló )
 

Quentin Tarantino azon kevesek közé tartozik, akiknek tetszett a film, sőt a benne hallható Ennio Morricone dalt még fel is használta a saját filmjében, az Aljas nyolcasban.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Dr. Tuskin szerepét férfi töltötte volna be, felkeresték többek közt Alan Arkint, Richard Dreyfuss-t, Martin Sheent, Gene Wildert és George Seagalt is.

(Kóborló )
 

Lamant atya szerepére a stúdió Jon Voightot, Davis Carradine-t és Jack Nicholsont szemelte ki, de Voight a gyenge forgatókönyv miatt nem vállalta a szerepet, Carradine egy másik filmhez szerződött, Nicholsonnak pedig túl magasak voltak a fizetési igényei, ezért más színészt kellett keresni a szerepre.

(Kóborló )
 

A film eredetileg három órás lett volna. Végül több jelenet kivágásával érték el a közel két órás játékidőt. A kivágott jelenetek közt található egy kimondottan drágán elkészített jelenetsor is. Hogy miért vágták ki azt a jelenetet, a mai napig nem tudták megindokolni.

(Kóborló )
 

Lamant atya szerepét Christopher Walken is szerette volna eljátszani, de a stúdió végül nem őt választotta.

(Kóborló )
 

Richard Burton egy interjúban elárulta, hogy neki sem tetszett a forgatókönyv, de pénzre volt szüksége, mert épp válófélben volt.

(Kóborló )
 

Linda Blair ezt a filmet tartja karrierje legrosszabb alkotásának.

(Kóborló )
 

Egyes elméletek szerint az Ördögűző harmadik részének elkészítésével azért vártak 13 évet, mert a kritikusok annyira szörnyűnek találták a második részt, hogy a forgalmazó, a Warner jobbnak találta pihentetni a produkciót.

(Kóborló )
 

A film mozis bemutatóját kétszer is elcsúsztatták; egyes információk szerint a rendező, John Boorman kérése miatt, mert az utolsó pillanatig variáltak egyes jelenetekkel, hogy bekerüljenek-e a végleges változatba, vagy ne.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.