Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
30%

Ördögűző 2. (1977)

Exorcist II: The Heretic
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Ördögűző 2.
 
BoBamburg   2021. 05. 14.

legújabb vélemény

0

Nagyon rossznak nem mondanám, de a klasszikus első résznek a nyomába sem ér. A film elején még el is hittem, hogy ebből valami jó is kisülhet, de folyamatosan oszlatta szét eme elképzelésemet. Egyszer bőven elég is volt.

 
Kóborló Nézhetetlen  2020. 01. 17.

a nap véleménye

2
Minden idők egyik legrosszabb folytatása

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az 1973-ban bemutatott, Ördögűző című film minden idők egyik legfélelmetesebb alkotása, ami a megjelenésétől számított 47 év elteltével sem vesztett sokat elementáris erejéből. Szinte minden magára adó horrorlistán megha... teljes kritika»


 
Gyorvik   2020. 10. 16.

1
Mélyzuhanás

A darab tipikusan azon filmek halmazát gyarapítja, melyek egyik legjellegzetesebb mottója az lehetne, hogy miért kellett egy második rész. A jelenség ugyanakkor természetszerűleg nem ismeretlen a filmes világban, hiszen se szeri, se száma azon alkot... teljes kritika»

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

0

Szerintem ez a film nem lett olyan rossz, bár ez a gyermeket kínzó rémálmos jelenetek kicsit sokak, de hát van aki szereti, ezért nem is mondok mást, de ettől függetlenül négy csillagot érdemel.

Galéria (6)

Linda Blair
Richard Burton
Louise Fletcher

Videók (1)

A film összbevétele 30 749 142 dollár volt (imdb.com).

 

A film dvd-s kiadása tartalmaz egy alternatív kezdési változatot, ami talán kissé sikeresebben tudja összeköti ezt a filmet a 73-as Ördögűzővel.

(Kóborló )
 

Quentin Tarantino azon kevesek közé tartozik, akiknek tetszett a film, sőt a benne hallható Ennio Morricone dalt még fel is használta a saját filmjében, az Aljas nyolcasban.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Dr. Tuskin szerepét férfi töltötte volna be, felkeresték többek közt Alan Arkint, Richard Dreyfuss-t, Martin Sheent, Gene Wildert és George Seagalt is.

(Kóborló )
 

Lamant atya szerepére a stúdió Jon Voightot, Davis Carradine-t és Jack Nicholsont szemelte ki, de Voight a gyenge forgatókönyv miatt nem vállalta a szerepet, Carradine egy másik filmhez szerződött, Nicholsonnak pedig túl magasak voltak a fizetési igényei, ezért más színészt kellett keresni a szerepre.

(Kóborló )
 

A film eredetileg három órás lett volna. Végül több jelenet kivágásával érték el a közel két órás játékidőt. A kivágott jelenetek közt található egy kimondottan drágán elkészített jelenetsor is. Hogy miért vágták ki azt a jelenetet, a mai napig nem tudták megindokolni.

(Kóborló )
 

Lamant atya szerepét Christopher Walken is szerette volna eljátszani, de a stúdió végül nem őt választotta.

(Kóborló )
 

Richard Burton egy interjúban elárulta, hogy neki sem tetszett a forgatókönyv, de pénzre volt szüksége, mert épp válófélben volt.

(Kóborló )
 

Linda Blair ezt a filmet tartja karrierje legrosszabb alkotásának.

(Kóborló )
 

Egyes elméletek szerint az Ördögűző harmadik részének elkészítésével azért vártak 13 évet, mert a kritikusok annyira szörnyűnek találták a második részt, hogy a forgalmazó, a Warner jobbnak találta pihentetni a produkciót.

(Kóborló )
 

A film mozis bemutatóját kétszer is elcsúsztatták; egyes információk szerint a rendező, John Boorman kérése miatt, mert az utolsó pillanatig variáltak egyes jelenetekkel, hogy bekerüljenek-e a végleges változatba, vagy ne.

(Kóborló )
 
William Godhart és John Boorman tett arról, hogy komolyan vegyük a démoni megszállást, mert hacsak nem voltak végig LSD vagy más tudatmódosító szer hatása alatt, akkor más nem tudok elképzelni csak azt, hogy megszállta őket valami és ennek eredménye lett ez a förmedmény. több»