Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
29%

Ördögűző 2. (1977)

Exorcist II: The Heretic
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Ördögűző 2.

Galéria (6)

Linda Blair
Richard Burton
Louise Fletcher

Videók (1)

 
BoBamburg   2021. 05. 14.

legújabb vélemény

0

Nagyon rossznak nem mondanám, de a klasszikus első résznek a nyomába sem ér. A film elején még el is hittem, hogy ebből valami jó is kisülhet, de folyamatosan oszlatta szét eme elképzelésemet. Egyszer bőven elég is volt.

 
Kóborló Nézhetetlen  2020. 01. 17.

a nap véleménye

2
Minden idők egyik legrosszabb folytatása

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az 1973-ban bemutatott, Ördögűző című film minden idők egyik legfélelmetesebb alkotása, ami a megjelenésétől számított 47 év elteltével sem vesztett sokat elementáris erejéből. Szinte minden magára adó horrorlistán megha... teljes kritika»

 
Gyorvik   2020. 10. 16.

1
Mélyzuhanás

A darab tipikusan azon filmek halmazát gyarapítja, melyek egyik legjellegzetesebb mottója az lehetne, hogy miért kellett egy második rész. A jelenség ugyanakkor természetszerűleg nem ismeretlen a filmes világban, hiszen se szeri, se száma azon alkot... teljes kritika»

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

0

Szerintem ez a film nem lett olyan rossz, bár ez a gyermeket kínzó rémálmos jelenetek kicsit sokak, de hát van aki szereti, ezért nem is mondok mást, de ettől függetlenül négy csillagot érdemel.

A film összbevétele 30 749 142 dollár volt (imdb.com).

 

A film dvd-s kiadása tartalmaz egy alternatív kezdési változatot, ami talán kissé sikeresebben tudja összeköti ezt a filmet a 73-as Ördögűzővel.

(Kóborló )
 

Quentin Tarantino azon kevesek közé tartozik, akiknek tetszett a film, sőt a benne hallható Ennio Morricone dalt még fel is használta a saját filmjében, az Aljas nyolcasban.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Dr. Tuskin szerepét férfi töltötte volna be, felkeresték többek közt Alan Arkint, Richard Dreyfuss-t, Martin Sheent, Gene Wildert és George Seagalt is.

(Kóborló )
 

Lamant atya szerepére a stúdió Jon Voightot, Davis Carradine-t és Jack Nicholsont szemelte ki, de Voight a gyenge forgatókönyv miatt nem vállalta a szerepet, Carradine egy másik filmhez szerződött, Nicholsonnak pedig túl magasak voltak a fizetési igényei, ezért más színészt kellett keresni a szerepre.

(Kóborló )
 

A film eredetileg három órás lett volna. Végül több jelenet kivágásával érték el a közel két órás játékidőt. A kivágott jelenetek közt található egy kimondottan drágán elkészített jelenetsor is. Hogy miért vágták ki azt a jelenetet, a mai napig nem tudták megindokolni.

(Kóborló )
 
William Godhart és John Boorman tett arról, hogy komolyan vegyük a démoni megszállást, mert hacsak nem voltak végig LSD vagy más tudatmódosító szer hatása alatt, akkor más nem tudok elképzelni csak azt, hogy megszállta őket valami és ennek eredménye lett ez a förmedmény. több»