Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
27
Szereplők
44
Vélemények
110
Képek
1
Videók

Vélemények: Az ördögűző (1973)

 
Hajrakte   2019. 11. 30.

legújabb vélemény

Egy igazi alapmű ami több, mint 40 év elteltével is hatásos, van egy-két kérdőjeles dolog a forgatókönyvben, illetve a vágás nagyon zavaró, de mindent összevetve kötelező darab mindenkinek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 11.

Ahhoz képest, hogy a film több mint 40 éves, véleményem szerint benne van a legjobb horror filmek között. 1 - 2 éve láttam a filmet először és voltak olyan jelenetek amik a "jelenben" is ijesztő, arról nem beszélve anno milyen lehetett a közönségnek. Még mindig remek kis film.


 
Deku   2017. 07. 10.

Korához képest igencsak ijesztő tud lenni vagy éppen a kora miatt olyan félelmetes. Eléggé lassú tempója volt a filmnek ami hátrány. Szerencsére idővel felveszi a tempót és egy egész pofás sztori lesz a végére így kellemes élményt hagyott bennem.

 
D. Wolfe   2016. 04. 16.

Zsigerig ható horror, igazi klasszikus, a műfal egyik legjobbja. El sem tudom képzelni, hogy a bemutatásakor mekkora hatása volt, hiszen még ma, évtizedekkel később is hátborzongató. Mindenképpen csak erős idegzetűeknek ajánlott, még azok is nehezen tudják szerintem végigülni, akik edzettek a horrorok terén. Mestermű, kötelező darab!

 
Kóborló   2019. 10. 27.

Méltán sorolható a klasszikusok közé

Egy olyan horrorfilmről, ami már több mint 46 évvel ezelőtt készült, azt állítani, hogy még mindig helye van a valaha készült legfélelmetesebb horrorfilmek listáján, finoman szólva elég nagy szó, de ezt az 1973-as Az ördögűző maximálisan kiérdemeli. Bevallom, jó ideje már, hogy nem néztem meg eme klasszikust, de most, hogy újra elővettem, azt kell, hogy írjam, hogy még most sem vesztett az erejéből. Még mindig képes hatni rám a hangulatával, a képi világával, a mesteri hangulatteremtésével, vagy mondhatnám a kiváló színészi alakításait, vagy akár a zenei betéteit is. A film ékes példája annak, amivel elsősorban a 70-es és a 80-as évek kiváló horrorfilmjeinél találkozhatunk. Igencsak lassan,... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 13.

Klasszikus alapmű...de úgy az egész filmtörténetben!!! Reagan és Carras hihetetlen erejű összecsapása félelmetessé teszi. Merrin atya tökéletes felvezetése a rituáléhoz egyszerűen zseniális! Igazi kortalan horror....még ma is úgy nézem, hogy tudok félni tőle, és hinni benne!!!

 
Ghotik   2016. 09. 28.

Horror műfajban méltán van a legjobb filmek között, hozza azt a hangulatot amit a kategóriától elvártam. Nagyon izgalmas és valóban feszültséget vált ki, ami a kategóriától elvárható.

 
hejnekem   2016. 07. 12.

Egy zseniális film, amely a horror filmek egyik alapjául szolgál. Még így is egész jó technika van felvonultatva benne, egyáltalán nem gagyi. Akit érdekel a horror egyik alapműve, mindenképp nézze meg.

 
ereln   2016. 04. 27.

Ajj de jó kis félelmetes film. Ilyen egy igazi horrorfilm, örök kedvenc. Kevés ilyen jó horrorfilm van és szerencsére a folytatások sem okoztak csalódást.

 
szkodvig   2017. 06. 05.

A horrorrok koronázatlan királya a mai napig . Mai szemmel azért a maszkírozás már gagyinak hat de azért kitettek magukért ahhoz képest,hogy 40 éves film.

 
raczdavidzsolt   2016. 05. 05.

Lehetetlen dolog! Ilyen nincs! De azért tetszett! Szívesen összebarátkoznék velük! Jó útra terelném őket!

 
Timo93   2018. 09. 08.

Horror film rajongóknak kötelező alkotás. Azon úttörő filmek egyike ahol a tudományt szembe állítják a vallással. Egy kislány kálváriája aki küzd az életéért, mert a gonosz a lelkét akarja. Mai napig érdekes ez a témakőr, vajon valóban van gonosz, démon, ördög? Vagy csak egy komoly mentális probléma okozza a problémát és ezt a film nagyon jól ábrázolja (bár elég hamar sejthető, hogy mi áll a háttérben). Nagyon jól látható ahogy haladunk a történetben, Regan egyre jobban megy tönkre minden szempontból, egyszerűen hihető. Bár ha belegondolunk, állítólag van alapja a filmnek, 1906-ban egy Dél-Afrikai településen élő 16 éves lányt ( név szerint Clara Germana Cele) megszállt a gonosz, a helyi apácák szerint a lány több idegen nyelven tudott hirtelen beszélni, látnoki képessége és földöntúli ereje lett. Agresszívan viselkedett szent tárgyak közelében és tudott mászni a falon és lebegni a levegőben. Két pap sikeresen kiűzte belőle az ördögöt. Ez a stroy adott némi inspirációt a film elkészítésére. Bármi is az igazság, kultusz film lett, mint a történet mint a megvalósítás miatt.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Elég jól átjött a film. A látvány egyedi és igazán jó hatást gyakorolt rám és szerintem még elég sok másik nézőre is. Nagyon élvezhető volt a végéig, ajánlani tudom. Egyszerűen imádtam!

 
Mate   2015. 04. 22.

Az ördögűző igazi klasszikus. Kimondottan rossz érzés nézni a legtöbb jelenetet, de pont ez teszi zseniálissá.

 
goat2000   2016. 11. 16.

Ez a klasszikus ördögűző a legjobb ebben a kategóriában. Több hasonló film is készült ezt követően, de egyik sem tudta felvenni a versenyt ezzel. Mind témában, látványban egyedülálló volt a maga idejében.

 
Fildi   2015. 03. 30.

Az egyik legjobb horrorfilm. időtálló, a mai filmek között is bőven megállja a helyét. Csupa rettegés és izgalom, mint amit egy jó horrorfilmtől elvárhatunk.

 
fancsi094   2015. 06. 15.

Sajnos mai szemmel már meg kell hagyni, nincs akkora hatása, sőt, néhol még meg is mosolyogtató. Ettől függetlenül a filmes alapműveltség része, amit vétek kihagyni egy valamire való filmfalónak.

 
baalint   2017. 11. 17.

Túl fiatal voltam még amikor először láttam, és úgy elég félelmetesnek tűnt. pár hónapja újranéztem és mai fejjel már nem az :) Az újabb részek már nem ilyen jók sajnos

 
Galway   2015. 03. 23.

Ez volt az első kalsszikus horror-film amit láttam.Imádtam. Megfelelően van adagolva a szorongás, a félelem, de nem pisilek a gatyámba az ijedtségtől, szóval aki olyan filmet akar látni, ne nézze meg. Mert ez a film nem olyan.Ez a filml egy zseniálisan felépített alkotás!

 
adibandii   2015. 04. 25.

Hát.....nagyon sokan mondták,hogy ez a legijesztőbb horror,de ettől talán az 5 éves unokaöcsém megijed,de egy 16 éves lány szerintem nem.Ezt kiskorban érdemes megnézni,így idősebben már nem,mert nem félelmetes.

 
Blindspot   2015. 10. 07.

Túl van ez erőltetve még hozzá erősen. Nem látom értelmét a filmnek, egyszerűen nekem ez maga volt az unalom. Végig néztem, hogy hátha majd a végén lesz valami, ami feldobja, de semmi sajnos végig untam az egészet. Lehet az én hibám, de ez van.

 
koba1996   2017. 09. 26.

Szuper film. Még azoknak is melegen ajánlom, akik amúgy nem hisznek az ilyesmiben, mert nem mellesleg rengeteg érdekes tényt is meg lehet tudni belőle az ördögűzés létező intézményével kapcsolatban.

 
GaraiV   2016. 08. 24.

Alap horror film. Nem egy mai darab, de ma is nagyon megállja a helyét. Magával ragadó, lelkileg mélyre ható film. Nagyon izgalmas és utánozhatatlan a hangulata. Alap.

 
Macika   2016. 08. 22.

A horrorfilmek alapja ez a film. Nagyon eredeti és különleges hangulatú horror. Igazi rettegést és izgalmat vált ki, amit a kategóriától el is várunk azt hozza a film.

 
schvarz   2018. 06. 15.

Klasszikus, időtálló horrorfilm. Kategóriájában alapfilm. Megvan benne minden ami a műfajban elvárható: izgalom és rettegés, borzongás és profi a színészek alakítása.

 
urbanistaa   2018. 11. 05.

Úgy gondolom az eredeti Ördögűzőt egyik mai utódja sem tudja felülmúlni. Vannak jó próbálkozások, de a 73-as eredeti az igazán klasszikus, "egyszer látni kell" kategória.

 
Zzssuuzzssii   2016. 09. 21.

Klasszikus, időtálló, alapvető horrorfilm, ami végig izgalmas és tartja a feszültséget. A műfaj kedvelőinek legalább egyszer érdemes megnézni, tetszeni fog.

 
mrfaktor   2016. 04. 28.

Mai napig az egyik legfélelmetesebb horrorfilm, aminek számos, kevésbé jól sikerült folytatása is elkészült. A maszkok nagyon hitelesen jelenítették meg az ördög által megszállt lányt, akitől a hideg kirázott minden jelenetben. A főcímzene pedig örök klasszikus.

 
dubzsu   2015. 10. 31.

Eredeti, alap thriller klasszikus, amit nem szabad kihagyni. Minden idők legjobbja a kategóriában. A maiakkal is felveszi a versenyt. Borzongás felsőfokon!

 
VargaBarnabas   2016. 05. 29.

Ez egy klasszikus film, rengeteg ezt követő horrorfilmnek ez a példaképe. Elképesztő, hogy korához képest milyen jó technikai megoldásokat alkalmaztak. Ez egy olyan film, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megnézni az életben.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.