2023.09.12 22:14 OkosMajom Olvasottság: <100x
2

Vajon miért bukott meg?

Tom Savini maszkjaival semmi gond nem volt, sőt magával a filmmel sem.

A 80-as évek egyik klasszikusa.

Vajon miért bukott meg?

Fiatalok, táborozás, szex és vér!

Mi kell még?

Tony Maylam, aki a Péntek 13 „árnyékában” nagyon jól teljesített.

De beszéljünk a filmről egy kicsit!

Jelen filmbéli táborunkat Blackfootnak hívják, melyben néhány illuminált tini megelégeli a tábor gondnokának szemét terrorját, és ezért móresre akarják tanítani.

Ám a vicc nagyon rosszul sül el (vagy talán meg), és a gondnokot véletlenül felgyújtják.

Snitt!

Öt évet ugrunk ezután az időben!

Hipp-hopp a Stonewater táborban járunk, ahol nem ugyanazok, de igencsak hasonló tinik úszkálnak, bográcsoznak, csajoznak, pasiznak és szexelnek, mit sem sejtve arról, hogy a blackfooti rendesen összeégett gondnokot kiengedték, és a táboruk felé tart élesre fent kerti ollójával, hogy véres bosszút indítson el a laza erkölcsű és viháncoló, félmeztelen tinihad ellen.

A történet pofonegyszerű!

Csavar?

Na az aztán nincsen, semmi mellébeszélés!

A forgatókönyv faék egyszerűségű, tehát van egy megégett és bolond, bosszúszomjas gyilkos plusz egy falka kiéhezett tinédzser.

Egyszóval nem vitték túlzásba a sztori kidolgozását, úgy vélték, ennyi már elég a sikerhez.

Nem jártak nagyon messze az igazságtól, hiszen szerencsére a filmbéli karakterek nem voltak ijesztően idióták, vagy irritálóbbak az átlagnál, és a kerti ollós ötlet is kellően hatásos volt.

A tábortűz mellett előadott ijesztő történet is megadta az alaphangulatot, a gyilkosságok igazán véresek és gusztustalanok voltak, ráadásul jó volt, hogy a gyilkos nézőpontjából láttuk ezeket, és az alapkonfliktus is teljesen hitelesre sikeredett.

A poénok nem voltak erőltetettek, tényleg lehetett néha nevetni, és volt egy várakozó, igazán sejtelmes légköre a filmnek, hogy vajon kiket, hogyan és milyen sorrendben fog elintézni a gyilkos.

Alapvetően nem volt problémám, de a Péntek 13 és a Halloween azért más kategória!

Kezdjük azzal, hogy a párbeszédek nagyon bénák és esetlenek voltak.

Rendben, hogy ez egy sima nyiszálós gore/slasher, de azért ennél egy kicsit több energiát és tudást kellett volna belefektetni.

A tinik közötti, általában a szexuális túlfűtöttségből adódó konfliktusok poénosak voltak, de kellett volna még dolgozni rajta!

Sajnos viszont nem kaptunk igazán ikonikus gyilkost és érthető gyilkosságokat sem.

Valahogy ez az összeégett fickó nem volt sem elég félelmetes, sem elég elrettentő, a háttér sztorijával sem igazán sokat foglalkoztak, és pont ezért egy hangyányit sem tudott megrémiszteni!

Ráadásul kissé keveselltem a gyilkosságokat!

Igaz, ami igaz, a végére belejött, de azért azzal a kerti ollóval jobban is nyirbálhatta volna a tiniket, hiszen volt belőlük rendesen.

Nem jól adagolták a feszültséget, így sajnos a végére kissé ellaposodott a mozi, és unalomba fulladt a dolog, emiatt sokkal többet szerepeltek a tinik, mint a gyilkosunk.

Ez persze olyankor nem baj, ha a Szex és New Yorkot nézi az ember, de azért egy gore/slasher horrornál ennél több kellene.

Igazán kár érte, de így már értem, miért nem vált igazi és időtálló kult/slasher filmmé ez a film.

Mondjuk legalább már más szemmel nézek a kerti ollóra.

Tiszteletet érzek a tárgy felé!

Igaz, mai szemmel sem veszített a varázsából, és sajnos a mostani filmek „minősége” miatt inkább maradok a zseniális nyolcvanas évek horrorfilmjeinél!

Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer, Larry Joshua, Jason Alexander és persze Cropsy, a gyilkos szerepében Lou David.

Harvey Harrison, az operatőr, Rick Wakeman, a zeneszerző és Jack Sholder, a vágó azért nem csináltak rossz munkát!

Az IMDb-n a film 21 ezer szavazat után 6,3/10-en áll, a TMDB-n 348 szavazat után 62%.

Nálam pedig 75% és öt halovány csillag!

horror

A Blackfoot tábor zsarnok gondnoka elevenen megég, mikor pár gyerek meg akarja tréfálni. Öt év múlva bosszúszomjasan elindul a Stonewater tábor felé, kezében egy bozótvágó... több»

2