Gabriel Byrne, az Emmy-jelölt és Golden Globe-díjas In Treatment/Titkok nélkül (magyarul Terápia)  sztárja a legújabb szereplője a John Wick spinoff filmnek, a Ballerina című filmnek, amelynek Ana de Armas a főszereplője.

A film forgatása jelenleg is zajlik, Len Wiseman rendezésében, Shay Hatten (John Wick: 4. felvonás) forgatókönyvéből.

"Gabriel titokzatos és rejtélyes jelenléte évtizedek óta filmek tucatjait gazdagította" - mondta Basil Iwanyk, producer egy nyilatkozatban - "Soha nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy mit gondol, és ez tökéletes ehhez a világhoz."

A korábban bejelentett színész gárda tagjai között van többek közt Ian McShane, Anjelica Huston és Norman Reedus.

Byrne legközelebb Samuel Beckett irodalmi óriást alakítja majd a Dance First című életrajzi filmben, amelyet James Marsh, A mindenség elmélete rendezője készített és Enzo Ferrari szerepében is látható lesz a Grindstone Lamborghini - A férfi a legenda mögött című filmjében.

A több mint négy évtizedes munkássággal bíró veterán színész szerepelt még a Közönséges bűnözők, Kisasszonyok (1994), a Stigmata és A vasálarcos című filmekben is. Egyik legismertebb szerepe az HBO Titkok nélkül című sorozatának terapeutája a sorozat első három évadában, amelyért kétszer jelölték Emmy-díjra. A sorozatot újraindították egy negyedik évaddal, amelynek főszereplője Uzo Aduba