Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Stigmata (1999)

Stigmata
Filmadatlap
 
18
Szereplők
9
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
Timcsi   2019. 03. 20.

legújabb vélemény

0

Valahogy nem tudott lekötni a története, kicsit idegesített a nő visítozása.

 
indingo   2017. 10. 03.

0

Ez egy rossz film. Amikor a nő átéli a sérüléseket az übergagyi a filmben, nincs rá szebb szó. A szerelmi szál meg abszolút oda nem illő volt, teljesen hatásvadász volt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Byrne és Arquette nagyon jól hozzák a karaktereket...teljesen hihetőek, hitelesek. Fantasztikus képsorok, és effektek váltakoznak a filmben. Izgalom a felsőfokon, és közben nagyon féltjük a főhősnőt,persze szurkolunk, hogy szeressenek egymásba... :) ... több»

 
Szilonka   2018. 04. 09.

0

Rengeteg film próbálkozott vallásos témát feldolgozni ezzel valami misztikumot adni egy történetnek, de 1-2 klasszikustól eltekintve ez eddig nem igazán jött be. Így van itt is.

 
Bazzzsi   2017. 11. 21.

0

Kicsit gyermetegre lett megcsinálva a történet. Persze kényes dolog vallási témához nyúlni, de valahogy hiányzott az igényesség. Egy-két jelenet kifejezetten nevetséges volt.

 
Márton   2019. 01. 24.

0
Vagy szereted, vagy utálod, ez a Stigmata!

Sokszor választanak a horror műfaján belül olyan zsánerű filmeket, akik kimondottan az egyházról és a vallásról szólnak! Mivel nem kevés efféle történetű film készült már és még nagy számban fog is, ezért mindenkinek vannak amolyan kedvencei e témába... teljes kritika»

 
Owotonor   2019. 02. 03.

0

Eléggé felkavaró volt látni ahogy megkapja a stigmákat, utána meg elmegy dolgozni mintha misem történt volna, ráadásul a nyaklánc ami ráhozta a lányra az egészet nem derül ki mi lett vele, ettől független egy jobb film kerekedett belőle.

A film összbevétele 89 446 268 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Frankie először beszél Andrew-val a kávézóban, azt állítja magáról, hogy 23 éves. Valójában akkor Patricia Arquette 8 évvel idősebb volt.

(rbernadett)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a főszereplő egy férfi tetoválóművész lett volna.

(rbernadett)
 

Patricia Arquette volt Rupert Wainwright első választása Frankie szerepére.

(rbernadett)
 
A vallástörténeti szembenállás ellenére is azt állítom, hogy a Stigmata 1999 egyik ʺmust seeʺ filmje. Az erre a korszakra jellemző képi világ és hangulat ugyanis magával ragadja a nézőt, Patricia Arquette alakítása pedig egész biztos, hogy karrierje legjobbjára sikerült. Minden eddigi szempontot egybevetve az én értékelésem túlszárnyalja az internet átlagát, 7,5 pontot kap a 10-ből.
Értékelés: 7,5/10 több»