Sin City: Ölni tudnál érte (2014)

Sin City: A Dame to Kill For

Vélemények: Sin City: Ölni tudnál érte (2014)

erahurka   2022. 07. 07.

Nem tudnék ölni érte

Az első résznél jelentősen gyengébb, néhol túlhasználták a technikát, ez alatt főleg a színezéseket értem. Meg valahogy a sztorik sem ülnek annyira, főleg a pókeres, de nekem ez a képzelt Hartigan se jött be igazán. Nem sikerült eltalálni azt a vékony határmezsgyét egy éjfekete noir thriller és önmaga paródiája közt, amire a réginél annyira jól ráéreztek (vagy lehet, ezek szerint akkor is csak szerencséjük volt?), ehhez talán van némi közé a rosszabb szinkronnak is, lehet angolul valamivel jobb, de a látványt nem akartam felirattal rontani. Marv persze megint brutális, benne nem lehet csalódni. Egy csatatéren érezné otthon magát baltával a kezében, valamikor a középkorban. Egyszer talán megnézem még majd, ha lesz lehetőségem 3D-ben, de ha már Sin City, akkor inkább a képregényeket fogom újra elolvasni és az első filmet rongyosra nézni. Kicsit sajnálom, hogy nem lett túl sikeres, mert azért csak megnéznék egy harmadik részt is, miért ne?! Nem tragikus itt se a helyzet, csak volt már egy tökéletes alkotás ebben a sajátos műfajban, aminek a szintjét nem tudom egyáltalán meg lehet-e ugrani.

Artemisia   2017. 12. 28.

Minden elemet láttunk már az első részben, de így látványos és hangulatos lett a film. A cselekmény az első részhez képest egyszerűbb, kiszámíthatóbb, kevesebb az akció. A karakterábrázolás sekélyesebb,a karakterek sablonosak, pl. Eva Green karaktere roppant sztereotip.

hp   2018. 02. 21.

Hát, túl sokat kellett várni egy ilyen közepesen gyenge folytatásra. A karakterek a helyükön vannak, a látvány működik, de a forgatókönyvtől és giccses monológoktól a végére már a széket kapargattam. Férfitársaimnak csak Eva Green miatt tudom ajánlani...

indingo   2017. 05. 03.

Maga a képi világ már nem volt meghökkentő az első rész után, de valahogy a története hozzám ennek közelebb állt.

dulkap   2015. 01. 21.

Az első lényegesen jobb volt, de annyira nem volt rossz, mint amennyire sugallták a vélemények és a kritikák. Kevésbé volt jelen az epizodikusság, még ha voltak is kis történetek, csak az arányok nem voltak egyenlőek. Aztán lehet, hogy csak utólag íg... több»

Deku   2017. 09. 13.

Tuti lett ez a film. A stílusán belül az egyik legjobb amit mostanában néztem meg, de nem bántam meg, hogy eddig vártam, kell ehhez némi hangulat. Nekem például eltalálta az érzéseket. Remek.

Szilonka   2019. 08. 14.

Nem értem miért kellett ennyit várni rá a nagy sikerű első rész után. Hozta az első film szívonalát és stílusát és talán a története még agyafurtabb.

Norbert93   2019. 06. 01.

A stílus maradt, a színvonal és a cselekmény valamivel lentébb esett, de nem annyival, hogy közepes filmmé váljon. A kisebb minőségbeli változás mellé legalább jöttek új karakterek is, akik közül a Lewitt által alakított szerencsejátékos tetszett a l... több»

Bazzzsi   2017. 11. 05.

Az első rész stílusát és hangulatét nagyon adta, akinek az bejött ebben sem fog csalódni. A történet kuzsasága itt is megvan, de régi arcok újra színre lépnek.

TomÁcs   2018. 04. 17.

Eléggé egyedi a kép világa, mint az első résznek is. Ez a fekete fehér kép, mai stílusból azonnal tudja az ember, hogy mit is néz. Történetben az első picit erősebb, de ez is tudott meglepetéseket okozni.

VvV   2018. 11. 17.

Az első részt is nagyon bírtam ebben sem kellett csalódnom. A történet ütős volté s a fotelbe szegezős.

stevepisti   2020. 07. 26.

Jó kis film!

Nekem legalább annyira tetszett, mint az első része, mindenképp többszörnézős!

Lonka   2017. 07. 25.

Moziban, széles vásznon még látványosabb volt a film. Picit zavart, hogy nem tudtam, hogy most időben hol is vagyunk, de különösebben a történet megértését nem befolyásolta.

Greeta   2016. 09. 28.

Itt is a látvány viszi a pálmát, a történet maga mellékes. Kicsit a női szereplőkből is többet mutatnak.

TribeBubu   2016. 11. 15.

Nos, erről a filmről csak rosszat hallottam, pedig nem találtam olyan szörnyűnek. Jó, az első részt figyelembe véve tényleg gyenge lett. Mert a karakterek adottak voltak a képregényből (és ugyanolyanok is maradtak), volt benne misztikum, fordulatok, ... több»

Syracuse   2015. 05. 14.

Tarantino hiánya szerintem észrevehető a filmben, de még így sem lett olyan rossz, mint vártam. Külön felüdülés volt látni, hogy most Mickey Rourke kapta a főszerepet.

Csillagpor   2018. 10. 20.

Imádom a képregényfilmeket, így ez is nagyon tetszett, bár ez a megszokottnál jóval nyersebb, véresebb, belezősebb… A képi világa ez a sötét világos szűrő nagyon jól megadta a film alaphangulatát. A színészgárda zseniálisát alkotott együtt. Kíváncsi leszek ha lesz folytatás.

Zsceeeka   2016. 04. 18.

Az első részért rajongásig oda voltam (meg vissza) , sajnos ez nem sikerült túl jóra , ezért is adódhatott , hogy csak nemrégen néztem meg a filmet. Így, hogy 3D-ben néztem , egy kicsit emelt az egészen , de még így is csúfos volt.

Nathan03   2016. 02. 10.

Vártam a folytatást nagyon. Nem mondom hogy csalódás volt de még is nincs olyan színvonalas mint az első rész. Sok kritikát olvastam nagyon szidják a filmet. Nekem még is tetszett élveztem minden percét mert jó film de tény az elsőtől messze van. Aki szerette az első részt nézze meg.

Mate   2015. 01. 25.

Akárhogy szidják ezt a filmet, nekem tetszett. Rendkívül jól szórakoztam, és mi mást várnánk el egy Sin City filmtől? A poszter mindent elárul amit még elmondhatnék.

zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

Állítólag 3D-ben nagyon látványos a film, erről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert én 2D-ben láttam, de így is nagyon tetszett. Viszont hozzá tartozik az igazsághoz, hogy az első Sin City film sokkal több újdonsággal tudott szolgálni, mint ez a folytatás.

somi   2015. 11. 22.

superxaba   2015. 05. 06.

A második rész nyomába sem ér az elsőnek. Ugyanaz a képi világ, de nem annyira magával ragadó mint az első volt. Egyszer megnézős, felejtős alibimozi sajnos. Kár érte!

pindurcat   2015. 03. 18.

Semmi újat nem mutat az első részhez képest. Akinek az tetszett, annak a második is fog nagy eséllyel. Sok az akció és az izgalom a már megszokott karakterekkel.

Enccso   2015. 04. 29.

A szokatlan képi ábrázolás másodjára is meggyőzött, elsőre nyilván jobban ütött, de a második részben sem csalódtam, pedig tartottam tőle, de a sztori is bejött.

punktum   2016. 06. 22.

Továbbra is nagyon jól mutatott a fekete-fehér a szélesvásznon. Karakteres film és elég jó lett a története is!

csongi888   2015. 08. 26.

Sokadik próbálkozás, hogy egy lapos filmet feldobhjanak Eva Green cickóival, de ez kevés volt a legutóbbi "300"-nál is, és itt is. Hozzáteszem én az első részért se rajongtam. Egyszer meg lehet nézni, de annyi bőven elég.

july   2015. 03. 11.

Átlagos filmnek tartom, gyengédebbre sikerült mint a jóval korábbi, első része. Néhány jelenet erőltetetten durva benne. Nem okozott maradandó élményt.

BlaBlaBla   2016. 02. 24.

Szerintem ez egy picit jobb lett mint az első rész, legalább is nekem kerekebb volt. A története jobban tetszett. A fekete-fehér kép pedig állati jól mutat.

silverkesh   2018. 03. 19.

Jó volt, az első rész egy picit jobb, de megérte megnézni. :)