Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Mátrix: Feltámadások (2021)

The Matrix Resurrections
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
26
Képek
8
Videók

Galéria (26)

Keanu Reeves
Lana Wachowski
Carrie-Anne Moss
Keanu Reeves
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Jessica Henwick
Jonathan Groff
Keanu Reeves
Carrie-Anne Moss
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Yahya Abdul-Mateen II
Keanu Reeves

Videók (8)

 
BoBamburg   2022. 04. 29.

legújabb vélemény

0

Sokan szidják, de szerintem nem volt rossz. Sőt, az eleje egész jó! Tetszett, hogy tök más a hangulata és a stílusa, mint az eddigi Mátrix-filmeknek. Jól állt neki ez a könnyed és fura stílus. A végére kicsit már vesztettem a lendületből, kissé lapos... több»

 
MoviesChris   2022. 03. 23.

a nap véleménye

2
Kapunk az első film lelkületéből

Én elég gyors egymásutánban néztem meg a filmeket. Ugyanis nekem kimaradt az eredeti trilógia, így nemrég pótoltam. Aztán frissen megnéztem a negyedik részt is. Nem volt ez olyan rossz. Nyilván nem ér fel az első részhez. De szerintem üti a második é... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 12. 31.

2
Érdekes kezdet utáni zuhanórepülés

Több mint 20 év távlatából abban az egyben biztosan igaza volt Lana Wachowskinak, hogy egy ilyen ikonikus sorozatot csak egy kellően merész húzással érdemes folytatni. Nem akarok spoilerezni, de nagyjából az első háromnegyed órában még sikerült fennt... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 01. 10.

3
Digitális keresztrefeszítés

Neo hosszú hajjal és Jézus-szakállal támad fel a gépek újabb elnyomásából. A "valóság" látszatával kecsegtető nosztalgiatrip, függőségben töltött mindennapok ágyaznak meg az új Mátrix eddigieknél is áthallásosabb világának. Vajon az új film önreflexí... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2022. 01. 30.

2

Bármit megnézek Keanuval, de itt, úgy látszik, még ő is unta a történetet, mely a játékában is kiütközik. Végeláthatatlan, visszautalgatásos romantikus filmet kreáltak lezárásként. Kár volt érte. Többet vártam.

 
HE7EDIK   2021. 12. 23.

1
Mátrix: Bőrlehúzások

Olyasmi érzésem volt a nézése közben, mint a legújabb Pókember-filmnél. Kellemes nosztalgia, de semmi több. Hollywood mostanság - egy-két kivételtől eltekintve - a múltjából él, abból lopkod, előzmény- vagy folytatásfilmeket csinálva régi klasszikusainak. Wachowski elmondása szerint szülei halála ihlette meg még egy Mátrixra, de csak egy felejthető erőlködés lett belőle.

 
Eastern79   2021. 12. 24.

1
Méltatlan folytatás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Lana Wachowski, úgy látszik, a testvére nélkül bizony nem tudta hozni az előző részek színvonalát, azonban nem ennyire fekete-fehér a helyzet. Inkább kaotikus. Morpheus valójában Smith ügynök, aztán mégse. Neo már megint kiválasztott, aztán mégse, me... teljes kritika»

1

A film 195 272 887 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 108 236 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Keanu Reeves fizetése 70%-át (31,5 millió dollár) ajánlotta fel rákkutatásra.

(Képkockák)
 

A negyedik Mátrix filmet ezúttal egyedül Lana Wachowski rendezte.

(csd)
 

Carrie-Anne Moss és Jessica Henwick korábban a Vasököl filmen és a The Defenders sorozatokon dolgozott együtt.

(csd)
 

A Mátrix 4 tizennyolc évvel az eredeti trilógia lezárása után, a Mátrix: Forradalmak után jelent meg.

(csd)
 

A forgatás befejezésének dátuma és helye: 2020. 11. 12. Studio Babelsberg, Németország.

(Curacao86)
 
A Mátrix negyedik része egy nem várt folytatás bravúros megvalósítása, ami nemcsak szinte tökéletesen illeszkedik a korábbi filmekhez, de önreflexiója miatt meg is újítja a Mátrix világát. Bátor és határátlépő, csakúgy, mint az első rész volt. több»
 
A test megreped, a kegyelmet nem ismerő víz pedig utat tör magának, hogy előbb-utóbb a mélybe rántsa a törékeny lélekvesztőt, olyan mélyre, ahol már – remélhetőleg – senki és semmi nem képes majd új életet lehelni bele. Neo és Trinity talán egy új esélyt kaptak. Mi nézők pedig a bizonyosságot, hogy a Mátrix tizennyolc évvel ezelőtt véget ért… és ez így volt helyes. több»
 
Szépen mutatja a film kudarcát az utolsó, epilógusként szolgáló jelenet, és benne az Elemző karaktere: a még legtöbb újdonságot és eredeti gondolatot szállító, a sztori során végig még úgy-ahogy működő figura egy teljesen infantilis keménykedés alanya lesz, ahol jól megmondják neki, és jól szájba rúgják. több»