2021.12.24 18:29 Eastern79 Olvasottság: 3395x
1

Méltatlan folytatás

Lana Wachowski, úgy látszik, a testvére nélkül bizony nem tudta hozni az előző részek színvonalát, azonban nem ennyire fekete-fehér a helyzet. Inkább kaotikus.

Morpheus valójában Smith ügynök, aztán mégse. Neo már megint kiválasztott, aztán mégse, mert kiderül, hogy tök más az. Azt viszont nem árulom el, hogy ki az, mert a többség kapásból tudja, aki nem, annak meg legyen legalább egy meglepetés, ha megnézi a filmet. Nagyjából ennyi a sztori, amit ráhúztak a "deja vu"-dinamikára, ennek megfelelően a korábbi részekből is bevillannak képsorok, továbbá az unalomig ismert beállításokat láthatjuk csak most, más színészekkel. A látvány néha tényleg pofás, néha meg kb. a béka segge alatt van, és akkor még finoman fogalmaztam. Nyoma sincs az első rész hangulatának, feelingjének, gyönyörűen megkomponált harcainak. Olyan, mintha egy elsőfilmes rendező összedobott volna egy pilotepizódot, amiben a digitális effektek szépek, minden más pedig nem. Az ötlettelenséget olyan képtelen húzásokkal próbálja leplezni, mint a botok élő bombaként való bevetése, miközben a szárnyaszegett Neo (annyit öregedett szegény, hogy repülni már nem tud, de persze ez is csak látszat) Trinity háta mögül hókuszpókuszozik a száguldó motoron.

Méltatlan folytatás

Totál agybaj, nulla hangulat és csapnivaló alakítások. Reeves bazi öregnek néz ki, de a többiek sem igazán találják a helyüket. Van egy-két pillanat, illetve egy-két látványelem, ami jól sikerült, de sajnos ennyi az összes pozitívum, ami elmondható az új Mátrixról. Unalmas, ötlettelen, önismétlő és illúzióromboló csalódás.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»

1