2026.04.20 11:21 Majorkas Olvasottság: <100x
1

Könnyen fogyasztható Lee Child-adaptáció

Egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy érdemes először látni a Tom Cruise-féle Jack Reacher-filmeket, plusz előny, ha olvastál már Lee Childot. Mindössze egy hét alatt megnéztem a 3 évadot, ami összesen 24 részt jelent. Fenntartotta végig az érdeklődést, igényesen összerakott sztorikat, karakterábrázolásokat és akciókat tartalmaz. Alan Ritchson testalkatilag hű a regénybéli karakterhez, viszont kissé fiatalnak találom a nyugdíjas őrnagyhoz, de csak az első évadban. Nem olvastam az összes Lee Child-regényt, egyik évad cselekménye sem volt ilyen szinten ismerős, de számos filmben láttam már hasonló finálékat és gonosz karaktereket. Kevés dologba tudnék belekötni, de ami feltűnt, az az volt, amikor néha már természetfeletti ereje volt a főhősnek.

Nehéz eldönteni, hogy brutalitásban melyik évad a leg, de szerintem az 1. és a 2. megáll egymás mellett, és drámában sem volt hiány. Az első évad vége, és nem a fináléra gondolok, az elég erős flashback volt. Reacher gyerekkorába is betekintést nyerünk, ami a testvéri kapcsolatokra fekteti a hangsúlyt, ha érzelmesebb, drámai évadot akarunk látni, akkor nyilván az elsőt ajánlom.

Könnyen fogyasztható Lee Child-adaptáció

A második évad nyitánya elég erős lett, és egy komplikáltabb történetet kapunk, sok visszatekintéssel Reacher katonai pályájára és egykori társaival való kapcsolatára. Robert Patrick mint főantagonista már bizonyított máshol is, és nagyon jól áll neki ez a karakter. A helikopteres jelenet a végén már klisés lett, ugyanakkor várható végkifejletet tartalmaz, de mint lezárás tetszett.

A 3. évadban szintén a szervezett bűnözésre fókuszálnak, de már az első rész végén lesz egy csavar, ami érdekesebbé teszi a többi évadnál, ez a beépülős, hírszerzős szál nagyon tetszett, de a finálét kissé elnyújtottnak éreztem, 6-7 részbe belefért volna minden, mert a végére kiszámítható volt, és nem kötött le túlságosan. A nyomozónő (Sonya Cassidy) túljátszotta néha a szerepét, és furcsálltam, hogy 6 részig is csak egy indokolatlan csókjelenetre futotta a számos pucérkodás után, ahol többször láttuk alsóban a férfi főszereplőt, de nem maradt ki végül ebből az évadból sem a szexjelenet. A filmváltozat mégis jobban tetszett, és nem Tom Cruise miatt. Egyértelmű a 4 csillag és az értékelésem: 8/10

80 Reacher  (2022)

akció | dráma | krimi

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek,... több»

1