2018.12.19 22:32 csd Olvasottság: 352x
0

Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni ez a koncepció. A Michael Bay rendezte filmek ugyanis sosem rejtették véka alá azt, hogy a Transformerek látványvilágukkal és pörgős akciójeleneteikkel kívánják megragadni a nézőket. Ez az egyszerű recept pedig egészen sokáig bevált.

Több mint tíz év telt el azóta, hogy az első Transformers a mozikba került, a legutóbb pedig 2017-ben, Az utolsó lovagra ülhettünk be, amely alighanem sokunknak csalódást okozott. Annak ellenére, hogy ezektől a filmektől a nézők többé-kevésbé tudták, mit várhatnak el, és hogy mire számíthatnak, Az utolsó lovag már valahogy nem volt az igazi.

Egy friss hang az univerzumban

Amikor azonban beharangozták az Űrdongót nem volt egyértelmű, milyen produkciót is kapunk majd. Kérdéses volt ugyanis, hogy megtudunk-e többet erről az univerzumról, így a készítők nem kis kockázatot vállaltak. Ráadásul a Transformersek filmvilágát mára már csakugyan sikerült beskatulyázni, hogy ezek a filmek ugyan remek akciófilmek, valahogy mégsem tudnak ennél többek lenni

Nem lehet mégsem azt mondani, hogy az Űrdongó egy alapjaiban más utat választott volna a fentiekkel szemben. Megmaradt ugyanis az igazán bősz és elképesztően látványos csihi-puhiknál. Ebben ugyanis igazán nem szenved hiányt film, így azok, akik emiatt ülnek be, igazán nem lehet majd panaszuk arra, hogy ne lenne bőven akciózás. Az Űrdongó ezen túlmenően remek karaktereket állít elénk. Haliee Stenfield alakítása egészen frissnek hat ebben világban, Charlie Watson karaktere kellően laza, nem veszi túl komolyan magát, és az a fajta heroikus szellem, amely a maga spontánságával teszi igazán hitelessé a teljes karaktert.

74 Űrdongó  (2018)

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki... több»

0