2018.12.27 15:30 Filmelemző Olvasottság: 218x
1

Közepesre sikerült

Shane Black 1987 -ben még mellékszereplőként volt jelen a legelső Predátor film forgatásán (mint a Svarci vezette kommandó egyik tagja, Hawkins néven) ám idén (2018-ban) a kamera túloldalára kerülve, rendezői minőségben lett felelős a Predator - A ragadozó elkészítéséért. A végeredmény egy felemás minőségű akció-horror lett, nagyon gyenge sztorival, és visszafogott látványvilággal. Az IMDb -n jelenleg csak 5,5 ponton áll a film (68 ezer szavazat után) és nálunk (Filmelemző író blog) sem több 60% -nál az értékelése.

A közepes minőség legfőbb oka a gagyi történet, olyan elemekkel, mint az óriás predator, az önműködő predatorrá változtató öltözet, a lövöldöző sisak és a Földet elfoglalni akaró összeesküvés elmélete ... stb. Gyenge, infantilis és gagyi. Mindezen persze túllendíthetné a nézőt egy ütős látványvilág, de sajnos Black ezen a téren sem tett ki magáért: a Predátor nem ragadja magával a nézőt látvány tekintetében sem. Bár vannak véresnek beállított jelenetek, ezek nincsenek izgulós és lendületes sztoriba ágyazva, hogy lerághassuk a körmünket a főszereplőkért.

Közepesre sikerült

Ami pozitívum, az talán a könnyeden laza és néhol vicces karakterisztika, a kulcsfigurák dumája, jelleme, beállítása és a hikomatos brigád fellépése, mely egyszerre gyermeteg és humoros. Egy kiszuperált de mindenre képes csapat ered ugyanis az óriás predi nyomába. Ami a szereplőket illeti: a jobb napokat megélt Thomas Jane alakítása kiábrándító, viszont Olivia Munn csinosságát jó elnézegetni, még ha mindent el is követnek, hogy ruhája az égvilágon semmi nőiességet ne kölcsönözzön neki. A karakterek üresek, a szereplő gyengécskék, semmi emlékezetes nincs abban, amit csinálnak.

A 60% csupán azért nem 45, mert Blacke néhány dologban mert formabontó lenni, így kitalálta például ezt a furcsa csapatot is, mely végig a jófiúk tábora, miközben valójában egy rakás elvarázsolt figura. Egyikük a főnökét csinálta ki, másikuk összeférhetetlen, a harmadik tourette szindrómás (azaz állandóan üvöltve káromkodik). A 2018-as Predátor film egyszer nézős közepes film, kihagyott lehetőség csupán.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum... több»

1