Míg a verekedős játékok a videojáték-ipar hősideje óta rendre velünk vannak, eddig a belőlük született filmek általában megbuktak a mozikban. Persze született néhány klasszikus, mint az 1995-ös Mortal Kombat, ami már akkor is megmosolyogtató volt, mégis kultfilm lett belőle. De más verekedős játékoknak még ennyi babér sem termett. A Streetfighter - Harc a végsőkig egy évvel korábban, 1994-ben került a mozikba és papíron minden esélye megvolt a sikerre, mégis bukta lett. Most viszont jöhet az újabb próbálkozás.

Az utóbbi években a videojátékok újra népszerű téma lettek a mozikban és a streaming szolgáltatóknál. Az Uncharted évtizedes kálvária után jelent meg és összességében végül nem bukott meg. A The Last of Us sorozat pedig az év eddigi legnagyobb sikerének számít. A Resident Evil sorozat méretes pofára esés volt. Van két Sonic-mozink, a napokban debütál a Super Mario Bros.: A film, illetve ne feledkezzünk meg a Pokémon: Pikachu, a detektívről sem!

De visszatérve a verekedős játékokhoz, a Street Fighter és a Mortal Kombat mellett (utóbbiból egy egész türhető új adaptáció is készült 2021-ben) készült film még két nagyon népszer franchise-ból: a Tekken és a DOA: Élve vagy halva sem váltotta meg a világot. A Street Fighter is hasonló bukta volt a maga idejében, pedig nem akármilyen szereposztással büszkélkedhetett: Jean-Claude Van Damme mellett ott volt Kylie Minogue és az akkor már halálos beteg Raúl Juliá is a főszereplők közt. A későbbi folytatás, a Street Fighter: Chun-Li legendája pedig még rosszabb fogadtatásban részesült.

Most viszont minden esély meglehet rá, hogy néhány éven belül a Street Fighter is egy meghatározó és főleg jó filmes cím legyen. A jogokat ugyanis a Legendary Entertainment kaparintotta meg, akik a Warner megbízásából filmet és streaming platformokra szánt sorozatokat is készíthetnek a verekedős játék alapján.

Náluk igazán jó kezekben lehet a projekt, hiszen csak az utóbbi években nekik köszönhettük a Dűne és a Godzilla filmeket, tehát nagy költségvetésű projektekben otthonosan mozognak.

Ezzel együtt konkrétumokról még nem lehet hallani sem a film, sem a sorozatok kapcsán. Abban biztosak lehetünk, hogy idővel mindkettő készülhet a játékból, de sem a sztoriról, sem a szereplőkről vagy a stáb más tagjairól nem tudni semmit.