50% 102 szavazat
Resident Evil

Resident Evil

Resident Evil
Filmadatlap
13
Vélemények (13)
41
Szereplők (41)
7
Képek (7)
4
Videók (4)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
14
Cikkek (14)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Ella Balinska
Lance Reddick
Lance Reddick
Lance Reddick
Tamara Smart

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Majdnem három évtizeddel a járvány kitörését követően az Umbrella cég sötét titkai a felszínre kerülnek. A nagysikerű videojáték élőszereplős adaptációja a Netflixtől.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.07.14. | Netflix (2022.07.14.)
 
2023.12.24 SzimikeésBéci

legújabb vélemény

Feleségem unszolására végül beadtam a derekam (a játékot szerettem), és leültünk a Netflix elé, hogy végignézzük a sorozatot. Abszolút kritikus szemmel néztem, és igazság szerint nem történt meglepetés, azt kaptam, amit vártam.

1
 
2022.07.23 Caravaggio1978

Ez más, ez nem az! Nem kell mindent a nagy elsőhöz mérni! Ez egy más történet!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon lef¬*kázta mindenki, igen, talán más címet kellett volna adni neki, az a baj, mindenki a címről egy játékra, egy filmre asszociál. De ez nem az! A történet nagyon szuper volt, nekünk nagyon bejött, pedig hozzáteszem, az összes részt nem egyszer végig toltam Playstationön, láttuk a filmeket stb. És ennek ellenére nem hasonlítottam ehhez, ez egy önálló sztori. A két kiscsaj, de talán mindenki nagyon jól alakított, pár nap alatt végig toltuk az évadot, remélem lesz még. Nos, ami nem tetszett: Minden egyes részbe bele van erőltetve, hogy az az Umbrella-vezetője leszbikus, de nagyon erőltetetten, nyálasan. Nincs ezzel baj, de ez nagyon műanyagra sikerült. A két testvér természetesen más-más bőrszínnel rendelkezik, jólvan na, tudom, de akkor is vicces… azaz nem vicces. A másik, amitől majdnem leestem a székről: Adott egy kerek arcú, nagy kerek szemű fehér kiscsaj, akivel össze is futunk az epizódok során felnőtt nőként. Nos, belőle egy elég erősen keleti szemvonású nő lett, nem értem miért nem találtak hasonlót... Amúgy ez a jövő, műanyag minden. Jövő? Ez már velünk van. Eddig a vírusos filmek mentek, mostanában csak a zombisok. Mi következik ebből? Vírus már van. Ja, a sorozat utolsó pillanataiban a lány elolvassa az üzenetet. A nagy játékosok tudni fogják.

1
6
 
2023.07.29 Jerico

Kaptár-rajongóként is tetszett

Szinte biztos, hogy a kisebbséghez tartozom véleményemmel, de nekem tetszett az egyetlen évadból álló Resident Evil Netflix-sorozat Ella Balinska főszereplésével. Az eredeti Kaptár részeknek is mindig rajongója voltam (igazi kedvencem az első és a negyedik rész), de nyitott maradtam új dolgokra is. Kaya Scodelario ellen sem volt például kifogásom a hetedik epizódban, mely a Raccoon City visszavár címet kapta csak éppen ott a script és a rendezés gagyi szerintem. Visszatérve a Netflix-sorozatra: bár olykor idegesítő az állandó visszatekintés a Wesker lányok gyerekkorába, Lance Reddick alakítása sokat javít ezeken a részeken, és az össz játékidő másik felét kitevő zombi-harcos „jelenkor” kárpótol a visszaugrásokért. Mert a küzdelem a zombikkal tényleg látványos: sok a véres jelenet és az izgalmas üldözés. Ami az alakításokat illeti: három embert lehet kiemelni: a már említett Lance Reddicket, az 181 centis Ella Balinskát és Paola Nunezt a főgonosz szerepében. Összegezve: nekem tetszett, és nálam eléri az értékelés a 80%-ot!

2
 
2022.07.19 BRANTON Nézhetetlen

Tükröm, tükröm... Ki a leghányingerebb a vidèken?

Egy újabb woke cucc, melyen már kifakadni sincs kedvem.

2
 
2022.07.18 JRD Nézhetetlen

Ez most komoly?!

Igyekszem szépen egy szóban megfogalmazni: sz@r. Tömény sz@r. Meg akarták lovagolni a Kaptár filmek élményét (és gondolom a kasszáját), de állatira nem sikerült. Nem mondom azt, hogy ne nézd meg. Nézd meg és döntsd el magad, hogy kár volt-e a filmszalagért (hiszen ízlések és pofonok). Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 

A sorozat munkacíme "Vénusz légycsapója" volt. Szerző: Hupka Adrián

#1