Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Uncharted (2022)

Uncharted
Filmadatlap
 
13
Szereplők
29
Vélemények
24
Képek
5
Videók

Galéria (24)

Tom Holland
Ruben Fleischer
Tom Holland
Tom Holland
Mark Wahlberg
Ruben Fleischer
Tom Holland
Tom Holland
Mark Wahlberg
Sophia Taylor Ali
Tom Holland
Tom Holland
Tom Holland
Sophia Taylor Ali
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Sophia Taylor Ali
Tom Holland
Tom Holland
Mark Wahlberg
Sophia Taylor Ali
Tom Holland
Mark Wahlberg
Tom Holland
Sophia Taylor Ali
Antonio Banderas
Tom Holland
Mark Wahlberg

Videók (5)

 
Török389133   2022. 06. 16.

legújabb vélemény

0

Egynek elment, de lehetett volna akciódúsabb és izgalmasabb.

 
Artemisia   2022. 02. 20.

a nap véleménye

6
Kincsvadászok

A Sony tulajsonában lévő Naughty Dog nagysikerű videójáték-szériájának 2008 óta a levegőben lógó filmadaptációja idén végre befutott a mozikba. Megannyi potenciális rendező és főszereplő közül végül Ruben Fleischer állt a projekt élére, Nathan Drake... teljes kritika»

 
Harper   2022. 02. 19.

10
Uncharted: szellemes, látványos, izgalmas

Nagy várakozás előzte meg részemről az Uncharted premierbemutatóját, bár bevallom: korábban nem ismertem azt a videójátékot, melynek előzménysztorija a film. Travis Knight rendező kitett magáért, és a sok animációs gyerekfilm után (Doboztrollok, Kubó és a varázshúrok) most végre egy igazi, látványos kalandfilmet készített. Az Uncharted egészen jól felépített forgatókönyvet kapott egy remek rendezéssel. De sikerének igazi titka - ahogyan ezt a filmek1percben blogomon is leírtam ("Solo"-ként) - a főszereplők szellemes játéka. Az 50 évesen is remek formában lévő Mark Wahlberg és a kigyúrt Tom Holland ugyanis kitűnően "működnek" a filmvásznon. Párbeszédeik, akcióik, közös jeleneteik eredetiek, jópofák és olajozottak, miként bevetéseik is Barcelona utcáin és a Fülöp szigetek mesésen szép tengerpartjain. Az alaptörténet szerint a 16. századi Fernando Magellán aranyát kutatják a csinos Chloe (Sophia Ali) segítségével, az őket üldöző Moncada (Antonio Banderas) és Braddock (Tati Gabrielle) ellenében. Kapunk izgalmas bunyókat, rejtélyes földalatti kincslelő helyeket, majd az utolsó 20 percben lélegzetelállító felvételeket magasba emelt 16. századi hajókon. Lebilincselő a látványvilág és végig izgalmas a kivitelezés is. Remek kikapcsolódás a moziban minden korosztály számára, 116 percben. Értékelésem: 80%.

 
HE7EDIK   2022. 02. 12.

1

Nem tudom, milyen a játék, de ez a film valami siralmasan unalmas. Egy igazán ötletes akciójelenetre futotta, de azt már a promóvideóval lelőtték a bemutató előtt. Tom Holland igyekszik meglovagolni a Pókember okozta hullámot, azonban pont ilyenkor ü... több»

 
indingo   2022. 02. 15.

4

Az eredeti videójátékot nem ismerem, nem az én világom, de a film egy kellően látványos és izgalmas történet lett. Van benne pici humor, nincs túlerőltetve. Igazi kincskeresős story valódi kinccsel, de hogy kié lesz a kincs? Ahhoz meg kell nézni a a... több»

 
Lubi   2022. 02. 25.

1
Kalandra fel!

A videójáték-filmadaptációk gyakran hagyják hidegen nemcsak az eredeti játékok rajongóit, de az új potenciális közönséget is. Az Uncharted hányatott sorsú gyártási és bemutatási körülményei pedig nem sok okot adtak a bizalomra. A film premierje évek óta egyre csak tolódott, mígnem a Pókember farvizének meglovagolására időzített bemutató meghozta gyümölcsét. Tom Holland ifjú filmsztárként igazi szenzációt keltett! Az Uncharted videójátékok leglátványosabb kalandelemeit laza poénkodással narratívává foglaló történet az ifjú Nathan Drake kalandorrá válását meséli el. Az eredetsztoriként értelmezendő film leginkább a Tomb Raider és Nemzet aranya filmek szórakoztatóan bugyuta stílusát idézi. Az Uncharted tipikus könnyed limonádé, igazi jóérzésű kalandmozi, ami nem marad kicsit sem emlékezetes, de keserű szájízt sem hagy maga után. A lagymatag színészi játék ellenére a főszereplők karizmatikus kiállása eladhatóvá teszi az egysorosokat csattogtató dialógusok szóviccözönét is. A kortárs B-filmek királyának koronázatlan címére pályázó Ruben Fleischer rendező a Zombieland és a Venom után ismét egy közönségkedvenc agymenést tett le az asztalra. Az Uncharted se szofisztikált üzenettel, de még a logika és a fizika szabályait szem előtt tartó történettel sem rendelkezik, mégis képes megidézni a szombat délelőtti matinék kellemes hangulatát.

 
Eastern79   2022. 04. 25.

0
Kihagyott ziccer

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mark Wahlberg sosem tartozott a kedvenc színészeim közé, és most sem lett az. Ez a pasas egyszerűen unalmas. Tom Hollandnak azonban nagyon jól áll a szerep, de egyedül sajnos kevés hozzá, hogy elvigye a hátán a filmet. Rengeteg hajmeresztő akciót láthatunk (biztos ezért van Mark Walhberg szemöldöke végig felvonva, mintha azt kérdezné, „Itt meg mi a franc történik?”). A látvány tényleg klassz, de valahogy lapos lett az egész. (Kivéve M.W. szemöldökét). Antonio Banderas halovány rosszfiúként tűnik fel, majd miután eltették láb alól, szerepét Tati Gabrielle veszi át. A fura hajú, gonosz némber egy fokkal jobb, mint Banderas, de valahogy mégsem elég meggyőző. Holland mellett még talán Sophia Taylor Ali, aki letesz valamit az asztalra, bár az ő alakítása sem kiált Oscar-szobrocskáért. Szimpla kincskeresős kaland, felturbózott látvánnyal, érdemes egy próbát tenni vele, de nem valószínű, hogy a többször nézős polcra kerül.

A film 600 016 298 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 337 478 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film alapjául szolgáló videojátékokból több mint 41 milliót értékesítettek világszerte.

(hp)
 

2017. májusában jelentették be, hogy a fiatal Nathan Drake-t a Marvel moziverzumának sztárja, Tom Holland alakítja majd.

(hp)
 

Ez a Sony égisze alá tartozó PlayStation Productions első mozifilmje.

(hp)
 

A film fejlesztése már 2008-ban megkezdődött. Ebben az évben jelentette be Avi Arad, hogy ő rendezi majd a népszerű videojáték adaptációját, mely a Sony égisze alatt készül el. Számos rendező- és forgatókönyvíró váltás után a film végül csak tizenhárom évvel ezt követően került a mozikba.

(hp)
 

A film cselekményét elsősorban az Uncharted 4: A Thief's End című videojáték története inspirálta.

(hp)
 
A legrosszabb az egészben az, hogy az Uncharted még csak különösen rossznak sem nevezhető, hiszen tulajdonképpen teljesíti a néző által támasztott minimális elvárásokat. több»
 
A játékból készült filmeken átok ül, azaz általában nem nagyon sikerül jó videójáték-adaptációt összehozni, ám az Uncharted kellemes meglepetés, ha nem is váltja meg a világot. több»