Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73

Északiak: A viking saga (2014)

Northmen - A Viking Saga
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
2
Videók
 
Artemisia   2018. 01. 22.

legújabb vélemény

Némelyik rajzfilm komolyabb és kidolgozottabb ennél a filmnél. Az egész cselekmény megalapozatlan és hiteltelen, az üldözési jelenetek röhejesek, SPOILER!!! pl. kövekkel távol tartják a katonákat, akik aztán megvárják, hogy reggel legyen, nem éjszaka támadnak a dombon bujkáló vikingekre. A király elvileg az elit gárdáját küldte utánuk, de egy óvodás csoport a film közepére már elkapta volna őket,olyan bénák voltak a menekülések. Nem volt semmi izgalom,semmi váratlan fordulat,a film egynegyedénél már tudtuk,hogy úgyis mindent megúsznak silány módszerekkel, pl. a film végén harcedzett katonák nem jutnak ki a futóhomokból, de a királylány fél kézzel kihúzza a vikinget. Az alakítások bárgyúak, laposak voltak,a szereplők stílusa, megnyilvánulásai abszolút hiteltelenek és oda nem illőek. Csak a díszletek és jelmezek értékelhetőek, egyébiránt puszta időpocsékolás megnézni.

 
szd91   2015. 07. 23.

Alapvetően szeretem az ilyen filmeket, de ez annyira nem fogott meg. Adott egy rakás számkivetett viking akik hányódnak a tengeren, hirtelen lesz céljuk, vándorolnak, aztán a szép lány mint túsz, de olyan semmilyen lett a vége. valahogy nekem hiányérzetem maradt.


 
london2012   2015. 07. 21.

Nem lett egy úttörő film de attól egészen emészthető lett szerintem próbáltak valami ujjat alkotni ami részben sikerült is. Érdemes megnézni mindenképpen.

 
quentin   2016. 04. 18.

Mindenki agyondícséri ezt a filmet, pedig szerintem nem annyira nagy szám. A főhősök kb bármit kibírnak, a forgatókönyv kissé következetlen. Ha hajlandóak vagyunk ezek fölött szemet húnyni, akkor jót szórakozhatunk a filmen, hiszen a legtöbb film nem a realitást akarja ábrázolni, hanem valami látványosat és izgalmasat. Ezeknek a feltételeknek sikerült eleget tenniük.

 
philboy   2015. 06. 29.

Sikerült előhúzni valahonnan egy nem teljesen elhasznált toposzt a film készítőinek. Vikingek! Hát hogyne, jönnek és zúznak, mint a darálógép. Meg persze nagyon kemények is és bármit kibírnak fél lábon. A film egy kicsit átlendült a ló túlsó oldalára, hacsak nem a túlzás volt a cél. Mindenesetre kalandban látványban és akcióban nem szenvedünk majd hiányt.

 
gandalf01   2015. 04. 21.

Hát ez egész jó lett. Van benne akció bőven, és a történet sem kétségbeejtően egysíkú. A jelmezektől az akción át a színészek játékáig minden igényes. Ezért aztán még majdnem el is hiszem, hogy minden így történt volna, ha akkor játszódik. Persze valójában senki sem mosolyogna egyenes és hibátlanul fehér fogakkal, de ez már csak részletkérdés.

 
OrSi   2014. 12. 08.

Claudio Fäh most ezt jól eltalálta. Az ilyen középkori harcos filmek nem szoktak ennyire epikre sikerülni. Sikerül a rendezőnek már a film elején elkapnia a hangulatot, és ez aztán a film végéig kitart egy hosszú kaland keretében. A vikingek kellőképpen kemények, de azért a brittek sem hagyják magukat. Nekem tetszett a film.

Tom Hopper
Tom Hopper
Leo Gregory
Tom Hopper
Anatole Taubman
Tom Hopper
Ryan Kwanten
Leo Gregory
Ken Duken

A film összbevétele 3 005 082 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik főszereplőjét alakító Johan Hegg a népszerű, viking témájú Amon Amarth nevű death metal zenekar frontembere.

(hp)
 

Alba partjai, ahol a vikingek hajótörést szenvednek, a mai Skócia területén találhatóak.

(hp)
 

A filmet a Hollywoodban dolgozó, svájci származású Claudio Fäh rendezte, akit olyan filmek kapcsán ismerhetünk, mint a Coronado, a Árnyék nélkül 2. vagy a Lopakodók: Újratöltve.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.