Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75
Filmadatlap
 
22
Szereplők
39
Vélemények
59
Képek
7
Videók
Tomb Raider
 
Robert F.   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

Egy jó játékadaptáció (végre)!

Jó film, szinte a végéig követte a játék sztoriját. A végén viszont sajnáltam kifejezetten, hogy pont a magyarázata lett teljes mértékben megváltoztatva a játékhoz képest, és ugye mégis csak az az alapmű, emiatt adtam 7 pontot, de a többi viszont tetszett. Érdekes, hogy a csaj nem tipikus Lara Croft-alkat (még az újakban sem), mert ha megnézzük, a játékban egy tipikus hosszúkás arcú, hosszú orrú nő van bedigitalizálva. Ő kicsit kerek fejű, turcsi orrú. Viszont annyira jól hozta a karakterét az új vonalas trilógiában lévő Larának, hogy ez egy cseppet sem zavart, csak úgy az elején megjegyeztem, hogy nem igazán hasonlít rá. De akkor is örülök, pláne azért, mert a játékokból készült filmadaptációkból a többsége lesz rosszabb film, mint jó....

 
Diesel   2018. 06. 13.

Számomra a Tomb Raider a női Indiana Jones. Pozitívum volt látni hogy ez a film másfajta megközelítésből filmesítette meg Lara Croft karakterének történetét. Számos utalás látható a filmben a videójátékra. A színésznő Alicia Vikander véleményem szerint teljes mértékben megállta a helyét, és igazán jól felépítette a karaktert. (Tudom nem szabad ilyet, de nekem Angelina Jolie marad az igazi Lara Croft.) Ami még jó volt a filmben az a látvány, és a feszültség fokozása. Igazából végig izgalmas volt a film, de akkor is olyan klisének éreztem itt ott. Itt valójában arról van szó, hogy ez a történet már elfáradt több bőrt nem lehet róla lehúzni. Lord Croft (Dominic West) sajnos nem kapott elég teret a filmben. Maga a történet jól felépített volt, és izgalmas. Himiko legendája, és sírhelye is teljes mértékben érdekes. A Trinity szervezetről azért több mindent is megtudhattunk volna, bár ezt betudom annak, hogy a folytatásban biztosan több információ derül majd ki az ősi szervezetről. Szerintem a túlzásokkal semmi baj sincs mivel ez egy 2013-as videójáték adaptációja. Mindent összevetve egy izgalmas, és látványban erős kicsit középszerű kalandfilmet láthatunk.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 07.

Nem egy reformer film, de kikapcsolódásnak megteszi

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Egy újabb videojáték-adaptáció, ráadásul most egy reboottal van dolgunk, hiszen a dekoratív kalandor csajszit (Lara Croftot) már kétszer nagyvászonra álmodták Angelina Jolie főszereplésével (és felemás sikerrel). Hogy szükségünk volt-e egy újabb Tomb Raider-filmre az persze a kritika és a bevételi adatok eldöntik, mindenestre a korábbi verziókhoz képest egy másmilyen címszereplőt kaptunk. És ez szimpatikus számomra. Jelen esetben Lara Croft egy fiatal, Londonban élő nő, aki biciklis futárként próbálja előteremteni a napi betevőt. Emellett ott van apja cégbirodalma, amelynek az irányítását nem hajlandó átvenni (ugyanis szent meggyőződése, hogy a fater még él, noha hét éve eltűnt, s semmi életjelet nem adott magáról). Aztán csak előkerül egy nyom, amely egy, az angol fővárostól meglehetősen távoli szigetre vezet, s mit csinál a főszereplőnk? Naná, hogy nekivág az ismeretlennek, vagyis: kezdődik a kalandfilm „kaland” része. Ugyan a film szinte minden elemében követi a hasonló zsánerű filmek paneljeit (ez főleg akkor ütközik ki leginkább, amikor Lara eljut a szigetre): karizmatikus ellenfél (Walton Gogginsra ebben az esetben mindig lehet számítani), látványos csapdák, szorult helyzetből való hihetetlen megmenekülés, s persze az emberiség pusztulásával fenyegető mítosz. Ugyanakkor nagyon tetszett, hogy az akciójelentek jól voltak összera... több»

 
Artemisia   2020. 05. 23.

Egy remek trilógia előszele

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A film a 2013-as, felújított Tomb Raidert alapul véve készült, és azt kell mondjam, új életet leheltek az egész Lara Croft univerzumba. Egy extrán igényes, letisztult akció-kalandfilmet hoztak össze. A műfajban klasszikus, mégis dinamikus sztorit körítettek hozzá, amiben remekül kibontakozhatott az új eszmény szerint újra gondolt Lara. Az új, visszafogott, higgadt, átlag életet élő, emberközeli Lara, aki úgy kellett a filmnek, mint egy falat kenyér. Bár a film elején kicsit aggódtam, látva a biciklis futárként ténykedő, átlag srácokkal lógó Larát, hogy mégis hogyan lesz belőle akcióhős kalandor, amint elkezdődött a releváns cselekmény, megnyugodtam, hogy az Alicia Vikander-féle Lara Croft a legjobb dolog, ami a franchise-szal történhetett, ráadásul azok a tulajdonságok, amiket szerettünk a régi Larában, benne is megvannak. Bátor, elszánt, kicsit önfejű, de sosem adja fel, míg be nem fejezi, amit elkezdett. A lakatlan, egzotikus szigeten pedig nemcsak a gonosz ellenféllel, Vogellel kell megküzdenie, hogy a japán halálkirálynő titka nehogy rossz kezekbe kerüljön, hanem az elemekkel is keményen megküzd, sőt érzelmileg talán nagyobb csata dúl benne, mint az összes kalandjának során együtt véve. Ugyanis a filmben tiszteletét teszi dr. Richard Croft, Lara apja is, méghozzá élve. Azonban a történet nem végződik happy enddel; apa é... több»

 
HercegPeter   2019. 02. 06.

Szeretem az Indiana Jones-féle kincskeresős kalandfilmeket és úgy gondolom, hogy ez is abba a kategóriába sorolható. Nyilvánvaló volt, hogy az új Tomb Raider filmben már nem lehet Angelina Jolie a főszereplő, így hát keresni kellett egy utódot. Én úgy gondolom, hogy dönthettek volna jobban is és rosszabbul is. Nem akarok nevekkel dobálózni, mert ebben úgysem értenénk egyet. Őszintén szólva nem vártam tőle sokat és ez a megérzésem be is igazolódott. Egyáltalán nem azt akarom mondani ezzel, hogy rossz, egyszerűen csak nincs a legjobbak között. A befejezésben azonban tetszett, hogy nem vitték el túlzottan a természetfeletti felé, ugyanakkor végig benne volt a misztikum. Ha lesz folytatás én megnézem, de nem törne össze a hír, ha ez mégsem következne be.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

Előrebocsátom hogy szerintem ne is próbáljuk összehasonlítani a filmet régivel mert a rögös ellentétjével találjuk szembe magunkat. A Jolie-féle Lara szívós és kipróbált . Az Alicia- féle Lara pedig sín kezdő az első bevetéses. Nem sok minden történik a filmben ez számomra egy fájó pont mert egy picivel több izgalmat elbírtam volna benne. Viszont aki játszott a videojátékkal az sok hasonlóságot fog felfedezni éppenséggel annyi lesz az eltérés hogy a filmes Lara csóró. Alicia annyit nyög ebben a filmben mint az összes Tomb Raider játékban összesen sem., viszont Laranak kicsit nyeszlett és vékonyka hiába gyúrta ki magát látszik hogy ez a lány ha akarná se tudná legyőzni a főgonoszt ami kicsit kiábrándító. A látványelemek viszont nagyon remek képet mutatnak és a csapdák is elég frankók bár nem kell túl sok ész hogy rájöjjön az ember hogyan játssza ki őket.

 
HETEDIK   2018. 03. 26.

Nem csodálom hogy a kritikusok lehúzták. Mondjuk nem is számítottam többre. A Tomb Raider tipikusan az a játék, amiből nem lehet jó filmet csinálni. Egy Xboxon vagy PS-en teljesen mindegy, hogy egy 40 kilós nőcivel aprítjuk a jónépet a dzsungelben, de ez filmen teljesen hiteltelen. Anno Jolie kisasszony se tudta vele megváltani a világot, erről a Vikander lányról meg még annyira sem hisszük el, ő egy vagány kalandor, aki mindenkit lenyom. Plusz a forgatókönyvben annyi maflaság van, aki lát is egy filmet nem csak nézi tátott szájjal elsírja magát. Mintha csak az egyik játékkészítő írta volna. Mert noha egy videójátékban le van tojva, hogy apuci kalandor mivolta ellenére kiépít egy céghálózatot mellékesbe, meg hogy a kislánya inkább almát lop mert még arra sincs pénze, holott gazdagabb mint Bill Gates, de persze inkább szenved mert ő nem akar vezető lenni. Ja és igen, apuci mégis életben van, de kiderül hogy mégsem egészen az, akinek a kislánya megismerte, meg teszünk egy teljesen blöd csavart a végére, csak hogy eggyel több klisé hemzsegjen a filmben. De ezek mára már nevetségessé, mint komollyá válnak, főleg az olyan sokat látott filmkedvelők számára, mint amilyen én is vagyok. Persze folytatáshoz előkészítve fejezték be, ha eleget termel majd az is elkészül. De minek?

Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Walton Goggins
Alicia Vikander
Dominic West
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Daniel Wu
Daniel Wu
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Kristin Scott Thomas
Kristin Scott Thomas
Alicia Vikander
Derek Jacobi
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Hannah John-Kamen
Daniel Wu
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Walton Goggins
Dominic West
Alicia Vikander
Kristin Scott Thomas
Alicia Vikander
Hannah John-Kamen
Derek Jacobi
Daniel Wu
Walton Goggins
Dominic West
Alicia Vikander
Daniel Wu
Daniel Wu
Alicia Vikander
Daniel Wu
Alicia Vikander
Daniel Wu
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Walton Goggins
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Roar Uthaug
Alicia Vikander
Roar Uthaug
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Walton Goggins
Alicia Vikander
Roar Uthaug
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Daniel Wu
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Roar Uthaug
Dominic West

A film összbevétele 274 650 803 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 227 666 740 forintot termelt. A hazai mozik összesen 147 824 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kristin Scott Thomas, és Derek Jacobi korábban a Gosford Park (2001) című filmben szerepeltek együtt.

(Diesel)
 

Nick Frost, és Daniel Wu együtt szerepeltek (2015-től) az Into the Badlands sorozatban.

(Diesel)
 

A filmben lévő repülőgép a vízesésnél egy japán közepes bombázó a Mitsubishi G3M típus, amelyet a második világháború folyamán 1935-től-1945-ig használtak. Az amerikaiak "Nell" kódnévvel illeték.

(Diesel)
 

A barna bőr öv, amelyet Lara Croft visel, az a The Boys 'Brigade, egy brit önkéntes ifjúsági szervezet régi (1999) egyenruhájának az öve.

(Diesel)
 

Több híres színésznő is esélyes volt Lara Croft szerepére többek között: Jessica Biel, Emma Watson, Jennifer Lawrence, Ashley Greene, Saoirse Ronan, Emily Browning, Elizabeth Olsen, Gemma Arterton, Nikki Reed, Kaya Scodelario , Emily Blunt, Nina Dobrev , Sienna Miller, Megan Fox, Rosario Dawson, Daisy Ridley, Rhona Mitra, Alexandra Daddario, és Anne Hathaway. Végülis Alicia Vikander lett a befutó.

(Diesel)
 

Duncan Airlie James (Terry) Lara edzője a való életben igazi nehézsúlyú Muay Thai, és K-1 harcos. Korábban 6 alkalommal volt Muay Thai világbajnok, és 2 alkalommal kick-box világbajnok.

(Diesel)
 

Alicia Vikander egy interjúban elárulta, hogy a Tomb Raider volt az első videójáték, amely magával ragadta őt. Vikander amikor csak tehette a bátyjával és barátaival lógott és játszott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első Tomb Raider játék 1996-ban jelent meg és főhősét még férfiként képzelték el. Aztán női főhősre váltottak, akit kezdetben Lara Cruznak hívtak volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alicia Vikander egyike volt annak a közel hatszáz svéd színésznőnek, akik zéró toleranciát hirdettek a szexuális visszaélések ellen, és nyílt levélben követelték, hogy a svéd filmipar távolítsa el a szexuális bűntettekkel vádolt alkalmazottait.

(XETH)
 

Személyi edzője Alicia-nak az a Magnus Lygdback volt, aki segített Alexander Skarsgard-nak 11 kiló izmot építenie magára, hogy tökéletes Tarzan legyen a Tarzan legendája c. filmben. A felkészülős gyúrós videói amúgy olyan népszerűek lettek, hogy ezt meg is lovagolták a film egyik kampányában: hetekig lehetett együtt felkészülni a színésznővel és edzőjével.

(XETH)
 
A szakmában az egyik legmenőbb nevű (egyébként norvég) rendező, Roar Uthaug megmutatta kollégáinak, hogyan kéne videojátékokat nagyvászonra adaptálni. Valahogy így. 70/100 több»
 
Egy újabb indokolatlan videojáték adaptáció pár jópofa karakterrel, amelyet filmes klisék és technikai hibák tartanak vissza attól, hogy legalább az átlagnál egy szórakoztatóbb élményt nyújtsanak a nézőnek: nem emelkedik ki a tömegből, és létjogosultságára sem hoz erős érveket. Alicia Vikander szuper akcióhős lehet, de olyan alapanyag kell hozzá, amiben kibontakozhat. 40/100 több»
 
Én élveztem és szívesen látnék folytatást a női főszereplőt megtartva. Ami valószínűleg be is fog következni, ha a bevételek jól muzsikálnak, ugyanis min. trilógiát terveznek belőle. 73/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.