Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
32
Szereplők
35
Vélemények
59
Képek
7
Videók

Vélemények: Tomb Raider (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Diesel   2018. 06. 13.

Számomra a Tomb Raider a női Indiana Jones. Pozitívum volt látni hogy ez a film másfajta megközelítésből filmesítette meg Lara Croft karakterének történetét. Számos utalás látható a filmben a videójátékra. A színésznő Alicia Vikander véleményem szerint teljes mértékben megállta a helyét, és igazán jól felépítette a karaktert. (Tudom nem szabad ilyet, de nekem Angelina Jolie marad az igazi Lara Croft.) Ami még jó volt a filmben az a látvány, és a feszültség fokozása. Igazából végig izgalmas volt a film, de akkor is olyan klisének éreztem itt ott. Itt valójában arról van szó, hogy ez a történet már elfáradt több bőrt nem lehet róla lehúzni. Lord Croft (Dominic West) sajnos nem kapott elég teret a filmben. Maga a történet jól felépített volt, és izgalmas. Himiko legendája, és sírhelye is teljes mértékben érdekes. A Trinity szervezetről azért több mindent is megtudhattunk volna, bár ezt betudom annak, hogy a folytatásban biztosan több információ derül majd ki az ősi szervezetről. Szerintem a túlzásokkal semmi baj sincs mivel ez egy 2013-as videójáték adaptációja. Mindent összevetve egy izgalmas, és látványban erős kicsit középszerű kalandfilmet láthatunk.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 07.
Nem egy reformer film, de kikapcsolódásnak megteszi

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Egy újabb videojáték-adaptáció, ráadásul most egy reboottal van dolgunk, hiszen a dekoratív kalandor csajszit (Lara Croftot) már kétszer nagyvászonra álmodták Angelina Jolie főszereplésével (és felemás sikerrel). Hogy szükségünk volt-e egy újabb Tomb Raider-filmre az persze a kritika és a bevételi adatok eldöntik, mindenestre a korábbi verziókhoz képest egy másmilyen címszereplőt kaptunk. És ez szimpatikus számomra. Jelen esetben Lara Croft egy fiatal, Londonban élő nő, aki biciklis futárként próbálja előteremteni a napi betevőt. Emellett ott van apja cégbirodalma, amelynek az irányítását nem hajlandó átvenni (ugyanis szent meggyőződése, hogy a f... több»


 
HercegPeter   2019. 02. 06.

Szeretem az Indiana Jones-féle kincskeresős kalandfilmeket és úgy gondolom, hogy ez is abba a kategóriába sorolható. Nyilvánvaló volt, hogy az új Tomb Raider filmben már nem lehet Angelina Jolie a főszereplő, így hát keresni kellett egy utódot. Én úgy gondolom, hogy dönthettek volna jobban is és rosszabbul is. Nem akarok nevekkel dobálózni, mert ebben úgysem értenénk egyet. Őszintén szólva nem vártam tőle sokat és ez a megérzésem be is igazolódott. Egyáltalán nem azt akarom mondani ezzel, hogy rossz, egyszerűen csak nincs a legjobbak között. A befejezésben azonban tetszett, hogy nem vitték el túlzottan a természetfeletti felé, ugyanakkor végig benne volt a misztikum. Ha lesz folytatás én megnézem, de nem törne össze a hír, ha ez mégsem következne be.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

Előrebocsátom hogy szerintem ne is próbáljuk összehasonlítani a filmet régivel mert a rögös ellentétjével találjuk szembe magunkat. A Jolie-féle Lara szívós és kipróbált . Az Alicia- féle Lara pedig sín kezdő az első bevetéses. Nem sok minden történik a filmben ez számomra egy fájó pont mert egy picivel több izgalmat elbírtam volna benne. Viszont aki játszott a videojátékkal az sok hasonlóságot fog felfedezni éppenséggel annyi lesz az eltérés hogy a filmes Lara csóró. Alicia annyit nyög ebben a filmben mint az összes Tomb Raider játékban összesen sem., viszont Laranak kicsit nyeszlett és vékonyka hiába gyúrta ki magát látszik hogy ez a lány ha akarná se tudná legyőzni a főgonoszt ami kicsit kiábrándító. A látványelemek viszont nagyon remek képet mutatnak és a csapdák is elég frankók bár nem kell túl sok ész hogy rájöjjön az ember hogyan játssza ki őket.

 
HETEDIK   2018. 03. 26.

Nem csodálom hogy a kritikusok lehúzták. Mondjuk nem is számítottam többre. A Tomb Raider tipikusan az a játék, amiből nem lehet jó filmet csinálni. Egy Xboxon vagy PS-en teljesen mindegy, hogy egy 40 kilós nőcivel aprítjuk a jónépet a dzsungelben, de ez filmen teljesen hiteltelen. Anno Jolie kisasszony se tudta vele megváltani a világot, erről a Vikander lányról meg még annyira sem hisszük el, ő egy vagány kalandor, aki mindenkit lenyom. Plusz a forgatókönyvben annyi maflaság van, aki lát is egy filmet nem csak nézi tátott szájjal elsírja magát. Mintha csak az egyik játékkészítő írta volna. Mert noha egy videójátékban le van tojva, hogy apuci kalandor mivolta ellenére kiépít egy céghálózatot mellékesbe, meg hogy a kislánya inkább almát lop mert még arra sincs pénze, holott gazdagabb mint Bill Gates, de persze inkább szenved mert ő nem akar vezető lenni. Ja és igen, apuci mégis életben van, de kiderül hogy mégsem egészen az, akinek a kislánya megismerte, meg teszünk egy teljesen blöd csavart a végére, csak hogy eggyel több klisé hemzsegjen a filmben. De ezek mára már nevetségessé, mint komollyá válnak, főleg az olyan sokat látott filmkedvelők számára, mint amilyen én is vagyok. Persze folytatáshoz előkészítve fejezték be, ha eleget termel majd az is elkészül. De minek?

 
alexxx   2018. 03. 17.

Nehéz erre a filmre mit mondani, mert bár videojáték adaptációnak nem rossz, sőt, az irány nagyon is rendben van, de filmnek nem igazán meggyőző. Vikanderen kívül a többi színész nem igazán kap teret a bizonyításra, a forgatókönyv és egyéb filmes buktatók miatt pedig a végeredmény felelmás érzéseket keltett bennem. Egyszeri alkalomra megfelelő, de bízok benne, hogy a folytatásra találnak egy erősebb rendezőt, mert sok potenciál van még ebben. Szóval várjuk ki a végét, addig is, kikapcsolódásnak teljes mértékben megfelel. Igaz, ennek ellenére sem tudok rá három csillagnál többet adni.

 
hsanya182   2018. 07. 04.

Fiatalos, lendületes, kalandfilm. Nekem főleg a gyönyörű tájakon forgatott, repülős izgalmas jelenet teccett a vízesés fölött. A barlang sötét birodalmában folytatott küzdelem már nem kötötte le a figyelmemet. Egyszer élvezhető volt számomra.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Imádtam a régi Tom Raider filmeket Angelina Jolieval de ez a feldolgozásszerűség a közelébe sem ért. Nagyon gyenge, egyszerű történet és még az új Lara Croft is szörnyű...

 
Norbert93   2019. 09. 11.
Sem egyediség, sem fordulat, ám valamiképp mégis szórakoztató

Kalandos és látványos, ami képes arra, hogy belerántson a világába, de annyira sablonos a felépítése, hogy a varázsa teljes mértékben hitelét veszti. A karakter szimpatikus, a színésznő játékával nincs semmi baj, igazság szerint, míg nem kezdődött el a cselekmény fő vonala, addig teljes mértékben felkeltette az érdeklődésem és azt hittem sokat várhatok a filmtől. Ám ezt követően belecsöppentünk a "kalandba" és sablon sablont követett. A jelenetek és a mellékszereplők is mind egy kliséhalmaz részeseivé váltak, még Lara apjának karaktere (ami a változatosság kedvéért sablonos és súlytalan volt) és a végső "fordulat" sem voltak képesek változtatni ezen a meglátásomon. Alapjában véve egy élvezhető és látványos kalandfilm, ami bár kellemes szórakozást nyújthat, de gyakorlatilag ahogy vége lesz a filmnek úgy el is felejtkezik róla az ember.

 
moviewer   2018. 03. 25.

Nekem a Tomb Raider-ről semmilyen előismeretem nem volt, sem a játékokkal nem játszottam, sem a korábbi filmeket nem láttam. Így első Tomb Raider élményként bátran mondhatom, hogy egy egész jó látványfilm lett. És bár a 4DX vetítés nem mindig jó egy filmnek, ehhez szerintem egész jól eltalálták azt is. Bár igaz, hogy a film helyenként kiszámítható, vagy éppen teljesen röhejes, én mégis egy elég szórakoztató és izgalmas filmnek tartom. Egy kis kikapcsolódáshoz szerintem tökéletes. Azoknak akik szeretik a kalandfilmeket és nem bánják, ha nem mindenhol logikus vagy realisztikus a történet, nyugodtan ajánlom.

 
MMcFly2015   2018. 03. 15.
Játékrajongóknak kötelező

A Tomb Raider filmek és a játékok se okoztak maradandót személyemnek, viszont 2013-ban jött a videójátékok közül a mérföldkő, és az onnan kapott, Lara Croft újabb kalandjai már magával szippantottak. Azóta többször neki futottam különböző platformokon, és mai napig toplistás játékként csücsül a polcomon. Aggódtam, mert a Hitman, Max Payne, Assassin Creed széria is kimagasló, de moziba viszont annál nagyobb csalódást ért el... Végre megérkezett a Tomb Raider ami mindezt a sort megtörte. Kaptunk egy játékadaptációt, ami önálló filmként is stabilan megállja a helyét, de ami biztos, hogy a (játék)rajongóknak hatalmas élményt tud nyújtani. Hamar bebizonyosodott, hogy a szereplőválasztás jól siker... több»

 
BoBamburg   2018. 06. 13.

Én vártam azért ezt a filmet, bízván abba, hogy egy fasza kis kalandfilm lesz, ami esetleg hozza a játékok hangulatát, de ez minden csak nem jó. Elején az, hogy Lara egy biciklis futár, aki aztán megtalálja apja hagyatékát és nekivág kalandozni, pff :D Hollywoodi giccses szenny az egész. Itt ott visszaköszönek a játékból megismert helyszínek és szituácók, de az édes kevés. Történet béna, főszereplő csaj nevetséges, annyiban hasonlít Lara Croftra, hogy ugyanolyan ruhába van (bezzeg Angelina Jolie

 
Bizsu82   2018. 03. 22.

Nekem a Tomb Raiderről egyből az Angelina Jolie-s változat jut eszembe és akarva-akaratlanul azzal hasonlítom össze. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a Vikander-es verzió sokkal emberibb, életszerűbb és érzelmesebb lett és emiatt többre értékelem. Izgalmas és pörgős a történet, Alicia nagyon jól alakítja a karaktert, magával ragadó és hiteles. Nekem nagyon jó élmény volt!

 
Milanman   2018. 06. 04.

A Tomb Raider játékok legújabb filmes inkarnációjában az a legjobb, hogy nem akar, még véletlenül sem, többnek látszani, mint ami. Nem művel nagy csinnadrattát, nem akar didaktikus módon életbölcseleteket osztogatni és semmiképpen sem akarja megújítani a műfajt. Sőt, lop a legjobbaktól ld. Indiana Jones, de ez nem áll rosszul neki. A film első harmada bemutatja a főhőst. Vikandert eleinte szokni kell a szerepben, de a film második felére már egészen természetesen fest Lara Croftként. A film története, látványa, vagy akciójeleneteinek milyensége nem különösebben eredeti vagy világklasszis színvonalú, de összességében teljes mértékben elfogadható és szórakoztató a kalandfilmet kedvelő nézők számára. Legnagyobb dicséretként azt tudom elmondani, hogy a videojáték feldolgozások közül mindenképpen a jobbak közé tartozik. Az, hogy ez nem klasszis dicséret, nem a Tomb Raidert, hanem tucatnyi korábbi gyenge színvonalú adaptációs testvérét minősíti.

 
ZozArt89   2019. 05. 03.
Csapdába ejt

A Tomb Raider minden igazi gamer kezében megfordult már. A régebbi Lara Croft kalandok nem voltak túl összetettek és nem is mondhatnám, hogy felidéznék a játék által okozott élményeket. Nem voltak rosszak de könnyen felejthetőek, talán csak Angelina Jolie volt az ami megragadta a nézők figyelmét ő is csak feminin kisugárzásával tette azt nem pedig hiteles játékával. Ami pozitív csalódást okozott, hogy nagyon szerethető rebootot kaptunk Alicia Vikander szerepében. Aki hűen visszaadja Lara Croft kalandvágyát és intelligenciáját. A sztori vezetése nem okoz túl sok meglepetés viszont annál látványosabb és akciódúsabb jelentekkel ostromolják a nézők retináját. Nála tökéletesebb Lara Croft karakert el se tudnék már képzelni, amennyire gyengédnek tűnik annyira tud kemény is lenni és ez adja meg a karakterének a savát-borsát. Valósággal csodálatosan brillírozott a szerepében. A film tényleg nem okoz a kategóriáján belül semmi újat mégis tökéletes kikapcsolódást biztosít azoknak is akik hírből sem ismerik a videójátékokat. Szinte úgy érezhetjük, hogy videójáték történetmesélést nézünk végig ami fenemód akciódús és látványos mentesen mindenféle sablonos jelenettől vagy ügyetlen poéntól. Alicia Vikander eggyé vált Lara Croft szerepével és szerintem nem csak a karakteres alakításával hanem fizikumával is remek választás. Remélhetőleg nem hagyják itt abba és láthatunk még hasonló remek filmet Aliciával.

 
Syracuse   2018. 11. 10.

A többi Tomb Raider filmhez és a játékokhoz viszonyítva kimondottan jó, ahogy a játék rebootjai, a 2013-as Tomb Raider és a 2015-ös Rise of the Tomb Raider is.

 
rainman   2018. 08. 07.

Na, ez egy elvesztegetett időtöltés volt! Ezt komolyan gondolták? Egy gagyi Indiana Jones koppintást prezentálnak 2018-ban? Ez így ebben a formában még tévéfilmnek is nehezen megy el, de egy „blockbusternek”?! Egy Titkok könyvtára sorozatrész is képvisel ilyen minőséget! Elcsépelt, sablonos, elavult, huszadrangú párbeszédekkel… szar volt, na!

 
Vitya   2018. 03. 27.

Az előző verzióhoz képest életszerűbb, szerintem izgalmasabb film sikeredett belőle. Ezen kívül nagyon látványos. Mind érzelmileg mind izgalmakat tekintve bele tudja élni magát a néző az eseményekbe. Pörgős, aktív film, nekem bejött!

 
vargaeszter82@freemail.hu   2018. 03. 27.

Sok a negatív kritika de ezzel én nem értek egyet. Szerintem ez egy nagyon is jó verzió, izgalmas és látványos, egy percig sem unatkoztam rajta. Igazi moziélmény volt!

 
veresszsoltika   2018. 03. 25.

A rendező egyértelműen a külsőségekre hajaz. Nem csak a mellékszereplők de az összes szereplő, így maga a főhősnő, Lara Croft személyisége is igen szegényes érzelmileg és szellemileg. A karakterek mint személyiségek nem bontakoznak ki eléggé. A legnagyobb probléma a filmmel az, hogy nem lép tovább a közhelyesség határán, megmarad ebben a biztonságos ámde unalmas közegben. Látvány szempontjából élvezetes játékadaptáció, de semmi több annál.

 
miklosvaridori   2018. 03. 28.

Lara Croft karaktere sok mindenki számára összeforrt Angelina Jolie nevével... talán emiatt is hittem, hogy nem jön majd be ez az Alicia Vikander-féle beújítás. De nem így lett. Sőt. Sokkal többet ér a film mint a korábbi részei. Emberibb, szerethetőbb, hitelesebb az alakítása. Egy érzelmileg fontos cél elérése miatt feszegeti saját határait. Izgalmas rendezés, lenyűgöző látvány.

 
Evok1909   2018. 06. 18.

Ez a film bőven 4 csillagot ér nálam. Miért? Mert a sztorihoz valamiféle friss alapot kölcsönöz. Kiderül, hogy fizikálisan miért is van ott az a lány ahol, és nem mellesleg teljesen érthető, racionális az indíttatás ami végül oda vezet, hogy kalandor legyen belőle. Persze a film messze nem tökéletes, de egy Tomb Raider filmtől nem is azt várja az ember, hogy az legyen. Szórakoztat, leköt és ezzel el is éri a célját. Némi fanyar humor is van benne, ami valóban fanyar, kissé keserédes, de pont passzol a sztorihoz. És mondhat bárki bármit, valahogy nem azt érzi az ember, hogy egy szuperhőst lát, hanem azt, hogy valaki közülünk az aki ezeket a kalandokat átéli. Egyszóval kellemes film, amelyben teljesen lehet azonosulni a film hősével. Írhatnám úgy is: szerethető a karakter.

 
szanko   2018. 07. 09.

Szerintem nem rossz a film. Szépek a tájak, lekötötte a figyelmemet kb. végig. Izgalmas, érdekes. Viszont nem érdemes hasonlítgatni a korábbi Tomb Raider filmekhez, mert teljesen más.

 
Csicsi88   2018. 06. 28.

Átlagos film, nekem ellentétes volt, hogy egy törékeny vékony színésznőt választottak a főszerepre. Így még hihetetlenebbek voltak az akciós, harcos, verekedős részek. Talán egy masszívabb karakter hihetőbb lett volna.

 
FGyula   2019. 02. 22.
Nem rossz

Alapvetően jó kis film. Nagyon örülök annak hogy a kirábbi verziókkal szemben van karakterre jelleme a szereplőknek. Nem volt rossz

 
Scriptor   2018. 07. 22.

Nagyon gyengécske lett annak ellenére, hogy bevételek terén elérte a 2001 -es és 2003 -as részeket és az IMDb illetve Rotten Tomatoes is valamivel magasabbra értékelte az eredeti részeknél. Mégis: halvány alkotás lett, minimális látványvilággal, kevés akcióval, szürke alakításokkal. Az egyik probléma az, hogy Alicia Vikander alkatilag van mérföldekre Lara Croft sportos, erőteljes alakjától. Egyszerűen túl vékony és kislányos ehhez a karakterhez, a maga 49-50 kilójával. Bár állítólag sokat edzett a filmre (és felszedett 3 kiló izmot) mégis úgy fest a filmben, mint egy törékeny gimnazista lány. A sztori sem túl eget rengető és a jelenetek legtöbbje is light version. Összességében: gyenge 2 csillagos (20%) nálam.

 
Delta1017   2018. 06. 11.

Jó film teli van kalanddal és rengeteg utalás van a videó játékokból, hanem is ugyan úgy percre pontosan, helyszínre pontosan. Emiatt aki játszott a játékokkal korábban annak számára ez érdekes lehet és jól felidézheti bizonyos cselekményeket.

 
blackrose   2018. 08. 09.

"Én nem az a fajta Croft vagyok." Kellemes csalódás volt! 4,5 csillag. Azok közé tartoztam akik szerint Alicia nem való Lara Croftnak. Őszintén szólva a film alapjául szolgáló rebootolt játék sem jött be annyira, ezért nem számítottam jóra. Totál rácáfoltak az előítéleteimre. A végeredmény kalandos, vicces, akciódús kincsvadászat lett egy kicsit realisztikusabb megközelítésben, mint a régi filmek.

 
Sóvágó Csaba (SilentZone)   2018. 06. 12.
Nesze semmi, fogd meg jól!

A Tomb Raider egy 2018-ban bemutatott amerikai-brit akció-kalandfilm, mely a maga kategóriájában egy átlagosan mondható mű. A film próbált hajazni a már jól megszokott Indiana Jones féle sztorikra - melyek szerethetőek is, a maga egyedi világában. Nehéz dolga volt a film rendezőjének (Roar Uthaug), mivel olyat kellett mutatni, ami ebben a kategóriában fordulatos és új elemeket tartalmaz, mivel már az embereknek volt egy előképe az egész történetről - révén, hogy egy videojáték adoptációról van szó, illetve már 2001-ben és 2003-ban meg volt filmesítve Angelina Jolie-val. A filmről röviden: Lara Corft egy átlagos Londonban élő nő, aki biciklis futárként próbálja megteremteni a kenyerét. Emell... több»

 
Bulki   2018. 03. 20.

Na végre, egy kompetens Tom Radier film, kellő mennyiségű akcióval, egy remek színésznővel a főszerepben, kimondottan szép látvánnyal és izgalommal megfűszerezve. Ez a film mindent tud, amit az Angelina Jolie féle változat nem, szóval teljesen elégedett vagyok. Az Assassins Creed után kellett már egy igazán jó videojáték adaptáció.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.