Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%
Filmadatlap
 
22
Szereplők
39
Vélemények
59
Képek
7
Videók

Vélemények: Tomb Raider (2018)

 
Robert F.   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

Egy jó játékadaptáció (végre)!

Jó film, szinte a végéig követte a játék sztoriját. A végén viszont sajnáltam kifejezetten, hogy pont a magyarázata lett teljes mértékben megváltoztatva a játékhoz képest, és ugye mégis csak az az alapmű, emiatt adtam 7 pontot, de a többi viszont tetszett. Érdekes, hogy a csaj nem tipikus Lara Croft-alkat (még az újakban sem), mert ha megnézzük, a játékban egy tipikus hosszúkás arcú, hosszú orrú nő van bedigitalizálva. Ő kicsit kerek fejű, turcsi orrú. Viszont annyira jól hozta a karakterét az új vonalas trilógiában lévő Larának, hogy ez egy cseppet sem zavart, csak úgy az elején megjegyeztem, hogy nem igazán hasonlít rá. De akkor is örülök, pláne azért, mert a játékokból készült filmadaptációkból a többsége lesz rosszabb film, mint jó....

 
Diesel   2018. 06. 13.

Számomra a Tomb Raider a női Indiana Jones. Pozitívum volt látni hogy ez a film másfajta megközelítésből filmesítette meg Lara Croft karakterének történetét. Számos utalás látható a filmben a videójátékra. A színésznő Alicia Vikander véleményem szer... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 07.

Nem egy reformer film, de kikapcsolódásnak megteszi

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Egy újabb videojáték-adaptáció, ráadásul most egy reboottal van dolgunk, hiszen a dekoratív kalandor csajszit (Lara Croftot) már kétszer nagyvászonra álmodták Angelina Jolie főszereplésével (és felemás si... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 05. 23.

Egy remek trilógia előszele

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A film a 2013-as, felújított Tomb Raidert alapul véve készült, és azt kell mondjam, új életet leheltek az egész Lara Croft univerzumba. Egy extrán igényes, letisztult akció-kalandfilmet hoztak össze.... teljes kritika»

 
HercegPeter   2019. 02. 06.

Szeretem az Indiana Jones-féle kincskeresős kalandfilmeket és úgy gondolom, hogy ez is abba a kategóriába sorolható. Nyilvánvaló volt, hogy az új Tomb Raider filmben már nem lehet Angelina Jolie a főszereplő, így hát keresni kellett egy utódot. Én úg... több»

 
dailyfilmsan   2018. 06. 25.

Előrebocsátom hogy szerintem ne is próbáljuk összehasonlítani a filmet régivel mert a rögös ellentétjével találjuk szembe magunkat. A Jolie-féle Lara szívós és kipróbált . Az Alicia- féle Lara pedig sín kezdő az első bevetéses. Nem sok minden történi... több»

 
HETEDIK   2018. 03. 26.

Nem csodálom hogy a kritikusok lehúzták. Mondjuk nem is számítottam többre. A Tomb Raider tipikusan az a játék, amiből nem lehet jó filmet csinálni. Egy Xboxon vagy PS-en teljesen mindegy, hogy egy 40 kilós nőcivel aprítjuk a jónépet a dzsungelben, d... több»

 
alexxx   2018. 03. 17.

Nehéz erre a filmre mit mondani, mert bár videojáték adaptációnak nem rossz, sőt, az irány nagyon is rendben van, de filmnek nem igazán meggyőző. Vikanderen kívül a többi színész nem igazán kap teret a bizonyításra, a forgatókönyv és egyéb filmes buk... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Imádtam a régi Tom Raider filmeket Angelina Jolieval de ez a feldolgozásszerűség a közelébe sem ért. Nagyon gyenge, egyszerű történet és még az új Lara Croft is szörnyű...

 
hsanya182   2018. 07. 04.

Fiatalos, lendületes, kalandfilm. Nekem főleg a gyönyörű tájakon forgatott, repülős izgalmas jelenet teccett a vízesés fölött. A barlang sötét birodalmában folytatott küzdelem már nem kötötte le a figyelmemet. Egyszer élvezhető volt számomra.

 
Norbert93   2019. 09. 11.

Sem egyediség, sem fordulat, ám valamiképp mégis szórakoztató

Kalandos és látványos, ami képes arra, hogy belerántson a világába, de annyira sablonos a felépítése, hogy a varázsa teljes mértékben hitelét veszti. A karakter szimpatikus, a színésznő játékával nincs semmi baj, igazság szerint, míg nem kezdődött el a cselekmény fő vonala, addig teljes mértékben felkeltette az érdeklődésem és azt hittem sokat várhatok a filmtől. Ám ezt követően belecsöppentünk a "kalandba" és sablon sablont követett. A jelenetek és a mellékszereplők is mind egy kliséhalmaz részeseivé váltak, még Lara apjának karaktere (ami a változatosság kedvéért sablonos és súlytalan volt) és a végső "fordulat" sem voltak képesek változtatni ezen a meglátásomon. Alapjában véve egy élvezhető és látványos kalandfilm, ami bár kellemes szórakozást nyújthat, de gyakorlatilag ahogy vége lesz a filmnek úgy el is felejtkezik róla az ember.

 
BoBamburg   2018. 06. 13.

Én vártam azért ezt a filmet, bízván abba, hogy egy fasza kis kalandfilm lesz, ami esetleg hozza a játékok hangulatát, de ez minden csak nem jó. Elején az, hogy Lara egy biciklis futár, aki aztán megtalálja apja hagyatékát és nekivág kalandozni, pff ... több»

 
moviewer   2018. 03. 25.

Nekem a Tomb Raider-ről semmilyen előismeretem nem volt, sem a játékokkal nem játszottam, sem a korábbi filmeket nem láttam. Így első Tomb Raider élményként bátran mondhatom, hogy egy egész jó látványfilm lett. És bár a 4DX vetítés nem mindig jó egy ... több»

 
MMcFly2015   2018. 03. 15.

Játékrajongóknak kötelező

A Tomb Raider filmek és a játékok se okoztak maradandót személyemnek, viszont 2013-ban jött a videójátékok közül a mérföldkő, és az onnan kapott, Lara Croft újabb kalandjai már magával szippantottak. Azóta többször neki futottam különböző platformoko... teljes kritika»

 
Bizsu82   2018. 03. 22.

Nekem a Tomb Raiderről egyből az Angelina Jolie-s változat jut eszembe és akarva-akaratlanul azzal hasonlítom össze. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a Vikander-es verzió sokkal emberibb, életszerűbb és érzelmesebb lett és emiatt többre értékelem. Izga... több»

 
Syracuse   2018. 11. 10.

A többi Tomb Raider filmhez és a játékokhoz viszonyítva kimondottan jó, ahogy a játék rebootjai, a 2013-as Tomb Raider és a 2015-ös Rise of the Tomb Raider is.

 
Milanman   2018. 06. 04.

A Tomb Raider játékok legújabb filmes inkarnációjában az a legjobb, hogy nem akar, még véletlenül sem, többnek látszani, mint ami. Nem művel nagy csinnadrattát, nem akar didaktikus módon életbölcseleteket osztogatni és semmiképpen sem akarja megújít... több»

 
ZozArt89   2019. 05. 03.

Csapdába ejt

A Tomb Raider minden igazi gamer kezében megfordult már. A régebbi Lara Croft kalandok nem voltak túl összetettek és nem is mondhatnám, hogy felidéznék a játék által okozott élményeket. Nem voltak rosszak de könnyen felejthetőek, talán csak Angelina Jolie volt az ami megragadta a nézők figyelmét ő is csak feminin kisugárzásával tette azt nem pedig hiteles játékával. Ami pozitív csalódást okozott, hogy nagyon szerethető rebootot kaptunk Alicia Vikander szerepében. Aki hűen visszaadja Lara Croft kalandvágyát és intelligenciáját. A sztori vezetése nem okoz túl sok meglepetés viszont annál látványosabb és akciódúsabb jelentekkel ostromolják a nézők retináját. Nála tökéletesebb Lara Croft karakert el se tudnék már képzelni, amennyire gyengédnek tűnik annyira tud kemény is lenni és ez adja meg a karakterének a savát-borsát. Valósággal csodálatosan brillírozott a szerepében. A film tényleg nem okoz a kategóriáján belül semmi újat mégis tökéletes kikapcsolódást biztosít azoknak is akik hírből sem ismerik a videójátékokat. Szinte úgy érezhetjük, hogy videójáték történetmesélést nézünk végig ami fenemód akciódús és látványos mentesen mindenféle sablonos jelenettől vagy ügyetlen poéntól. Alicia Vikander eggyé vált Lara Croft szerepével és szerintem nem csak a karakteres alakításával hanem fizikumával is remek választás. Remélhetőleg nem hagyják itt abba és láthatunk még hasonló remek filmet Aliciával.

 
rainman   2018. 08. 07.

Na, ez egy elvesztegetett időtöltés volt! Ezt komolyan gondolták? Egy gagyi Indiana Jones koppintást prezentálnak 2018-ban? Ez így ebben a formában még tévéfilmnek is nehezen megy el, de egy „blockbusternek”?! Egy Titkok könyvtára sorozatrész is képv... több»

 
Vitya   2018. 03. 27.

Az előző verzióhoz képest életszerűbb, szerintem izgalmasabb film sikeredett belőle. Ezen kívül nagyon látványos. Mind érzelmileg mind izgalmakat tekintve bele tudja élni magát a néző az eseményekbe. Pörgős, aktív film, nekem bejött!

 
vargaeszter82@freemail.hu   2018. 03. 27.

Sok a negatív kritika de ezzel én nem értek egyet. Szerintem ez egy nagyon is jó verzió, izgalmas és látványos, egy percig sem unatkoztam rajta. Igazi moziélmény volt!

 
veresszsoltika   2018. 03. 25.

A rendező egyértelműen a külsőségekre hajaz. Nem csak a mellékszereplők de az összes szereplő, így maga a főhősnő, Lara Croft személyisége is igen szegényes érzelmileg és szellemileg. A karakterek mint személyiségek nem bontakoznak ki eléggé. A legna... több»

 
miklosvaridori   2018. 03. 28.

Lara Croft karaktere sok mindenki számára összeforrt Angelina Jolie nevével... talán emiatt is hittem, hogy nem jön majd be ez az Alicia Vikander-féle beújítás. De nem így lett. Sőt. Sokkal többet ér a film mint a korábbi részei. Emberibb, szerethető... több»

 
Scriptor   2018. 07. 22.

Nagyon gyengécske lett annak ellenére, hogy bevételek terén elérte a 2001 -es és 2003 -as részeket és az IMDb illetve Rotten Tomatoes is valamivel magasabbra értékelte az eredeti részeknél. Mégis: halvány alkotás lett, minimális látványvilággal, kevé... több»

 
Jackynee   2020. 06. 14.

Ez sem ez a fajta Croft, az biztos...

Újabb véleményem szerint elfuserált játékadaptáció. Legalább vették volna a fáradságot, hogy egy új története legyen, de a készítők úgy gondolták, jó lesz a Himikos story egy kis kiszínezéssel. A játéknak érdekesebbnek találtam a történetét, sokkal misztikusabb volt, mint ez a tucat kategóriás akció film. Volt benne egy olyan megfoghatatlan valami, amiért a játékosokat előre vitte. A játékból a csipet csapatot le redukálták egy emberre. Mathias atyát az őrült fanatikusból csináltak egy üzletembert. A gonosz misztikus Himikoból csináltak egy mártírt. A történet unalmas és vontatott, kiszámítható és kb semmilyen meglepetést nem tartogat. A megszokott akció filmes hülyeségeket, mint a ledobom inkább a fegyvert és pusztakézzel harcolok veled, megvannak. A katona csávó ahelyett, hogy lelőné, inkább dobálja egy kicsit, meg verekszik...stb.

 
Evok1909   2018. 06. 18.

Ez a film bőven 4 csillagot ér nálam. Miért? Mert a sztorihoz valamiféle friss alapot kölcsönöz. Kiderül, hogy fizikálisan miért is van ott az a lány ahol, és nem mellesleg teljesen érthető, racionális az indíttatás ami végül oda vezet, hogy kalandor... több»

 
szanko   2018. 07. 09.

Szerintem nem rossz a film. Szépek a tájak, lekötötte a figyelmemet kb. végig. Izgalmas, érdekes. Viszont nem érdemes hasonlítgatni a korábbi Tomb Raider filmekhez, mert teljesen más.

 
Csicsi88   2018. 06. 28.

Átlagos film, nekem ellentétes volt, hogy egy törékeny vékony színésznőt választottak a főszerepre. Így még hihetetlenebbek voltak az akciós, harcos, verekedős részek. Talán egy masszívabb karakter hihetőbb lett volna.

 
FGyula   2019. 02. 22.

Nem rossz

Alapvetően jó kis film. Nagyon örülök annak hogy a kirábbi verziókkal szemben van karakterre jelleme a szereplőknek. Nem volt rossz

 
Delta1017   2018. 06. 11.

Jó film teli van kalanddal és rengeteg utalás van a videó játékokból, hanem is ugyan úgy percre pontosan, helyszínre pontosan. Emiatt aki játszott a játékokkal korábban annak számára ez érdekes lehet és jól felidézheti bizonyos cselekményeket.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.