40 Air Strike  (2018)

Bruce Willis az elmúlt években sokszor igen mellényúlt, amikor filmekről volt szó – jó néhány produkcióját be sem mutatták mozikban, legutóbbi filmje pedig, amely a nagy visszatérést jelenthette volna a számára, nem igazán keltett nagy visszahangot.

A Bosszúvágy után (és a jövőre érkező Üveg előtt) Willist egy háborús drámában, az Air Strikeben láthatjuk, amely a második világháborúban játszódik, és megtörtént eseményeken alapul. Szerepe szerint Willis egy amerikai ezredest játszik, akinek az a feladata, hogy kínai pilótákat képezzen ki a japánok ellen. A kiképzés során szembekerül egy forrófejű pilótával, mindeközben pedig kémek és menekültek csempésznek végig egy kódfejtő gépet a véráztatta országon.

A filmet eredetileg 2015-ben forgatták le 3D-ben, ám nem így fogják bemutatni. A döntés okáról, illetve arról, hogy a stúdió miért várt három évet arra, hogy a filmet bemutassa, nincs bővebb információ, és az első előzetes alapján nem lehet arról szó, hogy a film nem elég látványos vagy cselekményes.

A filmben a színész mellett feltűnik Adrien Brody, akire szintén ráfér már egy sikeres film, Liu Ye és a színész lánya, Rumer Willis is – akiről nemrég derült ki, hogy szerepet kapott  Quentin Tarantino gigafilmjében, a Volt egyszer egy Hollywoodban.

A Lionsgate október végén mutatja majd be a filmet – és erre számíthatunk: