Közösség

Vélemény:

76 West Side Story

(2021)

A 10 Oscaros eredeti változat nyomában

The Ursus   2025.03.31 08:58
0

Robert Wise 1961-es feldolgozása, az eredeti West Side Story az 1962-es Oscar-gálán bizony tarolt, hisz összesen 10 aranyszobrocskát zsebelt be. Magasra került hát a léc, amikor 2021-ben Steven Spielberg fogott a legújabb változat elkészítésébe. Ezúttal egy kolumbiai származású színésznő, Rachel Zegler kapta Maria szerepét, és Ansel Elgort alakíthatta a Jets-legény Tony szerepét. A két rivális banda utcai harca New York egyik negyedében, a West Side-on ezúttal is izgalmas, a tempó pedig még gyorsabb is, mint az 1961-es filmben. A főszereplő párossal nekem nincs semmi bajom, bár Ansel Elgorttól picit szenvedélyesebb alakítást vártam. Nekem bejöttek az utcaképek is, Bernstein fantasztikus zenéje pedig ezúttal is felturbózza a történetet. A rendezés ügyesen bánik a fényekkel, színekkel, csak néhány alkalommal tolja túl a korabeli hangulat megidézését. A puerto ricói cápák és az amerikai jetsek harcának tragikus végkifejlete, mely modernkori Rómeó és Júlia sztorit produkál, most is drámai zárást hoz. Nálam négy csillagot is megérdemel mindez.