Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Vörös rakéta (2021)

Red Rocket
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
4
Videók

Galéria (14)

Videók (4)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 11. 17.

legújabb vélemény

0
Megosztó lesz

Ez a film is inkább művészi, mint közönségkedvenc lesz. Lesz, aki szeretni fogja, és lesz, aki nagyon nem. Én az utóbbi csoportba tartozom. Nem volt érdekes számomra és vontatottnak találtam.

 
Lubi   2022. 01. 17.

2
Vidéki szexfantáziák

Sean Baker jelenleg az amerikai függetlenfilm egyik legautentikusabb alakja. A társadalom peremvidékeire száműzött, szexuálisan kizsákmányolt hőseinek történetei akár a Hollywoodon kívül dolgozó filmesek, elnyomott alkotók, kizsigerelt művészek munka... teljes kritika»

 
kabel   2022. 03. 25.

1
2021 legjobb filmje

Rég látni ilyen üde, valóságos és fergeteges tragédiát. A történet középpontjában egy hatalmas paraszt áll, akinek szerethető aurája nagyon érdekes karaktert formál meg. A film világa és hangulata annyira földhöz ragadt és hihető. A történet pedig pazar, egyszerre komikus, creepy és szomorú.

 
Fikatours_blogger   2022. 09. 06.

0

Én a régi iskola híve vagyok: egy történetnek legyen eleje, közepe és vége. Itt belecsöppenünk egy társadalmi szinten alacsony szinten álló család életébe és csak a hétköznapi konfliktusok tartották fent egy ideig a figyelmemet. A karakterek jók, de úgy vélem, ez édes kevés egy több mint kétórás filmhez.

A film összbevétele 2 289 741 dollár volt (imdb.com).

 

A szereplőgárdában többen nem számítanak profi színésznek, Sean Baker gyakran dolgozik civilekkel a forgatáson.

(csd)
 

A film nem volt jogosult a SAG-díj jelölésre.

(csd)
 

A Donut Hole parkolójában zajló verekedős jelenet forgatása közben a járókelők többször is kihívták a rendőrséget.

(csd)
 

Suzanna Son a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy amikor először nézte meg a kész filmet Los Angeles-i otthonának konyhájában, annyira izgatott volt, hogy milyen lesz a szexjelenete, hogy megállította a filmet, hogy egy kis tánccal próbálta meg oldani magában a feszültséget. A tánc során eltörte a lábát.

(csd)
 

Suzanna Son már az első napokban leforgatta Simon Rexszel közös intim jeleneteit.

(csd)
 
Sean Baker ismét a tőle megszokott harsány, mégis empatikus hangon mesél az amerikai társadalom peremén tengődő szexmunkásokról. A Vörös rakéta azonban sokkal jobban működik groteszk vígjátékként, mint nyomort fetisizáló szociodrámaként. több»
 
Ha a mainstream mozi az amerikai álom, akkor Sean Baker filmjei az éjjeli megébredés, amikor az ember vizel, a hónalját vakargatja és a hűtő előtt állva a hideg pizzából majszol egy keveset. több»