2021.12.22 19:42 L.Regina Olvasottság: <100x
5

Remek remake

Nem láttam az eredetit, viszont imádtam az új változatot. Nem csalódtam, és nem érzem nagy szükségét, hogy ez után a film után megnézzem a régit is. Persze szerintem nem volt sok esély a bukásra, hisz az erős alapok már adottak voltak, és Spielberg tudja, hogy mit csinál. Látni a filmen, hogy ez a projekt nagy vágya volt a rendezőnek, érezni rajta a sok figyelmet, beleölt időt és pénzt. Ott a történet, ami elég egyszerű, de hát ami működik, azon nem érdemes változtatni. Jól volt a két fél reprezentálva: A Jets és a Sharks. Átjött, hogy ez a két banda tényleg a túlélésre hajt, nem tudnak megférni egymás mellett, hiszen a társadalom mindkét felet söpredéknek tartja, amit el kell űzni. Jók voltak az ellentétek, más-más táncstílus, más-más ritmus, dalszövegek, de mind tökéletesen passzolt az adott csoporthoz. Volt egypár dal remek humorral, iróniával való reflektálással, ami jól bemutatta a csoportok helyzetét az országban. Tony és Maria szála is szépen volt kibontva, bár az ő jeleneteik/dalaik nemigen hoztak lázba, nem vagyok egy nagy romantikus alkat. A film befejezését is kicsit másképp képzeltem el.

Szerintem, aki szereti a musicaleket, annak mindéképp érdemes megnézni ezt a filmet, hisz minden tekintetben egy minőségi darabja a műfajnak. A látvány valami gyönyörű, jók a díszletek, a kameraképek, a beállítások. Aztán ott vannak persze a ruhák, a sminkek, a hajak, amik szintén csodásak. A koreográfiakat egy élvezet nézni, minden egyes mozdulat a helyén van, és látszik minden táncoson a profizmus. A dalok is jók, persze volt, ami jobban tetszett, volt, amelyik kevésbé. De az kifejezetten jó volt, hogy váltogatták a stílusokat, kihez mi illik. A két kedvenc számom az America és a Gee, Officer Krupke lett.

Remek remake

A színészek a legjobbak voltak, szerintem Ansel Elgort és Rachel Zegler jól passzoltak, Mike Faist remekelt mint Riff, pont úgy, mint Ariana DeBose Anitaként. Nekem a legnagyobb kedvencem a filmben Bernardo lett, David Alvarez hihetetlenül jó munkát végzett a filmben. Az ő karaktere volt számomra a legérdekesebb is, és Alvarez minden szempontból tökéletes volt a szerepben. Összességében szerintem, ha szereted a musicaleket, jó dalokkal, látvánnyal, zenékkel, színészekkel, akkor érdemes megnézni az új West Side Storyt.

dráma | krimi | musical | romantikus

1950-es évek New Yorkjában két rivális banda is szemet vetett a West Side kerületre. Az amerikai tinédzserekből álló Jets és a Puerto Ricó-ig Cápák között egyre jobban... több»

5