Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82

West Side Story (1961)

West Side Story
Filmadatlap
 
32
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 05. 17.

legújabb vélemény

Nekem ez nem ütött akkorát. Csak egy erős közepes amit ki tudott produkálni a film tőlem. A színdarab jó volt és tulajdonképpen azért is akartam megnézni a filmet hátha ez is jó lesz... De nem. Túl színpadias lett szerintem még egy musicalhez képest is.

 
indingo   2019. 03. 28.

A történet egyszerű, de egy igazi klasszikus mű, amit illik megnézni. Az csak ráadás, ha valaki kedveli a zenés-táncos műfajt.


 
Deku   2017. 08. 30.

Meglepően remek film lett, apróbb rizikós jelenetek voltak ami miatt nem lett számorma tökéletes de ezeket belevéve is nagyon jó lett. Szerintem az ilyen filmeknek is van létjogosultságuk.

 
Norbi   2018. 07. 29.

Felejthetetlen élményt nem okozott. Aranyos, jópofa történet, egy kis zenével lett kicsit több a teljesen átlagos romantikus filmektől. De annak meg kicsit sok...valahogy a kettő között.

 
doroffee   2016. 02. 12.

Jópofa kis musicalnek, filmnek tartom, de lehet, túl sok musicalt láttam, nagyon kiemelkedőnek nem igazán nevezném... max. a humora az. Ráadásul az én korosztályomnak egyes jelenetek már kicsit röhejesek, főleg a bandaháborúk... nyilván sokat változott a világ, de attól még fura.

 
juhasz-david93   2016. 01. 27.

Egyike az amerikai filmművészet leginkább túlértékelt alkotásainak. Közepes Rómeó és Júlia történet musical köntösbe öltöztetve, semmi több, nem értem a felhajtást körülötte.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Egy klasszikus, megfogó film az ellentétek harcáról, műfaja összetett, sokrétű. Romantikus, ugyanakkor tragikusan drámai is. Érdekes, valódi élményt nyújtó film.

A film összbevétele 43 656 822 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti Broadway darab hat tagja a filmben is szerepel: Carole D'Andrea (Velma), David Winters (a filmben: A-Rab, a Broadway darabban: Baby John), Jay Norman (a filmben: Pepe, a Broadway darabban: Juano), Tommy Abbott (Gee-Tar), Tony Mordente (a filmben: Action, a Broadway darabban: A-Rab), William Bramley (Krupke rendőr).

(magyaristvan)
 

A film Párizsban 249 hétig volt műsoron, amivel a francia történelem leghosszabb ideig vetített filmjévé vált.

(magyaristvan)
 

A felvételek hat hónapig tartottak, a hangkeverés és vágás 7 hónapig.

(magyaristvan)
 

Audrey Hepburn-nek felajánlották Maria szerepét, de visszautasította, mivel akkor volt állapotos Sean H. Ferrer-rel.

(magyaristvan)
 

A film 11 jelölésből 10 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1961-ben.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film az 51. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Jerome Robbins Robert Wise-nek köszönheti, hogy szerepel a stàblistàn, ugyanis Wise ragaszkodott ehhez.

(Bogi87)
 

Robert Wise elődje, Jerome Robbins koreogràfiàjàt követte.

(Bogi87)
 

Jerome Robbins azért lépett ki a produkcióból, mert volt egy komoly vitàja a producerekkel.

(Bogi87)
 
Egyetlen gyengeséget tudok felróni a filmnek, a közepe táján egy kicsit szirupossá válik a történet, hogy aztán a párbaj során egy drámai fordulattal új erőre kapjon. Mindvégig sikerül fenntartani az érdeklődést, habár a romantikus szál mai szemmel nézve időnként egy kicsit negédessé válik, de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. Ha esetleg van valaki, akinek kimaradt az életéből ez a fájóan szép film, nagyon sürgősen pótolja! Ebben az alkotásban benne van minden, ami klasszikussá tud tenni egy musicalt, és még ma is, amikor a műfaj már régen túl van az aranykorán, sokat tud adni a nézőjének érzelmileg és lelkileg egyaránt. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.