Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
82

West Side Story (1961)

West Side Story
Filmadatlap
 
32
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 05. 17.

legújabb vélemény

Nekem ez nem ütött akkorát. Csak egy erős közepes amit ki tudott produkálni a film tőlem. A színdarab jó volt és tulajdonképpen azért is akartam megnézni a filmet hátha ez is jó lesz... De nem. Túl színpadias lett szerintem még egy musicalhez képest is.

 
indingo   2019. 03. 28.

A történet egyszerű, de egy igazi klasszikus mű, amit illik megnézni. Az csak ráadás, ha valaki kedveli a zenés-táncos műfajt.


 
Deku   2017. 08. 30.

Meglepően remek film lett, apróbb rizikós jelenetek voltak ami miatt nem lett számorma tökéletes de ezeket belevéve is nagyon jó lett. Szerintem az ilyen filmeknek is van létjogosultságuk.

 
Norbi   2018. 07. 29.

Felejthetetlen élményt nem okozott. Aranyos, jópofa történet, egy kis zenével lett kicsit több a teljesen átlagos romantikus filmektől. De annak meg kicsit sok...valahogy a kettő között.

 
doroffee   2016. 02. 12.

Jópofa kis musicalnek, filmnek tartom, de lehet, túl sok musicalt láttam, nagyon kiemelkedőnek nem igazán nevezném... max. a humora az. Ráadásul az én korosztályomnak egyes jelenetek már kicsit röhejesek, főleg a bandaháborúk... nyilván sokat változott a világ, de attól még fura.

 
Egyetlen gyengeséget tudok felróni a filmnek, a közepe táján egy kicsit szirupossá válik a történet, hogy aztán a párbaj során egy drámai fordulattal új erőre kapjon. Mindvégig sikerül fenntartani az érdeklődést, habár a romantikus szál mai szemmel nézve időnként egy kicsit negédessé válik, de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. Ha esetleg van valaki, akinek kimaradt az életéből ez a fájóan szép film, nagyon sürgősen pótolja! Ebben az alkotásban benne van minden, ami klasszikussá tud tenni egy musicalt, és még ma is, amikor a műfaj már régen túl van az aranykorán, sokat tud adni a nézőjének érzelmileg és lelkileg egyaránt. 9/10 több»

A film összbevétele 43 656 822 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti Broadway darab hat tagja a filmben is szerepel: Carole D'Andrea (Velma), David Winters (a filmben: A-Rab, a Broadway darabban: Baby John), Jay Norman (a filmben: Pepe, a Broadway darabban: Juano), Tommy Abbott (Gee-Tar), Tony Mordente (a filmben: Action, a Broadway darabban: A-Rab), William Bramley (Krupke rendőr).

(magyaristvan)
 

A film Párizsban 249 hétig volt műsoron, amivel a francia történelem leghosszabb ideig vetített filmjévé vált.

(magyaristvan)
 

A felvételek hat hónapig tartottak, a hangkeverés és vágás 7 hónapig.

(magyaristvan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.