78% 211 szavazat
West Side Story

West Side Story

West Side Story
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
32
Szereplők (32)
11
Képek (11)
2
Videók (2)
16
Érdekességek (16)
18
Díjak (18)
1
Filmkritika (1)
9
Cikkek (9)
Fórum

FILMINFÓ

Maria és Tony két rivális New York-i banda tagjai egymásba szeretnek, de a bandák közötti összetűzések tragédiába torkollnak. A West Side Story egy modernkori Rómeó és Júlia-történet.

(ZeroHero)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1973.01.18.
 
2019.05.17 dailyfilmsan

legújabb vélemény

Nekem ez nem ütött akkorát. Csak egy erős közepes amit ki tudott produkálni a film tőlem. A színdarab jó volt és tulajdonképpen azért is akartam megnézni a filmet hátha ez is jó lesz... De nem. Túl színpadias lett szerintem még egy musicalhez képest is.

0
 
2019.03.28 indingo

A történet egyszerű, de egy igazi klasszikus mű, amit illik megnézni. Az csak ráadás, ha valaki kedveli a zenés-táncos műfajt.

0
 
2017.08.30 Deku

Meglepően remek film lett, apróbb rizikós jelenetek voltak ami miatt nem lett számorma tökéletes de ezeket belevéve is nagyon jó lett. Szerintem az ilyen filmeknek is van létjogosultságuk.

0
 
2018.07.29 Norbi

Felejthetetlen élményt nem okozott. Aranyos, jópofa történet, egy kis zenével lett kicsit több a teljesen átlagos romantikus filmektől. De annak meg kicsit sok...valahogy a kettő között.

0
 
2016.02.12 doroffee

Jópofa kis musicalnek, filmnek tartom, de lehet, túl sok musicalt láttam, nagyon kiemelkedőnek nem igazán nevezném... max. a humora az. Ráadásul az én korosztályomnak egyes jelenetek már kicsit röhejesek, főleg a bandaháborúk... nyilván sokat változott a világ, de attól még fura.

0

A film összbevétele 43 656 822 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Az eredeti Broadway darab hat tagja a filmben is szerepel: Carole D'Andrea (Velma), David Winters (a filmben: A-Rab, a Broadway darabban: Baby John), Jay Norman (a filmben: Pepe, a Broadway darabban: Juano), Tommy Abbott (Gee-Tar), Tony Mordente (a filmben: Action, a Broadway darabban: A-Rab), William Bramley (Krupke rendőr).Szerző: magyaristvan

#2
 

A film Párizsban 249 hétig volt műsoron, amivel a francia történelem leghosszabb ideig vetített filmjévé vált.Szerző: magyaristvan

#3
 

A felvételek hat hónapig tartottak, a hangkeverés és vágás 7 hónapig.Szerző: magyaristvan

#4
 

Audrey Hepburn-nek felajánlották Maria szerepét, de visszautasította, mivel akkor volt állapotos Sean H. Ferrer-rel.Szerző: magyaristvan

#5
 
Értékelés: 9/10
(2016. 06. 07.)
Egyetlen gyengeséget tudok felróni a filmnek, a közepe táján egy kicsit szirupossá válik a történet, hogy aztán a párbaj során egy drámai fordulattal új erőre kapjon. Mindvégig sikerül fenntartani az érdeklődést, habár a romantikus szál mai szemmel nézve időnként egy kicsit negédessé válik, de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. Ha esetleg van ... Több