Játssz egy LG 32LJ500V TV-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
88

West Side Story (1961)

West Side Story
 
32
8
15
11

Vélemények

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Deku   2017. 08. 30.

Meglepően remek film lett, apróbb rizikós jelenetek voltak ami miatt nem lett számorma tökéletes de ezeket belevéve is nagyon jó lett. Szerintem az ilyen filmeknek is van létjogosultságuk.

 
doroffee   2016. 02. 12.

Jópofa kis musicalnek, filmnek tartom, de lehet, túl sok musicalt láttam, nagyon kiemelkedőnek nem igazán nevezném... max. a humora az. Ráadásul az én korosztályomnak egyes jelenetek már kicsit röhejesek, főleg a bandaháborúk... nyilván sokat változott a világ, de attól még fura.


 
juhasz-david93   2016. 01. 27.

Egyike az amerikai filmművészet leginkább túlértékelt alkotásainak. Közepes Rómeó és Júlia történet musical köntösbe öltöztetve, semmi több, nem értem a felhajtást körülötte.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Egy klasszikus, megfogó film az ellentétek harcáról, műfaja összetett, sokrétű. Romantikus, ugyanakkor tragikusan drámai is. Érdekes, valódi élményt nyújtó film.

 
Bog1   2016. 07. 20.

Imádom ezt a modern Rómeó es Júlia feldolgozást minden változatban. Még a Glee-s, musical es feldolgozásban is szerettem, akárcsak a Dolhai Attilás színházi adaptációt. Iskolában inkább erre kéne helyezni a hangsúlyt, nem pedig a különböző unalmas könyveket.

 
Egyetlen gyengeséget tudok felróni a filmnek, a közepe táján egy kicsit szirupossá válik a történet, hogy aztán a párbaj során egy drámai fordulattal új erőre kapjon. Mindvégig sikerül fenntartani az érdeklődést, habár a romantikus szál mai szemmel nézve időnként egy kicsit negédessé válik, de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. Ha esetleg van valaki, akinek kimaradt az életéből ez a fájóan szép film, nagyon sürgősen pótolja! Ebben az alkotásban benne van minden, ami klasszikussá tud tenni egy musicalt, és még ma is, amikor a műfaj már régen túl van az aranykorán, sokat tud adni a nézőjének érzelmileg és lelkileg egyaránt. 9/10 több»
 

Az eredeti Broadway darab hat tagja a filmben is szerepel: Carole D'Andrea (Velma), David Winters (a filmben: A-Rab, a Broadway darabban: Baby John), Jay Norman (a filmben: Pepe, a Broadway darabban: Juano), Tommy Abbott (Gee-Tar), Tony Mordente (a filmben: Action, a Broadway darabban: A-Rab), William Bramley (Krupke rendőr).

(magyaristvan )
 

A film Párizsban 249 hétig volt műsoron, amivel a francia történelem leghosszabb ideig vetített filmjévé vált.

(magyaristvan )
 

A felvételek hat hónapig tartottak, a hangkeverés és vágás 7 hónapig.

(magyaristvan )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.