Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
31
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
1
Videók
Judy Garland
Judy Garland

 
Berto49   2018. 09. 30.

legújabb vélemény

Ezt a témát, mint annyi másikat többször is feldolgozták. A legújabbra Lady Gaga miatt nem vagyok kíváncsi, de megnéztem az 1954-es változatot, elsősorban Judy Garland (nekem mindig Dorothy marad az Oz-ból!) miatt. Tetszett, csak nagyon elhúzták a játékidőt, rövidebbre véve sokkal több lett volna.

A film összbevétele 14 933 000 dollár volt (imdb.com).

 

Judy Garland a legesélyesebb jelöltje volt a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjnak, ám az Akadémia végül Grace Kelly-t díjazta a Vidéki lányban nyújtott alakításáért. Garland a hírek szerint sosem tudta kiheverni ezt a döntést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Judy Garland komoly gyógyszerfüggőséggel küzdött a forgatás alatt, ami annyira kikészítette George Cukort, hogy amint felvették a zárójelenetet, fogta magát és Európába utazott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Marlon Brando éppen a Julius Caesar című filmjét forgatta, amikor George Cukor felajánlotta neki Norman szerepét. A színész eléggé rossz néven vette, hogy egy lecsúszott színész szerepére kérték fel, holott sikeres és a pályája csúcsán áll. A legenda szerint ekkor Julius Caesar-beli kollégájára, James Masonre mutatott, akire jobban illene egy lejtmenetben lévő sztár szerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.