Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Az operaház fantomja (2004)

The Phantom of the Opera
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
73
Képek
1
Videók

Galéria (73)

Emmy Rossum

Videók (1)

 
Artemisia   2020. 11. 21.

legújabb vélemény a nap véleménye

11
Énekelj, Zenének Angyala!

Gaston Leroux városi, avagy francia nemzeti legendává avanzsált hőséről a zseniális Adrew Lloyd Webber 1986-ban egy borzongatóan zseniális színpadi musicalt készített, melynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy máig a legtöbbet játszott dara... teljes kritika»

 
Timon   2019. 09. 07.

1
A legszebb musical,amit valaha láttam

Tartalmaz némi cselekményelemzést. Amióta csak először láttam a filmet,mindig csak az jut eszembe:ez a legjobb,a maga nemében valaha láttam.A filmre ugyan kíváncsiságból kapcsoltam rá,akkor még semmit sem tudtam a musical történetéről,nem hallottam a zenéjét,de már elsőre teljesen megfogott. Tulajdonképpen a látvány sem volt semmi-tökéletes párizsi opera-feeling! A történet,hát nem tudom,hogy pontosan milyennek is nevezhetném alapjában,de szerintem egyenlőre maradok annál,hogy nagyon szomorú,sőt a fantom történetének elmesélése talán az egyik legerősebb jelenet.A másik a vége,amikor Christine-t elengedi,és nagy nehezen,de (ismét) beletörődik abba,hogy a sorsa milyen. Az ezutáni jelenetben pedig lehet egy ideig látni a rózsát.Azt hiszem,ez azt jelenti,hogy a fantom életben van,majd a gyertya elalszik.Ennél drámaibb/erősebb befejezést azt hiszem nem is lehetett volna csinálni.Ez egy tökéletes mestermű,egy igazi-hát lazánm merem így nevezni-életmű!

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

0

Nagyon szép és egyben szomorú romantikus történet. Főleg a zenéje miatt szereti mindenki, akárcsak én is. A történetben, egyedül talán az zavart hogy a női főszereplő miért olyan eszeveszettül naiv.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

A film látványvilága teljesen magával ragadó, pompázatos, pont olyan, mint amilyennek az operaházat képzeltem. A csilláros jelenet... húha. A szereplőválogatás is jól sült el nagyrészt, Emmy Rossum szerintem kiváló Christine. Nekem Gerald Butler nem ... több»

 
Evcsi95   2015. 02. 16.

0

Nagyon izgalmas fil, a színészek énekhangja csodálatos. Szint én is ott éreztem magam a párizsi Operaházban, miközben néztem.

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Sokszor fogom megnézni! Nagyon rég láttam ennyire jó filmet és biztos, hogy még egy párszor újra fogom nézni. Zenében és karakterekben nagyon erős film. Nyugodtan nézd meg!

 
georgri   2017. 03. 24.

0

Gyönyörű film, csodálatos zenével. Ennek köszönhetően szerettem bele az Operaház fantomjába, azóta számos egyéb feldolgozásban láttam már a történetet. Fantasztikus.

A film összbevétele 103 380 072 dollár volt (imdb.com).

 

Gerald Butler színészi karrierje egy színházi szereppel indult a Coriolanus című darabban.

(Artemisia )
 

Gerald Butler rövid ideig énekelt egy rockbandában.

(Artemisia )
 

Christine szerepét a darabban Andrew Lloyd Webber kifejezetten akkori feleségének, Sarah Birghtmannak írta.

(Artemisia )
 

A musical megfilmesítésének ötlete már a 1980-as évek végén felmerült, de Andrew Lloyd Webber lefújta a projektet, mert elvált a feleségétől, Sarah Brightmantől, akinek a főszerepet írta.

(Artemisia )
 

A Fantom neve nem hangzik el a filmben, a regény szerint Eriknek hívják.

(Artemisia )