Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
44%

Titán (2021)

Titane
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Galéria (18)

Agathe Rousselle
Agathe Rousselle
Agathe Rousselle
Adèle Guigue
Vincent Lindon
Vincent Lindon
Agathe Rousselle
Vincent Lindon
Agathe Rousselle
Agathe Rousselle
Agathe Rousselle
Adèle Guigue
Garance Marillier
Laïs Salameh
Agathe Rousselle
Vincent Lindon
Vincent Lindon

Videók (2)

 
tjunior   2022. 04. 24.

legújabb vélemény

0

Oké, legyünk polgárpukkasztóak. De ezen kívül mi van? Semmi.

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 11. 07.

1
Jó filmhez kevés már az erőszak és a villantás

Nos, ami Cannes-ban díjat nyer, na ott már elgondolkodom, hogy megnézzem-e egyáltalán... Első körben nem értem, mi ezen a gyomorforgató?! Olyan bemutatót, tartalmat kapott itt-ott, ami mondjuk a tapasztalt filmfogyasztót pont arra készteti, hogy ez az a mozi, amit pont ki kell hagyni. Értékelni max. a technikai részét lehet, aki ezt tanulja, érti, dolgozik benne, az pontozni fogja ezeket a technikai megoldásokat, de aki moziba ül be, nem ezért ül be, hogy elemezze a vágások élességét stb., stb... Természetesen, mint minden mostani moziba is, kötelező belecsempészni egy kis színesbőrimádatot, és egy csipet melegséget. A film készítői azt hitték, hogy 2021-ben elég lesz a sikerhez, ha megpörgetnek pár pucér csajt, és adnak egy kicsit szokatlan erőszakos jelenetet, ez nagyon-nagyon kevés, kevés filmnek, de még kevesebb sokkhatásnak, kb. pár este alatt össze lehet hozni kamerával egy ilyen mozit a pesti éjszakában is, pláne, hogy értelmet nem kell nagyon belefűzni a történetbe. Ez a film lekéste azt, amit el akartak érni vele, ezért adok rá egy nézhetetlen minősítést.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 02.

1
Jó beharangozó, gyenge film

A filmet több helyen is a magasba emelték, hogy milyen brutális és milyen különleges, extrém (még hánytak is a moziban), de a magas lécet szerintem nem sikerült megugrania. Tipikus művészfilm, amit egy szűk réteg fog inkább élvezni csak. A film erős jelenetekkel indít, ami reményt is adott a jó mozira, de az utolsó egy óra nekem nagyon nem jött át/be. :(

 
Eastern79   2021. 10. 31.

0
Művészieskedő katyvasz

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy kaphatott ez a marhaság egyáltalán bármilyen díjat. Öncélú erőszak és érthetetlen testhorror elemeket próbál összemosni erőltetett művészieskedéssel.

 
drg0602 Nézhetetlen  2022. 03. 06.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez igen, megint egy számomra gyengére sikeredett művészi probálkozás! Én sokkal többet vártam ettől filmtől. Nem is értem, hogy miért kapott Arany Pálma-díjat. Testhorror műfaj amúgy se áll közel az ízlésemhez. Lelki brutalitás az van benne rendesen. De valahogy ez a film nekem nem tetszett! Szörnyű. 2/10

 
Milan391349   2021. 12. 14.

0

Nagyon vártam a filmet, kétségtelen, hogy jól felépített hype van mögötte. Nekem kimondottan tetszett! Elgondolkodtató film: kik és mik is vagyunk valójában.

 
Chabee   2021. 09. 03.

0

Láttam a rendező korábbi filmjeit, így nagyjból tudtam, mire számítsak. Azt is kaptam, de valahogy még így is eléggé "langyosnak" bizonyult a Titán.

A film 3 580 610 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 625 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Julia Ducournau második nagyjátékfilmje.

(csd)
 

A 2021-es Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma díjas filmje.

(csd)
 
A Nyers talán pár réteggel mélyebbre menő kannibálhorror volt, a barokkosan őrült Titán viszont filmnyelvileg kiforrottabb, labirintusszerűen kanyargó kameramozgásai, éles vágásai, neonfényes rémálmai tökéletesen írják le a zaklatott nő lelkiállapotát. több»
 
Julia Ducournau második mozifilmje úgy nyerhette meg a cannes-i filmfesztivál Arany Pálmáját, hogy valójában semmilyen tekintetben sem finomkodik. Az extremitásokig tolt, erőteljesen retinába égő grafikus szexualitás- és erőszakábrázolás mögött felsejlő gondolatiság azonban hetekre, hónapokra képes ellátni csámcsognivalóval a bizarr, groteszk, számos interpretációt megengedő filmek kedvelőit. több»
 
Egy hajszálnyira van attól, hogy lenyűgöző, szívbe markoló, elborzasztó, a nézőt effajta katartikusan szélsőséges reakciókra kényszerítő legyen, de ebben a kontextusban, ebben az adagolásban végül inkább visszatetszővé, öncélúan sokkolóvá és helyenként egyenesen nevetségessé válik. több»