Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
25
Szereplők
15
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
TomÁcs   2019. 12. 29.

legújabb vélemény

Ha nem tudná az ember, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel még akkor is egy megrázó történet volna.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 23.

a nap véleménye

Félelem és rettegés Utoya szigetén

2011. július 22-én Norvégia modern történetének egyik, ha nem a legmegrázóbb eseménye történt: először Oslo kormányzati negyedében egy pokolgép robbant (amely nemcsak nyolc ember halálát okozta, hanem, mint később kiderült, figyelemelterelés gyanánt is szolgált), majd pár órával később a norvég fővárostól 40 km-re a Munkáspart Utoya-szigetén található ifjúsági táborában egy szélsőjobboldali nézeteket valló személy fegyveres ámokfutásba kezd. Egész konkrétan a szigeten pihenő fiatalok körében kezd mészárolni, amelynek eredménye 69 halálos áldozat. Ebből az alapból nagy merészség bármilyen filmet is készíteni, de a túlélők beszámolója alapján készült Utoya, július 22. című film nemcsak az áldo... több»


 
indingo   2019. 03. 24.

Megrázó film, csak erős idegzetűeknek ajánlott, még ha a története fikció is. Valahogy beleképzeli magát az ember a sztoriba, mit tenne egy ilyen helyzetben.

3
 
HETEDIK   2019. 01. 11.

Ez kb. annyira felesleges film mint a Bohém rapszódia. Le is írják a végén a karakterek és cselekmények csak fikciók, persze a történet valóban megtörtént, de ez semmit nem javít ezen a hatásvadász okádékon. Semmit nem lehet látni, csak épp azt hogy valaki sír, beszél, fél, szenved, meghal. Halljuk a lövéseket, de magából a cselekményből és az elkövetőből semmit. Maga a történet megérdemelt volna egy nívós filmet, amúgy az elkövető 21 évet kapott és 3 cellát is használhat, van benne neki tv, videójáték, újság, futópad és ki tudja még mi minden. Azért érdekes dolgok ezek nem de???

 
Filmdoki   2019. 01. 10.

Az élet írja a legfélelmetesebb horrorokat

A 2011. július 22-i támadások megrázták a világot. Félelmetes belegondolni ilyenkor abba, hogy igazából bármikor megtörténhet egy hasonló tragikus eset. A film elkészülte nem meglepő, mi több, igencsak jelentős, hiszen szembesíti az embereket a valósággal és segít a tragédiában érintetteknek feldolgozni ezt a szörnyűséget. Erik Poppe rendező mesteri húzással a nézőt is az események közepébe dobja. A kamera által ugyanis mi is részesei vagyunk az eseményeknek, és egy Kaja nevű fiatal lánnyal éljük át a poklok poklát. Az operatőri bravúros; a rengeteg közeli, a kamerarángás és persze az egysnittes megoldás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a mozi egy idegtépő klausztrofób élménnyé váljon. A... több»

Andrea Berntzen
 
Az Utoya egy kellő alázattal rendelkező dráma, mely képes az embert kizökkenteni a napi rutinból több»
 
A történet valós időben, 72 percben mutatja be az áldozatok szemszögét és ezalatt egy pillanatra sem enged, a földre taszít és ott is tart egészen a stáblistáig...és még talán azután is. több»
 
Lapzártánk idején még nem tudjuk, hogy milyen filmet készített Paul Greengrass a Netflixnek az Utoya-szigeti mészárlásról, de az biztos, hogy az angol rendezőnek rendesen fel kell kötnie a gatyáját, ha utol akarja érni a norvég Erik Poppe mesterművét. több»

A film 4 070 872 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 741 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film teljes mértékben az áldozatokról szól, a merénylő neve egyszer sem hangzik el és látni sem látható (csak a sziluettje).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet 8 kategóriában jelölték a Haugesundban megrendezett Norvég Nemzetközi Filmfesztiválon, melyekből kettőt váltott díjra. A legjobb női főszereplő Andrea Berntzen lett, míg a legjobb női mellékszereplő díját Solveig Koløen Birkeland nyerte.

(hp)
 

A hitelesség érdekében a filmben egyetlen vágás sincs, a teljes produkciót valós időben vették fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.