Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
83
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
3
Videók
 
HETEDIK   2019. 01. 11.

Ez kb. annyira felesleges film mint a Bohém rapszódia. Le is írják a végén a karakterek és cselekmények csak fikciók, persze a történet valóban megtörtént, de ez semmit nem javít ezen a hatásvadász okádékon. Semmit nem lehet látni, csak épp azt hogy valaki sír, beszél, fél, szenved, meghal. Halljuk a lövéseket, de magából a cselekményből és az elkövetőből semmit. Maga a történet megérdemelt volna egy nívós filmet, amúgy az elkövető 21 évet kapott és 3 cellát is használhat, van benne neki tv, videójáték, újság, futópad és ki tudja még mi minden. Azért érdekes dolgok ezek nem de???

 
Filmdoki   2019. 01. 10.
Az élet írja a legfélelmetesebb horrorokat

A 2011. július 22-i támadások megrázták a világot. Félelmetes belegondolni ilyenkor abba, hogy igazából bármikor megtörténhet egy hasonló tragikus eset. A film elkészülte nem meglepő, mi több, igencsak jelentős, hiszen szembesíti az embereket a valósággal és segít a tragédiában érintetteknek feldolgozni ezt a szörnyűséget. Erik Poppe rendező mesteri húzással a nézőt is az események közepébe dobja. A kamera által ugyanis mi is részesei vagyunk az eseményeknek, és egy Kaja nevű fiatal lánnyal éljük át a poklok poklát. Az operatőri bravúros; a rengeteg közeli, a kamerarángás és persze az egysnittes megoldás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a mozi egy idegtépő klausztrofób élménnyé váljon. A... több»


 
pj19   2018. 12. 29.

Nekem tetszett,bár elég drámai film,hűen mutatja be az ott lezajlottakat.,személy szerint én más befejezésre számítottam,hiánypótló darab,érdemes megnéznetek!

 
Král   2018. 10. 07.
Egy hátborzongatóan kegyetlen alkotás, amit látni kell, ez az Utoya, július 22.

Erik Poppe egysnittes drámája kegyetlen részletességgel, manír nélkül, brutális formában mutatja be a 2011.Július 22-én, Utoya szigetén történt terrortámadást. Az egész játékidőt így a film főszereplőjével, Kajával töltjük. Ebben az egysnittes megoldásban rejlik a film különleges nyelvezete, de ugyanakkor néha gyengíti is a cselekményt. Hiszen, miután megtörténnek az első lövések és kitör a káosz, elkezd a film tagoldódni. Azaz a kamera meg persze Kaja, kisebb-nagyobb időközöket egy adott helyen tölt el. Ez egyáltalán nem tesz rosszat a filmnek csak egyes részeiben kicsit leülepszik a történet vezetés. És helyenként már kicsit izzadság szagúakká válnak a dialógusok. De ez leginkább azzal mag... több»

 
Domino   2018. 09. 26.

Oké, én alapból szeretem ezeket a filmeket, egyszerre dermesztőek és tartalmilag mélyek. Nagyon élveztem, és alighanem az egyik legnagyobb filmes élményt nyújtotta az utóbbi időben. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki igazából nem szereti az üres thrillereket, és amiken lehet kattogni is.

Andrea Berntzen
 
Az Utoya egy kellő alázattal rendelkező dráma, mely képes az embert kizökkenteni a napi rutinból több»
 
A történet valós időben, 72 percben mutatja be az áldozatok szemszögét és ezalatt egy pillanatra sem enged, a földre taszít és ott is tart egészen a stáblistáig...és még talán azután is. több»
 
Lapzártánk idején még nem tudjuk, hogy milyen filmet készített Paul Greengrass a Netflixnek az Utoya-szigeti mészárlásról, de az biztos, hogy az angol rendezőnek rendesen fel kell kötnie a gatyáját, ha utol akarja érni a norvég Erik Poppe mesterművét. több»
 

A film teljes mértékben az áldozatokról szól, a merénylő neve egyszer sem hangzik el és látni sem látható (csak a sziluettje).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet 8 kategóriában jelölték a Haugesundban megrendezett Norvég Nemzetközi Filmfesztiválon, melyekből kettőt váltott díjra. A legjobb női főszereplő Andrea Berntzen lett, míg a legjobb női mellékszereplő díját Solveig Koløen Birkeland nyerte.

(hp )
 

A hitelesség érdekében a filmben egyetlen vágás sincs, a teljes produkciót valós időben vették fel.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.