Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
3
Videók

Vélemények: Utoya, július 22. (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Král   2018. 10. 07.
Egy hátborzongatóan kegyetlen alkotás, amit látni kell, ez az Utoya, július 22.

Erik Poppe egysnittes drámája kegyetlen részletességgel, manír nélkül, brutális formában mutatja be a 2011.Július 22-én, Utoya szigetén történt terrortámadást. Az egész játékidőt így a film főszereplőjével, Kajával töltjük. Ebben az egysnittes megoldásban rejlik a film különleges nyelvezete, de ugyanakkor néha gyengíti is a cselekményt. Hiszen, miután megtörténnek az első lövések és kitör a káosz, elkezd a film tagoldódni. Azaz a kamera meg persze Kaja, kisebb-nagyobb időközöket egy adott helyen tölt el. Ez egyáltalán nem tesz rosszat a filmnek csak egyes részeiben kicsit leülepszik a történet vezetés. És helyenként már kicsit izzadság szagúakká válnak a dialógusok. De ez leginkább azzal mag... több»

 
Domino   2018. 09. 26.

Oké, én alapból szeretem ezeket a filmeket, egyszerre dermesztőek és tartalmilag mélyek. Nagyon élveztem, és alighanem az egyik legnagyobb filmes élményt nyújtotta az utóbbi időben. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki igazából nem szereti az üres thrillereket, és amiken lehet kattogni is.


 
Attila   2018. 09. 23.

Sok mindent ki lehetne emelni a filmmel kapcsolatban, de elsősorban nekem a főszereplő lány miatt vált emlékezetessé. Az arcára ülő rémület és horror tökéletesen hiteles, remek alakítás. Nem tudom, hogy hogyan értékelném, ha ez nem történt volna meg a valóságban, ha egy egyszerű fikcióról lenne szó, de így nekem egy nagyon erős élményt adott, amit nem tudok máshogy, mint 5 csillaggal értékelni.

 
philboy   2018. 09. 22.

Ez tényleg egy húsba vágó élmény. Nem könnyű film, de az események sem azok, amiket bemutat. Elképszető, hogy mit éltek át a fiatalok a szigeten, és az is, ahogy ezt a film tökéletesen átélhetővé, szorongatóvá tette a vásznon keresztül. Nem semmi teljesítmény!

 
feri1   2018. 09. 21.

Az Utoya nem egy átlagos film, szerintem van az a fajta kísérletező film, ami már szinte művészi igényű, ugyanakkor nem elvont, hogy ne legyen felfejthető. Kiegyensúlyozott és rideg hangulatával végig fen tudja tartani a feszültséget. Imádtam.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.