Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Vélemények: Utoya, július 22. (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2019. 03. 24.

Megrázó film, csak erős idegzetűeknek ajánlott, még ha a története fikció is. Valahogy beleképzeli magát az ember a sztoriba, mit tenne egy ilyen helyzetben.

3
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 23.
Félelem és rettegés Utoya szigetén

2011. július 22-én Norvégia modern történetének egyik, ha nem a legmegrázóbb eseménye történt: először Oslo kormányzati negyedében egy pokolgép robbant (amely nemcsak nyolc ember halálát okozta, hanem, mint később kiderült, figyelemelterelés gyanánt is szolgált), majd pár órával később a norvég fővárostól 40 km-re a Munkáspart Utoya-szigetén található ifjúsági táborában egy szélsőjobboldali nézeteket valló személy fegyveres ámokfutásba kezd. Egész konkrétan a szigeten pihenő fiatalok körében kezd mészárolni, amelynek eredménye 69 halálos áldozat. Ebből az alapból nagy merészség bármilyen filmet is készíteni, de a túlélők beszámolója alapján készült Utoya, július 22. című film nemcsak az áldo... több»


 
HETEDIK   2019. 01. 11.

Ez kb. annyira felesleges film mint a Bohém rapszódia. Le is írják a végén a karakterek és cselekmények csak fikciók, persze a történet valóban megtörtént, de ez semmit nem javít ezen a hatásvadász okádékon. Semmit nem lehet látni, csak épp azt hogy valaki sír, beszél, fél, szenved, meghal. Halljuk a lövéseket, de magából a cselekményből és az elkövetőből semmit. Maga a történet megérdemelt volna egy nívós filmet, amúgy az elkövető 21 évet kapott és 3 cellát is használhat, van benne neki tv, videójáték, újság, futópad és ki tudja még mi minden. Azért érdekes dolgok ezek nem de???

 
Filmdoki   2019. 01. 10.
Az élet írja a legfélelmetesebb horrorokat

A 2011. július 22-i támadások megrázták a világot. Félelmetes belegondolni ilyenkor abba, hogy igazából bármikor megtörténhet egy hasonló tragikus eset. A film elkészülte nem meglepő, mi több, igencsak jelentős, hiszen szembesíti az embereket a valósággal és segít a tragédiában érintetteknek feldolgozni ezt a szörnyűséget. Erik Poppe rendező mesteri húzással a nézőt is az események közepébe dobja. A kamera által ugyanis mi is részesei vagyunk az eseményeknek, és egy Kaja nevű fiatal lánnyal éljük át a poklok poklát. Az operatőri bravúros; a rengeteg közeli, a kamerarángás és persze az egysnittes megoldás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a mozi egy idegtépő klausztrofób élménnyé váljon. A... több»

 
Timcsi   2019. 03. 25.

Felfoghatatlan, ami történt. Milyen beteg elme képes ilyenre? Izgalmas volt a film mindvégig, nagyokat nyel közben az ember.

 
petraszab   2019. 04. 28.

Nem egyszerű egy ilyen szörnyű esetről filmet készíteni. A stílus nekem bejött, egyszer érdemes megnézni.

 
pj19   2018. 12. 29.

Nekem tetszett,bár elég drámai film,hűen mutatja be az ott lezajlottakat.,személy szerint én más befejezésre számítottam,hiánypótló darab,érdemes megnéznetek!

 
Král   2018. 10. 07.
Egy hátborzongatóan kegyetlen alkotás, amit látni kell, ez az Utoya, július 22.

Erik Poppe egysnittes drámája kegyetlen részletességgel, manír nélkül, brutális formában mutatja be a 2011.Július 22-én, Utoya szigetén történt terrortámadást. Az egész játékidőt így a film főszereplőjével, Kajával töltjük. Ebben az egysnittes megoldásban rejlik a film különleges nyelvezete, de ugyanakkor néha gyengíti is a cselekményt. Hiszen, miután megtörténnek az első lövések és kitör a káosz, elkezd a film tagoldódni. Azaz a kamera meg persze Kaja, kisebb-nagyobb időközöket egy adott helyen tölt el. Ez egyáltalán nem tesz rosszat a filmnek csak egyes részeiben kicsit leülepszik a történet vezetés. És helyenként már kicsit izzadság szagúakká válnak a dialógusok. De ez leginkább azzal mag... több»

 
marypotter   2019. 03. 01.
amikor bekattan egy neonáci

Oslótól nem messze, egy szigeten (,Utoya) egy kemping táborban, 2011 júliusában megtörténik a legnagyobb tömegmészárlás, ami Norvégiában soha nem lehetett még csak elképzelés tárgya sem. Addig. A film megtörtént eseményen alapul és a túlélők elbeszélései alapján került forgatásra. Egy átlagos kemping tábor, nyaraló gyerekekkel, sörözgetés, cigizés, csajozás, olyan norvég módra. De valami hirtelen megváltozik. Lövéseket hallunk. Egyelőre nem tudni, honnan jön, egyáltalán lövések-e, hiszen melyik norvég fiatal hallott egyáltalán eddig az életében igazi gépfegyver ropogást? A lövések hangja egyre közelebb jön. Már sikolyokat is hallunk. Fiatalok futnak valamilyen irányokba, a tenger felé, a fák mögé. Jön a rémület. Kezdik megérteni, ez nem játék, futni kell, el kell bújni, rossz emberek lőnek. Nem tudják miért, kik, hányan. Csak látjuk, igazán nincs hova bújni. Legyél csendben. Talán túlélheted. De sokan nem élik túl ezt a napot. Értelmetlen halál. Ezt mutatja a film. és amit nem mutat.- Mi vezetett idáig? Megelőzhető lehetett volna? Ki a felelős? Van aki úgy gondolkozik, túl sok a külföldi Norvégiában. És ezért a kormányzó Munkáspárt a felelős. Hát az ő gyerekeiket, ott a szigeten, egy neonáci , 1-2 centiméteres távolságból egyenként legyilkolja. Ma börtönbüntetését tölti. Norvég módra. 2 szobában, saját edzőteremmel. Egyetemet végez. és sérelmezi, hogy nincs internet a szobájában. A norvégok nem beszélnek az esetről. Biztos nagyon szégyellik magukat.

 
Domino   2018. 09. 26.

Oké, én alapból szeretem ezeket a filmeket, egyszerre dermesztőek és tartalmilag mélyek. Nagyon élveztem, és alighanem az egyik legnagyobb filmes élményt nyújtotta az utóbbi időben. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki igazából nem szereti az üres thrillereket, és amiken lehet kattogni is.

 
Attila   2018. 09. 23.

Sok mindent ki lehetne emelni a filmmel kapcsolatban, de elsősorban nekem a főszereplő lány miatt vált emlékezetessé. Az arcára ülő rémület és horror tökéletesen hiteles, remek alakítás. Nem tudom, hogy hogyan értékelném, ha ez nem történt volna meg a valóságban, ha egy egyszerű fikcióról lenne szó, de így nekem egy nagyon erős élményt adott, amit nem tudok máshogy, mint 5 csillaggal értékelni.

 
philboy   2018. 09. 22.

Ez tényleg egy húsba vágó élmény. Nem könnyű film, de az események sem azok, amiket bemutat. Elképszető, hogy mit éltek át a fiatalok a szigeten, és az is, ahogy ezt a film tökéletesen átélhetővé, szorongatóvá tette a vásznon keresztül. Nem semmi teljesítmény!

 
feri1   2018. 09. 21.

Az Utoya nem egy átlagos film, szerintem van az a fajta kísérletező film, ami már szinte művészi igényű, ugyanakkor nem elvont, hogy ne legyen felfejthető. Kiegyensúlyozott és rideg hangulatával végig fen tudja tartani a feszültséget. Imádtam.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.