Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
3
Videók

Filmkritika: Utoya, július 22. (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Az Utoya egy kellő alázattal rendelkező dráma, mely képes az embert kizökkenteni a napi rutinból több»
 
A történet valós időben, 72 percben mutatja be az áldozatok szemszögét és ezalatt egy pillanatra sem enged, a földre taszít és ott is tart egészen a stáblistáig...és még talán azután is. több»
 
Lapzártánk idején még nem tudjuk, hogy milyen filmet készített Paul Greengrass a Netflixnek az Utoya-szigeti mészárlásról, de az biztos, hogy az angol rendezőnek rendesen fel kell kötnie a gatyáját, ha utol akarja érni a norvég Erik Poppe mesterművét. több»
 
Már a felütés is igen erős, a merényletekkel kapcsolatos archív felvételekkel indít a film. Főszereplőnk első megszólalása pedig ez: „Úgysem fogják elhinni!”. Ekkor még nem tudjuk, kihez szól, hamar körvonalazódik viszont, hogy egyszerre üzeni ezt édesanyjának, és nekünk, nézőknek is. több»
 
Norvégia újkori történetének talán legnagyobb nemzeti tragédiája Utøya szigetén következett be. 2011. július 22-én a szélsőjobbos nézeteket valló Anders Behring Breivik 69 embert mészárolt le a Munkáspárt nyári táborában. Az áldozatok 11 és 25 év közötti fiatalok voltak. Róluk szól az Utøya, július 22. című film. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
Erik Poppe leforgatta a norvég Saul fiát az utoyai tömegmészárlásról. A vágás nélküli filmben a terrortámadás a maga értelmetlen borzalmában tárul elénk. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.