Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93
Filmadatlap
 
14
Szereplők
5
Vélemények
2
Képek
2
Videók

Filmkritika: Utoya, július 22. (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Az Utoya egy kellő alázattal rendelkező dráma, mely képes az embert kizökkenteni a napi rutinból több»
 
A történet valós időben, 72 percben mutatja be az áldozatok szemszögét és ezalatt egy pillanatra sem enged, a földre taszít és ott is tart egészen a stáblistáig...és még talán azután is. több»
 
Lapzártánk idején még nem tudjuk, hogy milyen filmet készített Paul Greengrass a Netflixnek az Utoya-szigeti mészárlásról, de az biztos, hogy az angol rendezőnek rendesen fel kell kötnie a gatyáját, ha utol akarja érni a norvég Erik Poppe mesterművét. több»
 
Már a felütés is igen erős, a merényletekkel kapcsolatos archív felvételekkel indít a film. Főszereplőnk első megszólalása pedig ez: „Úgysem fogják elhinni!”. Ekkor még nem tudjuk, kihez szól, hamar körvonalazódik viszont, hogy egyszerre üzeni ezt édesanyjának, és nekünk, nézőknek is. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.