Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Belfast (2021)

Belfast
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Videók (3)

 
elekm90   2022. 02. 26.

legújabb vélemény

0

Egy nagyon jó dráma Branagh rendezésében és önéletrajzi ihletésű forgatókönyve alapján, ami humortól sem mentes, nem egyszer nevettetett meg, én a téma ismeretében komorabb hangvételre számítottam. A színészek kiválóak, bár szerintem az anyukát alakí... több»

 
UmpaLumpa   2022. 02. 25.

1

Oké, erre a filmre kétségtelenül megérte várni. Branagh rendezése egyszerűen fenomenális, az alakítások pedig fantasztikusak. Nagyon ott van az egész elképzelés és a vizuál.

 
Milán   2022. 02. 24.

0

Nem egy pörgős sztori, de érdemes ráhangolódni. Nekem nagyon bejött az egész történetmesélése, szóval szerintem még meg fogom nézni.

A film összbevétele 15 811 401 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 18 540 730 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 397 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jude Hill első nagyjátékfilmes szerepe látható a filmben.

(csd)
 

Ross O'Donnellan első filmes szerepe.

(csd)
 

Jamie Dornan és Colin Morgan korábban a Hajsza című televíziós sorozatban szerepeltek együtt.

(csd)
 

A film zenéje közel 10 dalt tartalmaz a szintén belfasti származású Van Morrisontól.

(csd)
 

Az egyik jelenetben Buddy egy Thor-képregényt olvas. Kenneth Branagh egyébként rendezője és írója volt a 2011-ben megjelent Thor című Marvel-filmnek.

(csd)
 
A tősgyökeres belfasti Van Morrison fúvós rock and rolljával feltöltött soundtrack, valamint az alulnézeti és így a világot a csoda lehetőségével feltöltő fekete-fehér fényképezés (Branagh állandó operatőre, Haris Zambarloukos munkája) szintén pazar. Erre mondják, hogy nem nagy, de nagyon szerethető mozi. több»
 
Kenneth Branagh vászonra vitte saját fiatalságát, de a Belfastban hiába adott minden, ami egy szívszorító-szívmelengető családi filmhez kell, végeredményben csak az északír konfliktus tragédiáit és a felnövéstörténet-sablonokat silányítja Oscar-giccsé. több»
 
Kenneth Branagh a Shakespeare-adaptációk és közönségfilmek után ezúttal ír gyökereihez visszatérve egy bensőséges és meghitt szerzői filmmel állít mozgóképes emlékművet felmenőinek és szülővárosának, Belfastnak. több»