2021.09.27 11:16 Artúr Olvasottság: 557x
3

Kellemesen lassú izgalom és szórakozás

Aki szívesen foglalkozik az emberi motivációk pszichoszomatikus, rózsaszín modellvasútjával, annak üdvösen üdítő élvezetként fog hatni ez a sorozatzseni. Meglátásom szerint azon túl, hogy izgalmas karaktereket elevenítenek meg színésztalentumok, a korabeli kosztümök, autók, reklámok, bútorok és minden apró részlet varázslatszerűen kapcsol ki, repít el, szórakoztat ebben a remek történetben.

Egy a mafabon olvasott ajánlás végett láttam neki a szériának, és nem kellett csalódnom. A cím és borítókép alapján soha nem kattintottam volna erre az alkotásra, és most is csak azt mondom magamnak: "ehh, nye, adjunk neki egy esélyt, és talán a 3. vagy 4. részig talán be fog indulni". Nem. Ennek a sztorinak nem kellett beindulnia. Kellemesen hömpölyögnek az információk, tudunk meg egyre többet a szereplőkről, és a nagy történetbe mini történetek vannak rejtve. A sorok között töménytelen, de nem agresszív mondanivaló a rasszizmusról, viktimológiáról, bürokráciáról.

Kellemesen lassú izgalom és szórakozás

Szakmabeliként megdöbbentett a párbeszédek terminusainak komplexitása. Azt gondolom, hogy aki nekilát a darálásnak, az összetettebb gondolatisággal, gazdagabb érvrendszerrel fog közeledni a bűnelkövetők büntetéspolitikájának témájához, az igazságszolgáltatás összetettségéhez. Mindamellett, hogy tragikus és megdöbbentő, olykor undorító témákat dolgoz fel, mégis illendően, kellő távolságtartással, indokolt szintézissel mond véleményt a mű. Mindenkinek ajánlom, azért könnyű szívvel ne álljatok neki! Nehezen megemészthető, felkavaró tartalom.

dráma | krimi | thriller

Az FBI különleges nyomozóosztálya a legsúlyosabb bűntények feltárására szakosodott. Az ő feladatuk elkapni a sorozatgyilkosokat és az érőszaktevőket. több»

3