Közösség

Vélemény:

67 Ragadozó városok

(2018)

Fantázia kell hozzá

Rater Rebel   2026.07.31 21:30
1

A steampunk sci-fi meglehetősen szűk körben népszerű Magyarországon, noha én például nagyon szeretem. A Christian Rivers rendezte Ragadozó városok (Mortal Engines) ide tartozik. Kell fantázia az élvezetéhez és megosztó is: vagy nagyon bejön vagyon nagyon nem. A sztorija szerint a disztópikus jövőben két egymással harcban álló oldal létezik: az egyik a ragadozó városokból áll (élükön Londonnal, a legnagyobb ember alkotta guruló várossal) a másik pedig a falat támogató, gurulás-ellenesekből. Ebben a közegben mozognak a karakterek, a legfontosabbak a gonosz Thaddeus (Hugo Weaving), a pozitív főhős Tom (Robert Sheehan) és a sebhelyes mégis csinos Hester (Hera Hilmar). Thaddeus világhatalomra tör, amikor titokban tömegpusztító fegyvert épít a guruló London tetejére, ám a fiatalok összefognak és a végén egy nagy harcban győzedelmeskednek. Közben felbukkan egy élő halott is, Sikoly aki Hester életére tör. Nagyon látványos és szórakoztató, de túl komolyan azért nem kell venni. Nekem igazából bejött.