2018.12.30 13:06 Master Olvasottság: 309x
8

A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Kapott negatív kritikát épp eleget ez a film és ahogyan hallom a jelentős költségvetésnek is csak elenyésző részét hozta vissza (bevételek terén), én mégis nagyon szórakoztatónak találtam és elégedetten jöttem ki a moziból, amikor megnéztem. Izgalmas a történet és a látványvilága kimondottan ütős. Nagyon tetszett a script is, mert több helyszínt váltogató, sőt időben is változó forgatókönyvet jelent, melyben vannak valódi karakterek, van fantázia és van izgulni való is bőven.

A rendezés Christian Rivers jóvoltából tökéletesen valósítja meg a forgatókönyv elképzeléseit, sőt meg is fejeli azokat, hiszen hiteles szereplői teljesítményekkel jeleníti meg a karaktereket. Tetszett Hugo Weaving alakítása és a három újonc is jól vizsgázott: Hera Hilmar, Leila George és Robert Sheehan. Nagyon jó, hogy pörgős a tempó, nincsenek üresjáratok, vagy unalmas percek. A sztori persze a young adult regény-adaptációk megszokott módján meseszerű, a lánctalpakon gördülő hatalmas városokkal és a furcsa szerkezetekkel, de valahogy mégis olyan mesét tár elénk, melyben szívesen merülünk el. Vannak gonoszak és vannak jók és van a küzdelemnek is világos célja: a történet áttekinthető.

A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Érezni némi Star Wars áthallást is, hiszen lényegében a főgonosz tömegpusztító fegyverét kell megsemmisíteni, mellyel városokat kultúrákat tudnak elpusztítani, akárcsak a Csillagok háborújából jól ismert Halálcsillaggal, és persze itt is megvan a jók táborában mindazon karakter, ami a Star Warsban is felbukkan (például Han -Leia páros), de valahogy akkor is eredeti az egész. Rivers egy világot teremt ugyanis számunkra a posztapokaliptikus steampunk "talaján" (a világvége keretben működő masinák, gőzgépek részvételével) mely iszonyú látványos hátteret ad a történethez. A rendezés sajátosan alkalmazza a színek és fények beállításában rejlő lehetőségeket, amitől emlékezetessé és egyedivé teszi a jelenetek legtöbbjét.

Ami negatív kritika az talán csak a karakterek kibontatlansága és a magasztosabb célok megfogalmazása. Mi lesz a világgal ha győznek a jók, miért pozitív figura a fal-város kormányzója és milyen jövőért küzd Hester és Tom? A hiányosságok dacára a Ragadozó városok összességében egy impulzív, lenyűgöző és élvezetes film, mely gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt szórakoztató. Értékelésem: 85%

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas... több»

8