2020.11.04 10:25 Yosihiro Olvasottság: 336x
4

Menekülés New Yorkból

Hát, igazából ez a film nem nyűgözött le. Pedig szeretem az akció és sci-fi filmeket, de ez valahogy egészen más témát érintett szerintem.

A filmben egy jövőbeni világképet, "börtönt" kapunk. Na ez már nem egy olyan alap, amire annyira lehetne építeni. És a börtönben szabadon élnek egy vasbeton kordon kerítéssel körülvett területen, hát eléggé érdekes. Mégis, valahogy a film nem tudott lekötni, nem volt érdekes és izgalmas sem. Bár megvolt a 80-90 évek varázsa, mégsem ütötte meg azt a színvonalat, amit kerestem.

Menekülés New Yorkból

Összességében a forgatókönyv közepes, rendezés jó. A színészek közül a főhős igazából nem alakít nagyot, de ezt a forgatókönyvnek köszönheti. Senki sem alakít nagyot a filmben, ezért marad a közepes színvonal. Hangi és képi effektek: a hang a kornak megfelelő, a képi vizuális élmény helyenként jó, helyenként nagyon primitív lett. Így ez a film három csillagnál többet nem érdemel.

Igazából többet is ki lehetett volna hozni belőle, de semmi pluszt nem ad. A mondanivalója inkább az amerikai népnek szól, ahol az elnök az úr, és a végén nem szimpatikus módon reagál az eseményekre, bár lelövi a herceget, de ez csupán dac, galád hátbatámadásnak nézem, másrészt ilyen példával ezt sugallani az embereknek, háááát.

Igazi akciójelenetet nem kapunk, némi morzsa marad, és ezt talán a látvánnyal próbálják egyensúlyozni. A másik jelenet viszont pozitív, mikor a magnószalagot kicseréli a főhős, na ez egy jó húzás volt, így kapunk némi pozitívumot is a végére... Egyszer nézhető film, semmi extra, de mindenki döntse el saját maga... Üdv, Yosi

akció | kaland | sci-fi

A jövőben járunk, Manhattan a világtól elkerített börtön, ahol a legvérszomjasabb bűnözőket tartják összezárva. A szökés lehetetlen. Így amikor az elnöki különgép épp... több»

4