62% 21 szavazat
A viharok bolygója

A viharok bolygója

Planeta bur
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
14
Szereplők (14)
2
Képek (2)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Vénusz bolygóra indul egy közös szovjet-amerikai expedíció, három különböző hajón. Az egyik hajó elpusztul, amikor meteorittal ütközik össze. A legénység megmaradt tagjai, az egyik hajóban három szovjet űrhajós, a másikban szovjet férfi és nő, egy amerikai és egy amerikai emberszabású robot. Elhatározzák, hogy leszállnak a Vénuszra, csak egy embert, a nőt hagyják az űrben, hogy tartsa a Földdel a kapcsolatot.

Ország: Szovjetunió
Premier (HU): 1962.08.02.
 
2023.05.17 Piczil Zsolt

legújabb vélemény

A viharok bolygója nem a tiltott bolygó, és mégis…

A tiltott bolygó (Forbidden planet, 1956) sokkal híresebb, pedig ez a film sem kutya! Van benne minden, akció, robotok és akció a robotokkal is. Még egy kis nőgyalázásra is futja, mert egy ponton kimondják: „a(z asztronauta) nő megijedt, ösztönből döntött rosszul”. Hoppá! Ez ma már nem menne át a cenzorokon. Én imádom a régi sci-fi filmeket, de ez a film még ma is nézhető mindenki számára, legfeljebb kicsit unalmasnak és tudománytalannak tűnhet a ma emberének. Külön tetszett a film zárójelenete, ahol a szereplők nem tudják, DE MI IGEN! Tudom, ma már rettentően unalmas az ilyen fordulat, viszont a beállítás, és az, hogy víztükröződésben sejtetik a témát… na jó, mára már az is elcsépelt. Ez a film akkor is jó. Ha valakit elkap a nosztalgia gépszíj, ajánlom még a Concuest in space (1955) című amerikai filmet is, az is egészen nézhető akció, történet szempontjából.

1
 
2017.11.03 edessszilvia

Nem mondhatnám hogy túlságosan hiteles film, de egynek elmegy. Visszacsöppenünk a 60-as évek filmes világába, ami azért jó mert nincs tele modern effektekkel.

1