Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Grindhouse - Halálbiztos (2007)

Death Proof
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
Eastern79   2021. 03. 31.

legújabb vélemény

0
Halálbiztosra ment

Nem tudom, Eli Roth-nak van-e köze az ominózus karambolos jelenethez, de tény, hogy Tarantino filmjei közül talán ez sikerült a leggyomorforgatóbbra az erőszakos jeleneteket illetően. Kicsit hiányoltam a hosszas eszmefuttatásokat, talán itt nem kapunk olyan minőségűeket, mint a többi alkotásában, de összességében megvan a Tarantinos hangulat. Olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mintha kicsit elfáradt volna, és ezért halálbiztosra ment: számomra ez a film viseli magán legkevésbé a kult rendező stílusjegyeit.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

0

Sokan Tarantino lázban égnek és egyedinek mondják munkásságát, amit ez a film alapján én is elmondhatok, mert talán ez a legjobb filmje. Érdemes megnézni.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

0

Egy hete néztem meg. Kicsit vegyesek az érzéseim, mert szeretem Tarantino filmjeit, de ebben a filmben nem éreztem olyan erős végkifejletet, mint a Ponyvaregényben vagy a Django elszabadul!-ban. A párbeszédek itt is jók, meg az autós üldözések. Össze... több»

 
Norbert93   2019. 07. 28.

0

Tarantino-ról tudni illik, hogy imádja a filmes világból mellőzött vagy száműzött stílusokat vegyíteni filmjeiben és ez különösen ebben a filmben látszik leginkább, mivel olyan szinten veszi igénybe a ZS kategóriás filléres filmek zsánereit, hogy a H... több»

 
Nathan03   2016. 02. 11.

0

Nem rossz film de az az igazság, hogy Quentin Tarantinonak nem ez az egyik legjobb alkotása számomra. Ennek ellenére élveztem a filmet. Van benn jó pár beteg jelentet amiért érdemes volt látni. Aki szereti Tarantino filmjeit tegyen vele egy próbát.

 
moov18   2016. 01. 30.

0

Nagy Quentin Tarantino rajongó vagyok szóval kötelező darab volt. Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szereti túlnyújtani a bevezetést meg úgy általában a saját filmjeit; itt sem volt másként. Két mini történetet mesél el, pontosabban: két fia... több»

 
erahurka   2018. 08. 14.

0

Tarantino legrosszabb filmje, mellyel valahogy nem tudott megfelelni annak a ZS kategóriás követelménynek, amit felállított magának. Az autós üldözések nagyon királyak, és az első felében a csajok sem olyan idegesítőek, azonban amikor ismét egy adag nő csacsogását kell tök hosszú ideig hallgatni, az már elég zavaró.

Galéria (51)

Videók (1)

 

Ez az első Qunetin Tarantio-rendezte film, amelynek nem Lawrence Bender volt a producere.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A zenegépben lévő dalok között felfedezhető a Misirlou is, ami a Ponyvaregény nyitójelenetével vált híressé.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Homage a Konvoj című filmnek: Kaszkadőr Mike autóján lévő motorháztető dísz majdnem ugyanolyan, mint a Sam Peckinpah filmjében használt motorháztető díszek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő zenegép Quentin Tarantino sajátja, még neve is (AMi).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kaszkadőr Mike Chevy Novájának rendszámtábláján a következő áll: JJZ-109. Ugyanez a rendszám volt Steve McQueen kocsiján (az egy 1968-as Ford Mustang Fastback volt) az A chicagói tanú című filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kurt Russell karaktere két "halálbiztos" autót használt a filmben: az egyik egy 1970-es Chevy Nova, a másik egy 1969-es Dodge Charger.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben a kocsma falán látható az a póló, melyet Kurt Russell hordott a Nagy zűr Kis-Kínában című filmjében.

(dulkap)
 

Az egyik főszereplő telefonja a Kill Bill egyik ismert zenéjére csörög.

(dulkap)
 

A Halálbiztos az első olyan Quentin Tarantino film, melyben az események kronologikus sorrendben követik egymást.

(hp )
 

Zoë Bell minden akciójelenetet maga forgatott. Nem mellesleg ő volt Uma Thurman dublőre a Kill Bill filmekben.

(hp )
 
2007-ben Quentin Tarantino és Robert Rodriguez egy igazi ínyencséggel lepte meg a különleges falatokra kiéhezett filmrajongókat. A Grindhouse címre keresztelt duplafilmmel, melynek első szegmense a Rodriguez által dirigált Planet Terror, nálunk Terrorbolygó, illetve a Death Proof, magyar keresztségben Halálbiztos. több»