Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

Sokan Tarantino lázban égnek és egyedinek mondják munkásságát, amit ez a film alapján én is elmondhatok, mert talán ez a legjobb filmje. Érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

Egy hete néztem meg. Kicsit vegyesek az érzéseim, mert szeretem Tarantino filmjeit, de ebben a filmben nem éreztem olyan erős végkifejletet, mint a Ponyvaregényben vagy a Django elszabadul!-ban. A párbeszédek itt is jók, meg az autós üldözések. Összességében nem volt rossz, de az eddig látott Tarantino filmek közül ezt tartom a leggyengébbnek.


 
Norbert93   2019. 07. 28.

Tarantino-ról tudni illik, hogy imádja a filmes világból mellőzött vagy száműzött stílusokat vegyíteni filmjeiben és ez különösen ebben a filmben látszik leginkább, mivel olyan szinten veszi igénybe a ZS kategóriás filléres filmek zsánereit, hogy a Halálbiztost már alig-alig lehet elhatárolni a valódi slasher filmektől. Ugyanakkor ez a merész vállalkozás vállalhatóan tiszteletét teszi a 70-es évek filléres filmjei felé, s ennek a tiszteletnyilvánításnak a legerősebb eleme, hogy a kaszaboló kéziszerszámokat egy kaszkadőrautóra cseréli. SPOILER! A film egyik legnagyobb pozitívuma az, hogy Tarantino szokásához híven teret hagy a bosszú kiteljesedésének és a Kurt Russel által kifogástalanul eljátszott Kaszkadőr halálát nem egy autósüldözés utáni robbanással vagy szakadékba zuhanással rendezi le, hanem hagyja, hogy az "áldozatok" minden indulatukat kiélve agyonverjék a pszichopata sorozatgyilkost. (Mert hát az ősi klingon mondás szerint "a bosszú hidegen tálalva a legjobb")

 
Nathan03   2016. 02. 11.

Nem rossz film de az az igazság, hogy Quentin Tarantinonak nem ez az egyik legjobb alkotása számomra. Ennek ellenére élveztem a filmet. Van benn jó pár beteg jelentet amiért érdemes volt látni. Aki szereti Tarantino filmjeit tegyen vele egy próbát.

 
moov18   2016. 01. 30.

Nagy Quentin Tarantino rajongó vagyok szóval kötelező darab volt. Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szereti túlnyújtani a bevezetést meg úgy általában a saját filmjeit; itt sem volt másként. Két mini történetet mesél el, pontosabban: két fiatal, kalandos lelkületű lányokból álló csapat történetét meséli el, akiknek összeakad a bajszuk a poros utakon cirkáló sebhelyes arcú kemény legénnyel. Kaszkadőr Mike a neve, fegyvere pedig a saját kocsija. Tehát a két mini történet közt az egyetlen kapocs maga Kaszkadőr Mike, aki ugyebár próbál mindenkit az áldozatává tenni. Elég sok benne az unalmas, semmitérő jelenet, amikor nem történik semmi különleges, említésre méltó dolog. Ilyen például maga a film eleje, a bevezető rész, körülbelül el kell telnie egy órának mire megjön az első adrenalinbomba. Utána ismételten jön egy felvezető rész amíg megismerjük a következő lánycsapatot, az ambícióikat, terveiket. Tehát elég sok benne az üresjárat, viszont amikor történés van akkor történés van. Tarantino nem viccel! Illetve nem rest művérhez nyúlni sem, erről most bizonyított is. Viszont hálaisten a sok üres jelenetet és a hosszú-hosszú bevezetést kompenzálja az akciódús, látványos, végtagleszakadós incidensekkel, így képes kárpótolni minden addig felrótt hibát. Jó volt, bár, Grindhouse filmekből a Terrorbolygó azért jobban adja az érzést!

 
2007-ben Quentin Tarantino és Robert Rodriguez egy igazi ínyencséggel lepte meg a különleges falatokra kiéhezett filmrajongókat. A Grindhouse címre keresztelt duplafilmmel, melynek első szegmense a Rodriguez által dirigált Planet Terror, nálunk Terrorbolygó, illetve a Death Proof, magyar keresztségben Halálbiztos. 5/10 több»
 

Ez az első Qunetin Tarantio-rendezte film, amelynek nem Lawrence Bender volt a producere.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A zenegépben lévő dalok között felfedezhető a Misirlou is, ami a Ponyvaregény nyitójelenetével vált híressé.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Homage a Konvoj című filmnek: Kaszkadőr Mike autóján lévő motorháztető dísz majdnem ugyanolyan, mint a Sam Peckinpah filmjében használt motorháztető díszek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.