Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Morpheus19   2019. 08. 12.

legújabb vélemény

Hamisítatlan bűnőz élvezet, Tarantino tisztelgése a hetvenes évek grindhouse exploitation filmjei előtt. A grindhouse filmek alacsony költségvetésű, amatőr és végtelenül gagyi horrorok voltak, nulla történettel, jó csajokkal, rengeteg gyilkolással és elképesztően sok hibával. Tarantino (és Rodriguez) elég jól hozta ezeket az elemeket, szándékos képi hibák, kb. két helyszínen játszódó, minimalista cselekmény (szerintem öt mondat már sok lenne, ha össze akarnánk foglalni, miről szól), elmebeteg állat csajokat gyilkol, halál idegesítő csitrik a főszerepben stb... Érdekes módon azonban az a film legnagyobb negatívuma, ami Tarantino más filmjeiben a pozitívumok közé szokott tartozni: a rengeteg duma. Mikor csak a lányok vannak képernyőn, akik húsz percen át dumcsiznak arról, hogy kivel dugtak vagy hogy miért nem lehet egy új-zélandit le ausztrálozni, a film néha-néha már az unalmasság határain belülre megy vendégmunkásnak dolgozni, de amikor a tökéletesen alakító Kurt Russell van a színen, a film három sebességgel feljebb kapcsol, Stuntman Mike egyszerűségében is zseniális karakter. Természetesen messze van attól, hogy Tarantino legjobb filmjei közé soroljuk, egyértelműen a rendező leggyengébb filmje, ám ezzel az állítással bizonyossá válik, hogy Tarantino még nem csinált rossz filmet.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 22.

Sokan Tarantino lázban égnek és egyedinek mondják munkásságát, amit ez a film alapján én is elmondhatok, mert talán ez a legjobb filmje. Érdemes megnézni.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 01.

Egy hete néztem meg. Kicsit vegyesek az érzéseim, mert szeretem Tarantino filmjeit, de ebben a filmben nem éreztem olyan erős végkifejletet, mint a Ponyvaregényben vagy a Django elszabadul!-ban. A párbeszédek itt is jók, meg az autós üldözések. Összességében nem volt rossz, de az eddig látott Tarantino filmek közül ezt tartom a leggyengébbnek.

 
Norbert93   2019. 07. 28.

Tarantino-ról tudni illik, hogy imádja a filmes világból mellőzött vagy száműzött stílusokat vegyíteni filmjeiben és ez különösen ebben a filmben látszik leginkább, mivel olyan szinten veszi igénybe a ZS kategóriás filléres filmek zsánereit, hogy a Halálbiztost már alig-alig lehet elhatárolni a valódi slasher filmektől. Ugyanakkor ez a merész vállalkozás vállalhatóan tiszteletét teszi a 70-es évek filléres filmjei felé, s ennek a tiszteletnyilvánításnak a legerősebb eleme, hogy a kaszaboló kéziszerszámokat egy kaszkadőrautóra cseréli. SPOILER! A film egyik legnagyobb pozitívuma az, hogy Tarantino szokásához híven teret hagy a bosszú kiteljesedésének és a Kurt Russel által kifogástalanul eljátszott Kaszkadőr halálát nem egy autósüldözés utáni robbanással vagy szakadékba zuhanással rendezi le, hanem hagyja, hogy az "áldozatok" minden indulatukat kiélve agyonverjék a pszichopata sorozatgyilkost. (Mert hát az ősi klingon mondás szerint "a bosszú hidegen tálalva a legjobb")

 
Nathan03   2016. 02. 11.

Nem rossz film de az az igazság, hogy Quentin Tarantinonak nem ez az egyik legjobb alkotása számomra. Ennek ellenére élveztem a filmet. Van benn jó pár beteg jelentet amiért érdemes volt látni. Aki szereti Tarantino filmjeit tegyen vele egy próbát.

 
2007-ben Quentin Tarantino és Robert Rodriguez egy igazi ínyencséggel lepte meg a különleges falatokra kiéhezett filmrajongókat. A Grindhouse címre keresztelt duplafilmmel, melynek első szegmense a Rodriguez által dirigált Planet Terror, nálunk Terrorbolygó, illetve a Death Proof, magyar keresztségben Halálbiztos. 5/10 több»
 

Ez az első Qunetin Tarantio-rendezte film, amelynek nem Lawrence Bender volt a producere.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A zenegépben lévő dalok között felfedezhető a Misirlou is, ami a Ponyvaregény nyitójelenetével vált híressé.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Homage a Konvoj című filmnek: Kaszkadőr Mike autóján lévő motorháztető dísz majdnem ugyanolyan, mint a Sam Peckinpah filmjében használt motorháztető díszek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.