Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
42
Vélemények
16
Képek
1
Videók
Esőember
 
iq.csabi   2019. 06. 25.

legújabb vélemény

Brutálisan jó film. Nemcsak nagyon jó filmélmény, de pluszt is ad az ember életébe! Örök kincs!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.

Örök klasszikus az autizmusról

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce k... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 08.

Számomra teljességgel értékelhetetlen lett ez a film a színészek alakítása is siralmas. Ebben a filmben semmi olyan nem volt amivel megtudott volna fogni. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy milyen együgyű ez a film. Szörnyen rossz lett.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Háromszor is elolvastam a regényt az elmúlt kábé 10-12 évben, de a filmtől mindez idáig tartózkodtam, attól félve, hogy tönkreteszi az olvasott élményt. Kár volt eddig várnom. Ha a könyv abszolút tíz pontos, akkor a film csak éppen egy hangyányival gyengébb, egy erős kilences. Dustin Hoffman zseniális.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

Már a film nézése közben is úgy éreztem, hogy jó, jó, de valahogy nekem az igazi katarzist nem hozta el....Dustin Hoffmann pazarul játszott, sőt brillírozott, de ennyi a pozitívum. Tom Cruise szerepére lett volna szerintem alkalmasabb.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Kötelezően ajánlom minden filmrajongó számára. Nagyon szépen kialakított film az autizmusról, vicces, néha megható úgy, hogy ezek mellett komoly tud maradni.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Nagyon megható és érzelmes történet ahogy a testvéri viszonyuk egyre elmélyül. Eredetileg bátyját csak a örökölt milliók érdeklik de a film során megváltozik az érdeklődés és egyre jobban megszereti a testvérét és annak fura szokásait mivel autista. ... több»

Tom Cruise
Valeria Golino
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Dustin Hoffman

A film összbevétele 354 825 435 dollár volt (imdb.com).

 

Dustin Hoffman Oscar ceremóniás köszönő beszédében még Gene Hackman-t is megemlíti, Tom Cruise-t azonban kihagyta a felsorolásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező, Barry Levinson egy cameo szerepben megjelenik a filmben, egy pszichiátert alakít.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg-et képzelték el a rendezői székbe, ám barátjának, George Lucas-nak szüksége volt rá az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag forgatásához. A következő rendező, aki szóba jött Sydney Pollack volt, ám ő nem egy road movie-ban képzelte el megvalósítani a történetet. Végül Spielberg átadta a filmhez készített jegyzeteit Barry Levinson-nak, aki örömmel mondott igent a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az idős férfi, aki a váróteremben Raymond-hoz beszél valójában egy 89 éves helyi lakos volt, Byron P. Cavnar, aki már a rendelőben volt amikor a stáb megérkezett a forgatási helyszínre. Magától kezdett el beszélni kedvenc témájáról és a készítőknek annyira megtetszett a jelenet, hogy benne hagyták a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A telefonfülkés vicces jelenet valójában improvizáción alapult. Dustin Hoffman-nak később a kedvenc jelenetévé vált a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman a forgatás előtt egy évet töltött autista emberekkel és családjaikkal. Színészi karrierje kezdete előtt egy pszichiátriai intézetben dolgozott, ezen tapasztalatait is fel tudta használni a filmhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman eleinte Charlie Babbit szerepét szerette volna eljátszani, de amikor egy koncerten zongorázni hallotta a vak és autista Leslie Lemke-t, eldöntötte, hogy Raymondot fogja alakítani.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1988-ban a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Dustin Hoffman annyira bizonytalan volt a filmben és karakterének megformálásában, hogy három héttel a forgatás elkezdése után azt mondta Barry Levinson rendezőnek, hogy "Barry, kérd fel Richard Dreyfusst vagy bárkit,mert ez életem legrosszabb alakítása!". Az alakításért Dustin Hoffman végül megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

(SódóGA)
 

A négy Oscar-díjjal jutalmazott alkotás világhírűvé tette Kim Peeket is, akiről a filmet mintázták. Az film 26 évvel ezelőtti bemutatása óta az igazi Esőember előadások és más rendezvények alkalmával milliók előtt mutatta meg szellemi képességeit.

(SódóGA)
 
Elhitette velünk, hogy az arrogáns, senkivel nem törődő aranyifjú pont kaphat a semmiből egy gondoskodásra és megértésre szoruló testvért - és ebből az egészből, még mi, nézők is profitálhatunk. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.