Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90
Filmadatlap
 
30
Szereplők
42
Vélemények
16
Képek
1
Videók
Esőember
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.
Örök klasszikus az autizmusról

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce kincs, sok jelenetét gyakorta emlegetjük (pl. remekül vezetek, megnyomorgatta a nyakamat, pukizás a telefonfülkében vagy a K-Marktos sport alsógatya az úton). Az autizmusról sok filmet csináltak már, de az Esőember a téma örök klasszikusa. Dustin Hoffman szorgalmának és utánajárásának köszönhetően elképesztően hitelesen ábrázolja a betegséget, s azt a különleges világot, amelyben Raymond létezik. És ott van mellette Tom Cruise is, akiről sokan azt... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

Számomra teljességgel értékelhetetlen lett ez a film a színészek alakítása is siralmas. Ebben a filmben semmi olyan nem volt amivel megtudott volna fogni. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy milyen együgyű ez a film. Szörnyen rossz lett.


 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Háromszor is elolvastam a regényt az elmúlt kábé 10-12 évben, de a filmtől mindez idáig tartózkodtam, attól félve, hogy tönkreteszi az olvasott élményt. Kár volt eddig várnom. Ha a könyv abszolút tíz pontos, akkor a film csak éppen egy hangyányival gyengébb, egy erős kilences. Dustin Hoffman zseniális.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Kötelezően ajánlom minden filmrajongó számára. Nagyon szépen kialakított film az autizmusról, vicces, néha megható úgy, hogy ezek mellett komoly tud maradni.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Nagyon megható és érzelmes történet ahogy a testvéri viszonyuk egyre elmélyül. Eredetileg bátyját csak a örökölt milliók érdeklik de a film során megváltozik az érdeklődés és egyre jobban megszereti a testvérét és annak fura szokásait mivel autista. Megtanulja kezelni és megismeri az életét és ezáltal a saját életét is átértékeli.

Tom Cruise
Valeria Golino
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Dustin Hoffman
 
Elhitette velünk, hogy az arrogáns, senkivel nem törődő aranyifjú pont kaphat a semmiből egy gondoskodásra és megértésre szoruló testvért - és ebből az egészből, még mi, nézők is profitálhatunk. több»

A film összbevétele 354 825 435 dollár volt (imdb.com).

 

Dustin Hoffman Oscar ceremóniás köszönő beszédében még Gene Hackman-t is megemlíti, Tom Cruise-t azonban kihagyta a felsorolásból.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A rendező, Barry Levinson egy cameo szerepben megjelenik a filmben, egy pszichiátert alakít.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Steven Spielberg-et képzelték el a rendezői székbe, ám barátjának, George Lucas-nak szüksége volt rá az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag forgatásához. A következő rendező, aki szóba jött Sydney Pollack volt, ám ő nem egy road movie-ban képzelte el megvalósítani a történetet. Végül Spielberg átadta a filmhez készített jegyzeteit Barry Levinson-nak, aki örömmel mondott igent a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.