Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Esőember (1988)

Rain Man
Filmadatlap
 
29
Szereplők
45
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Galéria (16)

Tom Cruise
Valeria Golino
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Valeria Golino
Dustin Hoffman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Dustin Hoffman

Videók (2)

 
JRD   2022. 07. 08.

legújabb vélemény

1

Érdekes film. Dustin Hofmann alakítása nagyon tetszett, de bevallom, nem mozgatott meg a film. Megnéztem, jól szórakoztam és ennyi. (Talán, mert munkám során az autizmust máshogyan éltem meg. ) Mégis azt mondom, hogy érdemes megnézni ezt a filmet. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.

2
Örök klasszikus az autizmusról

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce k... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Már a film nézése közben is úgy éreztem, hogy jó, jó, de valahogy nekem az igazi katarzist nem hozta el....Dustin Hoffmann pazarul játszott, sőt brillírozott, de ennyi a pozitívum. Tom Cruise szerepére lett volna szerintem alkalmasabb.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Számomra teljességgel értékelhetetlen lett ez a film a színészek alakítása is siralmas. Ebben a filmben semmi olyan nem volt amivel megtudott volna fogni. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy milyen együgyű ez a film. Szörnyen rossz lett.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Háromszor is elolvastam a regényt az elmúlt kábé 10-12 évben, de a filmtől mindez idáig tartózkodtam, attól félve, hogy tönkreteszi az olvasott élményt. Kár volt eddig várnom. Ha a könyv abszolút tíz pontos, akkor a film csak éppen egy hangyányival gyengébb, egy erős kilences. Dustin Hoffman zseniális.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Nagyon megható és érzelmes történet ahogy a testvéri viszonyuk egyre elmélyül. Eredetileg bátyját csak a örökölt milliók érdeklik de a film során megváltozik az érdeklődés és egyre jobban megszereti a testvérét és annak fura szokásait mivel autista. ... több»

 
Norbert93   2021. 10. 03.

0

Nem kétséges, hogy az Esőember egy igazán meghatározó film volt a nyolcvanas évek végén, és az sem kétséges, hogy ezért tett is le valamit az asztalra. Dustin Hoffman megérdemelte nemcsak a jelöléseket, de a díjakat is, annyira hitelesen és természet... több»

A film összbevétele 354 825 435 dollár volt (imdb.com).

 

Dustin Hoffman Oscar ceremóniás köszönő beszédében még Gene Hackman-t is megemlíti, Tom Cruise-t azonban kihagyta a felsorolásból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező, Barry Levinson egy cameo szerepben megjelenik a filmben, egy pszichiátert alakít.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg-et képzelték el a rendezői székbe, ám barátjának, George Lucas-nak szüksége volt rá az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag forgatásához. A következő rendező, aki szóba jött Sydney Pollack volt, ám ő nem egy road movie-ban képzelte el megvalósítani a történetet. Végül Spielberg átadta a filmhez készített jegyzeteit Barry Levinson-nak, aki örömmel mondott igent a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az idős férfi, aki a váróteremben Raymond-hoz beszél valójában egy 89 éves helyi lakos volt, Byron P. Cavnar, aki már a rendelőben volt amikor a stáb megérkezett a forgatási helyszínre. Magától kezdett el beszélni kedvenc témájáról és a készítőknek annyira megtetszett a jelenet, hogy benne hagyták a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A telefonfülkés vicces jelenet valójában improvizáción alapult. Dustin Hoffman-nak később a kedvenc jelenetévé vált a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)